Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Parádní obrat v posledních minutách. Dorostenci vezou body ze Zlína

01.02.2022 · Lukáš Mihal, Martina Sikorová
Delší herní výpadek dorostence nezastavil. Do třetí třetiny sice svěřenci trenéra Marka Malíka ve Zlíně vstupovali s jednogólovou ztrátou, díky obratu v posledních sedmi minutách ale nakonec brali tři body. O vítěznou branku se v čase 57:59 postaral Miroslav Holinka.
B8, úterý 1.2.2022
Zlín
Třinec
2:4
ZS Luďka Čajky
Třetiny: 1:0, 1:1, 0:3  Branky a nahrávky: 9. Šišák, 28. Marek (Hamrla) – 25. Gerych (Holinka, Sikora), 53. Pohludka (Cedzo, Rybnikár), 58. Holinka (Gerych, Sikora), 60. Pohludka (Volas, Dravecký). Rozhodčí: Kohoutek - Smetková, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 37:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.  
Uherek – Kotala, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák – Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek
Michalík – Dravecký, Solowski, Buják, Ćmiel, Martiňák – Holub, Sajdok, Gerych, Holinka, Volas, Barna, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo, Lipka, Urbánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dějství dnešního utkání nám přineslo dominantnější hru ze strany dorosteneckého výběru ševců. I díky tomu jsme byli svědky vedení Beranů po prvním zaznění závěrečné sirény. O jediný gól úvodního dějství se postaral po osmi minutách hry Marek Šišák. Ten svou ukázkovou individuální akci uzavřel přesným zakončením mezi betony brankáře soupeře. Ten tak využil skvěle příležitosti, kterou mu gólman nabídl, když se přesouval na druhou stranu brankoviště.

Během druhé dvacetiminutovky jsme viděli rovnou dva góly, které si oba mančafty rozdělily rovným dílem. O první z nich se postarali Oceláři, kteří tak vrátili skóre do vyrovnaného stavu. O tento gól se postaral po téměř pěti minutách od úvodního hvizdu Robin Gerych, který na několikátý pokus procpal kotouč pod betony gólmana. Ten tak navíc potrestal úplně první faul domácího celku. Ševci ale nenechali své podporovatelé na odpověď dlouho čekat. O pouhé tři minuty později se totiž prosadil Richard Marek, který tak rovněž využil početní výhody.

Před závěrem třetiny to již vypadalo na třetí gól žlutomodrých. Po zmatku v brankovišti začali náhle zvedat domácí dorostenci ruce k nebi. K jejich smůle ale sudí žádný gól neviděl, a i přes nespočet námitek ze střídačky Beranů své rozhodnutí neodvolal.

V poslední třetině padly již tři branky, z čehož všechny rozvlnily síť ve svatyni ševců. Již od začátku dvacetiminutovky bylo jasně vidět, který tým má navrch. Byl jím Třinec, který převzal otěže zápasu do svých rukou. I tento faktor se projevil na gólu Šimona Pohludky, který skóre opět vyrovnal, a to sedm minut před vypršením časomíry.

I této brance ale předcházeli kontroverze, a to rovnou dvě. V obou případech se jednalo o neuznané góly, a to dokonce na obou stranách. V jednom případě se podle sudího dostal kotouč za brankovou čáru po úmyslném kopu bruslí, v tom druhém podle sudího nepřekročil puk čáru dokonce vůbec.

Po vyrovnání ale byli hosté na koni a jednoznačně udávali tempo hry. Právě díky tomu se dvě minuty před koncem otočil stav utkání na stranu Ocelářů. Poprvé v utkání poslal do vedení svůj celek Miroslav Holinka, který tak nakonec i rozhodl celý zápas. Berani na tento gól hledali odpověď marně, a to i přes zkoušku hry bez brankáře. Právě tento risk je stál ještě jednu branku, kterou do jejich odkryté klece poslal Šimon Pohludka, který si tak připsal na své konto již druhý gól.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec