Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V derby proti Vítkovicím dorostenci neuspěli

17.02.2022 · Dominik Stošek
Dorostenci odehráli 15. kolo extraligy, v rámci bojů o pořadí ve vyřazovacích bojích, na ledě regionálního rivala z Vítkovic. Hráči Ridery zápas rozhodli svou produktivitou. Příkladem může být druhá třetina, ve které Vítkovice vytěžily ze tří střel důležitý gól. Oceláři byli střelecky mnohem aktivnější, ztroskotali však na brankáři Smolkovi a nevyužitých přesilovkách.
B15, čtvrtek 17.2.2022
Vítkovice
Třinec
2:0
OSTRAVAR ARÉNA
Třetiny: 1:0, 1:0, 0:0  Branky a nahrávky: 9. Fibigr, 32. Tobola (Chaloupka, Saxa). Rozhodčí: Hykel – Veselý, Kaprál. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: 22:36. Průběh utkání: 2:0.  
HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Falhar, Fibigr (C), Kalandra, Chaloupka, Zvejška, Man (A), Čuba, Činčala (A) – Glas, Krčmarský, Matějka, Tobola, Saxa, Chlán, Lerch, Žídek
HC Oceláři Třinec: Hezcko (Michalík) – Dravecký, Solowski, Buják (A), Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Kubiesa, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo (A), Lipka, Masnica (C), Urbánek, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka přinesla svou první větší šanci už ve čtvrté minutě, když Pohludka v předbrankovém prostoru mohl střílet, avšak kus černé gumy patřičně nedostal pod svou kontrolu, a nakonec z toho nic nebylo. Na druhé straně o necelé dvě minuty zakončoval hned třikrát Chlán, ale třinecký brankář Heczko si z jeho nátlakem poradil. V čase 8:41 se poprvé měnil stav a po úspěšném zachycení kotouče ve středním pásmu a následné přesné střele z levého kruhu, Vítkovice otevřely skóre zásluhou Jakuba Fibigra. Krátce na to pak mohl navýšit skóre Žídek, ale jeho střela po nepřesné rozehrávce Heczka skončila pouze na tyči. Vítkovice byly i nadále při chuti, další šance Falhara nebo Matějky však strážce třinecké svatyně přímo neohrozily, protože ztroskotaly na přesnosti.

Oceláři mohli srovnat s Riderou krok po faulu Falhara v šestadvacáté minutě. Největší příležitost měl na holi Kubiesa, který zakončoval hned několikrát před brankou, Smolka ale svůj celek podržel. Po dalším faulu Vítkovic Oceláři znovu nesehráli početní převahu nejhůř a od vyrovnání jim chyběli centimetry. V jednatřicáté minutě totiž po střele kapitána Masnicy zvonila za Smolkou tyčka. Oceláře tak mrzela tato nevyužitá přesilovka o to víc, když ve dvaatřicáté minutě přišel tzv. „gól z ničeho“ a po spolupráci s Chaloupku poslal kotouč přesně mezi tři tyče Tomáš Tobola. Hráči s drakem na hrudi nesložili zbraně a od snížení je znovu dělily setiny metru. Po ráně Cezda totiž sice puk prodal Smolkovi mezi betony, jeden z vítkovických beků jej ale dokázal udržet na brankové čáře.

Třetí třetinu zahájilo o něco lépe Vítkovičtí, kteří v předchozích dvou třetinách střelecky zaostávali, a to zejména v druhé periodě. V osmačtyřicáté minutě se ocitl v samostatném úniku Lerch, který jen poslal kotouč do betonů Heczka. Posléze v oslabení paradoxně více zahrozili domácí. Jak Tobola, tak i Saxa však Heczka nepřekonali a ten tak stále držel šance na vyrovnání. Bohužel k tomu už nedošlo, a tak hráči s drakem na prsou prohráli vůbec poprvé v letošní sezóně dva venkovní zápasy za sebou.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec