Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci podlehli Kometě

21.10.2021 · Šárka Kolková
Třinečtí dorostenci poprvé v této sezoně nezískali venku body. Hosté skórovali jako první a dokonce se dostali do vedení, ale hráčům Komety se podařilo vyrovnat. Brno poté vedlo 3:2. Oceláři ještě na tento gól odpověděli a bylo to 3:3, ale ve třetí třetině Kometa dvakrát udeřila a získala tři body.
11.kolo, čtvrtek 21.10.2021
Kometa Brno
Třinec
6:3
Třetiny: 1:2, 3:1, 2:0  Branky a nahrávky: 10. Zduba (Červenka), 26. Máša (Nekvapil, Nesvadba), 26. Kos (Bělohlav, Spanel), 32. Máša (Svoboda), 41. Bělohlav (Eich), 60. Šantora (Eich) – 6. Lipka (Masnica), 16. Pospíšil (Gerych, Volas), 29. Pohludka (Buják, Cedzo). Rozhodčí: Jan Grygera – Jakub Kučera, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3.  
HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Svoboda, Máša, Spanel, Eich, Mitro – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Nesvadba, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora
HC Oceláři Třinec: Heczko - Milota (41. minuta) - Pospíšil, Solowski, Buják, Holub, Martiňák – Gerych, Volas, Kubiesa, Pohludka, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí tým hned na samotném začátku zkoušel pozornost třineckého Heczka, ale ten všechny pokusy Komety pokryl. I když byli Brňané aktivní, do vedení se dostali Oceláři. Jakub Lipka dorazil odraženou střelu svého kolegy. Domácí se poté dostali do přečíslení, ale třineckou síť nerozvlnili. K vyrovnání došlo v desáté minutě, když Jakub Zduba střílel z prostoru před bránou. Velkou příležitost měl na hokejce Nesvadba, který chtěl překonat Heczka z mezikruží, ale třinecký gólman se rychle zorientoval a vykryl odkrytý prostor. Svěřenci trenéra Malíka se následně po akci Komety dostali do přečíslení, ale Kavan byl připraven. Čtyři minuty před koncem první třetiny se prosadil Michal Pospíšil a poslal Třinec do vedení.

Brněnští dorostenci měli na začátku druhé části problém s hostujícím celkem. Oceláři hráli aktivně, ale nedokázali se dostat přes obranu Komety. Brno vyrovnalo ve dvacáté šesté minutě díky Martinu Mášovi, jenž se trefil od modré. Heczko nic neviděl, protože mu v dobrém výhledu bránil jeden z hráčů domácího mužstva. O dvacet vteřin později Brněnští znovu udeřili a dostali se poprvé v tomto zápase do vedení, které zařídil Ondřej Kos. Dorost Třince se dostal ve dvacáté sedmé minutě do výhody, kterou rychle využil. Šimon Pohludka v pádu dorazil puk za Kavanova záda. Ve třicáté druhé minutě si vzalo Brno vedení zpět. Martin Máša bekhendem překonal třineckého strážce brány. Hosté na konci druhé třetiny měli s domácími ještě problémy, ale Heczko všechny pokusy Brna zhatil.

Třetí třetina byla v režii domácích. Čtyřicet jedna vteřin po začátku poslední části zápasu se Kometa ozvala popáté. Matěj Bělohlav si objel bránu a puk se dostal za Heczkova záda. Po této obdržené brance se mezi dvě tyče postavil Milota. Hosté měli v posledních minutách šance, které je mohly vrátit zpět do zápasu, ale nestalo se. Dvě minuty před koncem se Oceláři pokusili překonat Kavana v šesti. Tomáš Šantora čtyřicet pět vteřin před koncem zápasu poslal puk do prázdné brány a zajistil Kometě tři body. Poprvé v letošní sezoně Oceláři nezískali z venkovního zápasu body.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice