Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srazili Zlín! Nico Geidl se dvakrát trefil do černého

10.03.2022 · Šárka Kolková
Junioři po dvou porážkách s Mountfieldem HK a Plzní čekal duel se Zlínem. Byl to od začátku těžký souboj. Chyba brankáře Beranů domácí nakopla a ti si vedení do samotného konce pohlídali. Velkým postrachem hostů byl Nico Geidl, který se dvakrát trefil. Zlín kvůli této porážce definitivně přišel o možnost účasti v play off.
A9, čtvrtek 10.3.2022
Třinec
Zlín
5:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:0, 2:3  Branky a nahrávky: 18. Moškoř, 26. Geidl (Šutý, Marcinko), 31. Geidl (Jobánek), 56. Haas (Hrůzek), 57. Matěj – 45. Riedl (Luža, Chludil), 50. Handl (Dědek, Talafa), 59. Čechmánek (Burian). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Hlavatý, Veselý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 66. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Šotkovský, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
PSG Berani Zlín: Šarman – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Handl, Martinec, Dědek, Masař, Hrazdira, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka se ze strany domácích nevyvíjela podle představ. Brankář Švančara musel být od samotného začátku v pozoru. Zlín sice držel chvílemi domácí v šachu, ale v šesté minutě si mladí Oceláři nedali pozor na prudkou střelu od modré z hokejky Hrůzka, který trefil břevno. Třineckého gólmana následně začal trápit Martinec, který se zkoušel prosadit přes Švančaru ze všech možných úhlů. A ač už to vypadalo, že první část utkání bude bez branek, tak přišlo ze strany hostů velké zaváhání. Šarman nerozehrál dobře a Jan Moškoř toho využil a trefil se do prázdné brány.

Začátek druhé třetiny byl vyrovnaný. Soupeři si vzájemně nic nedarovali a k vidění bylo několik osobních soubojů. Přesto se domácí dokázali vzepřít a znovu skórovali. Geidl nejprve dostal příležitost, když měl před sebou bránu odkrytou, jenže minul. Na druhý pokus byl však Nico Geidl úspěšný. Třinecký útočník ujel obráncům a z levého kruhu se nemýlil. Oceláři si vzápětí zadělali na malér, když na druhé straně Masař byl ve výborném postavení, ale trefil jen tyčku. Na tohle Nico Geidl odpověděl tím, že jel těsně za svým spoluhráčem, který mu přenechal puk. Šarman si toho nevšimnul a Oceláři šli do vedení. Beranům v závěru byla nabídnuta přesilovka, ale tu neproměnili.

Hosté ale nemuseli být vůbec smutní, protože na začátku poslední třetiny jim byla nabídnuta další početní výhoda. Vyhrát buly, nahrávka, gól a autorem snížení se stal Vojtěch Riedl. Tím svůj kádr ale neskutečně nakopnul. Oceláři se dostali pod tlak a nemohli na Berany nic vymyslet. Zlín tím vstřelil kontaktní branku. Dan Handl nachytal na vážkách Švančaru z prostoru před bránou. Situace byla hodně vypjatá. Naštěstí se domácím naskytla výhoda v podobě přesilovky. Tu proměnil Oskar Haas když tečoval nahození třineckého beka. Hosté se ale nevzdávali a necelé čtyři minuty před koncem se z ničeho nic rozhodl Šarman odjet na střídačku, ale když si to rozmyslel, bylo pozdě. Pavel Matěj přebral bekovi Beranů puk ve středním pásmu a trefil se do prázdné. Berani ještě ve vlastním oslabení snížili, díky přesnému zásahu Jakuba Čechmánka z mezikruží. Zlín již nedokázal vstřelit kontaktní gól a Třinec bere tři body. Zlín tak definitivně ztratil postup do play off.

Ohlasy trenérů

René Mucha (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Musím říct, že utkání bylo dost podobné tomu, které jsme s nimi posledně pod Javorovým odehráli. Dostali jsme se do vedení, ale soupeř měl několik šancí a děkujeme brankáři, že toho hodně vychytal. Za rozhodnutého stavu 5:2 na konci třetí třetiny jsme polevili a nechali jsme soupeře projít do hry. Toho se musíme vyvarovat. Hlavně potřebujeme bodovat v dalších zápasech. Za vítězství jsme klukům poděkovali, ale se zdviženým palcem.

Oldřich Horák (asistent trenéra PSG Berani Zlín)

Klukům se snaha upřít nedá. Bojovali, makali. Je to škoda. Měli jsme šance, které jsme nevyužili. Měli jsme i tyčku. Zápas se mohl vyvíjet jinak. Bohužel nás nepodržel gólman a zbytečnými chybami jsme Třinci darovali výhru.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice