Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z Hradce dorostenci vezou tři body!

04.12.2021 · Dominik Stošek
Druhý zápas, druhá výhra. Dorostenci zvládli také druhé utkání v rámci bojů o pořadí v play off. Na východě Čech si vyšlápli na hradecký Mounfield, který díky střelecky plodné druhé třetině porazili 5:3.
B2, sobota 4.12.2021
Mountfield HK
Třinec
3:5
ČPP Aréna
Třetiny: 1:1, 1:4, 1:0  Branky a nahrávky: 13. Mach (Hora, Fiala), 26. Hora (Král), 49. Hora (Král, Klíma) – 13. Pohludka (Volas, Sajdok), 25. Masnica (Sikora, Solowski), 28. Pohludka (Cedzo), 28. Sikora (Gerych, Pospíšil), 40. Gerych Rozhodčí: Müller – Kalina, Kopecký Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5  
Mountfield Hradec Králové: Kasal (Mrázek) – Fiala, Pavič, Černý, Burda, Bezpalec, Janeček – Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal (A), Král, Vítek.
HC Oceláři Třinec: Milota (Michalík) – Dravecký, Solowski, Martiňák, Pospíšil, Holub – Sajdok, Gerych, Holinka (A), Volas, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo (A), Murin, Lipka, Masnica (C), Urbánek.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty zápasu se nesly v duchu vyrovnané hry a mnoho nebezpečnějších akcí k vidění nebylo. První výraznější pozdvižení přinesla až akce z šesté minuty, kdy po překvapivé otočce a rychlému zakončení Sikory zvonila za zády hradeckého gólmana Kysala tyčka. V jedenácté minutě usedl na trestnou lavici obránce Holub a domácí tak mohli sehrát svou první přesilovou hru v tomto utkání. V čase 12:05 Marek Mach dostal nabito na hranici kruhu, odkud prostřelil Milotu, který neměl nejlepší výhled, a otevřel tak skóre zápasu. Odpověď Ocelářů však na sebe nenechala dlouho čekat a o necelých čtyřicet vteřin po úvodní brance bylo skóre znovu vyrovnané. Šimon Pohludka v přečíslení obdržel přesnou přihrávku od Volase a procedil kotouč mezi tři tyče.

Vstup do druhé třetiny nechal o něco více vyniknout hráče s drakem na prsou. Kasel měl mnohem více práce než Milota na opačné straně kluziště. V pětadvacáté minutě byli za svou aktivitu Oceláři odměněni a šli do vedení. Patrik Masnica zachytil kotouč po Sikorově nahození v předbrankovém prostoru a po výborné kličce zavěsil pod horní tyč. Podobně jako po první brance domácích, tak i v tomto případě k vyrovnání došlo velmi rychle. O necelou půlminutu totiž Tomáš Hora vyslal na Milotu tak prudkou střelou, že třinecký brankář nestihl zareagovat. Hra ve vysokém tempu pokračovala a v osmadvacáté minutě udeřili Oceláři dvěma slepenými brankami. Nejprve v čase 27:12 po Cedzově zadovce zakončoval do poloprázdné branky Šimon Pohludka. V čase 27:42 pak Petr Sikora v těsné blízkosti před Kasalem propasíroval kotouč až za jeho záda. Hradec se ve zbytku třetiny snažil snížit, ale Milota chytal perfektně a žádný kotouč za svá záda nepustil. V největší šanci domácích ze sedmatřicáté minuty a střele z první útočníka Krále, mu k tomu dopomohlo břevno. V samotném závěru pak ještě po zmatcích v obranném pásmu domácích navýšil třinecké vedení Roman Gerych.

Třetí dvacetiminutovka byla z pohledu diváka nejméně atraktivní. I přesto, že k vidění bylo nespočet šancí, tak přeci jen nevedly až k takovému pozdvižení, které by stálo za zmínku. Nicméně v čase 48:36, krátce po vypršení Pohludkova trestu, Tomáš Hora si po přihrávce od Krále nabruslil až do bezprostřední blízkosti před Milotu a střelou do horních pater klece mu nedal žádnou šanci zakročit. Oceláři se však tímto snížením nenechali rozhodit, domácím neumožnili zápas zdramatizovat a došli si tak pro další cenné vítězství v rámci bojů o pořadí v play off.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice