Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Urputná bitva pro Třinec! Dorost bere v Jihlavě dva body

20.01.2022 · Šárka Kolková
Dorostenci se vrátili do bojů o pořadí v play off. Na programu měli duel s Jihlavou. Utkání bylo napínavé a stav byl až do 55. minuty 0:0. Poté se prosadili Třinečtí, ale Jihlavští rychle vyrovnali. Následovalo prodloužení, ve kterém byl úspěšnější kádr zpod Javorového a svěřencům trenéra Malíka právem náleží dva body.
B9, čtvrtek 20.1.2022
Jihlava
Třinec
1:2p
Třetiny: 0:0, 0:0, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 58. Veselský (Habermann, Topol) – 55. Masnica, 64. Cedzo (Holinka.). Rozhodčí: Kopeček – Tichý, Augusta. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 44:21. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2.  
HC Dukla Jihlava: Uhrin (Sigmund) – Vandas, Löffler, Hamřík, Ošmera, Topol, Jeletz – Habermann, Veselský, Klapica, Kudrna, Jungwirth, Gutsu, Vojáček, Chlubna, Váňa
HC Oceláři Třinec: Heczko (Milota) – Buják, Dravecký, Solowski, Čmiel – Blaha, Volas, Pohludka – Holinka, Cedzo, Sikora, Masnica, Gerych, Urbánek, Rybnikár, Lipka, Sajdok, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První větší příležitost měli Oceláři, když Čmiel za modrou se pokusil Uhrina překvapit, ale kapitán domácích stihl včas střelu odvrátit. Skóre mohli Oceláři otevřít v sedmé minutě, ale Holinka ve vlastním oslabení svého týmu skórovat nedokázal a lapačka jihlavského brankáře byla na svém místě právě včas, aby střelu vychytala. Největší šanci měl tým trenéra Malíka v jedenácté minutě, jenže jihlavský strážce brány znovu stál tam, kde měl a svůj tým nadále držel. Dukla bojovala s třineckým mančaftem, byla u kotouče, ale jejich aktivita byla bídná a týmu z Vysočiny se nedařilo na Oceláře nic vymyslet. Situaci se snažil na konci první periody zkomplikovat Volas, ale ani on nebyl úspěšný.

Domácí hráči měli v prvních minutách druhého dějství velké problémy. Prakticky se jim nepodařilo dostat do útočného pásma a když ano, nevystřelili. To Oceláři svého soupeře napadali, Volas vyslal další tvrdou střelu směrem k Uhrinovi, ale puk neskončil v bráně, nýbrž za bránou a domácí si mohli oddechnout. V polovině hry mohl být úspěšným autorem Lipka, bohužel ani on si s Uhrinem nedokázal poradit. Vývoj hry byl pohledem fanouška velmi ubíjející. Hra byla vyrovnaná na obou stranách, ale týmům scházela koncovka a hlavně brankáři chytali skvěle a bylo nemožné je prostřelit. V poslední minutě druhé třetiny už to vypadalo na první gól, když se Gutsu dostal do samostatného úniku. Třinecká obrana se však rychle vzpamatovala a dorostenci Dukly útok zmařila.

Zkraje poslední třetiny se mohl prosadit Vojáček, ten však Heczkovu svatyni minul. Obratem se snažil překonat Uhrina Masnica, bohužel jeho úmysl byl zblokován. Zdálo se, že už ve čtyřicáté páté minutě uvidíme první branku zápasu, avšak skvělá třinecká akce skončila v betonech Uhrina. Domácí následně založili protiútok, Hamřík se mohl zapsat jako první střelec utkání, ale Heczko předvedl skvělý zákrok a svůj tým stále držel nad vodou. Velké nebezpečí představovala akce jihlavských dorostenců, kteří se necelých deset minut před koncem snažili v přečíslení tři na jednoho prostřelit Heczka, na třineckého brankáře si ale nepřišli. V padesáté čtvrté minutě konečně prostřelil Uhrina Patrik Masnica i přesto, že musel puk sílou vůle dotlačit do brány. Už to vypadalo, že tři body budou putovat pod Javorový, ale Oceláři o své vedení přišli a došlo k vyrovnání. Adam Veselský se prosadil z předbrankového prostoru. Brankáři byli do konce základní hrací doby stoprocentní a výsledek na tabuli byl 1:1.

Následovalo prodloužení. Jako první útočil Pohludka, avšak jeho pokus se odrazil o mantinel. Jihlava se probojovala ke kotouči, Oceláře ale nedokázala nijak zvlášť ohrozit. Naopak Pohludka Uhrina přiváděl k šílenství. Ani jedna z jeho tref však v šibenici Dukly neskončila. Dva body přesto putují do Třince, díky Adamu Cedzovi, který prostřelil gólmana Jihlavy od modré čáry a stal se katem Jihlavy. Třinecký tandem tak po urputné bitvě poráží tým z krajského města Vysočiny a vezou domů dva body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice