Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci mají první body, Heczko vychytal nulu

11.09.2021 · Šárka Kolková
Dorostenci získali první tři body na ledě Poruby. Třinečtí udeřili hned v druhé minutě a vedení postupně navyšovali. Poruba měla několik nebezpečných akcí, ale Denis Heczko všech dvacet šest pokusů zlikvidoval, a tak svěřenci trenéra Malíka slaví první výhru.
2.kolo, sobota 11.9.2021
Poruba
Třinec
0:4
RT TORAX ARENA
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 2. Lipka, 31. Kubiesa (Blaha), 53. Lipka (Heczko, Urbánek), 56. Ročák (Volas) . Rozhodčí: Hykel – Bezděk, Tvrdý. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4.  
HC RT TORAX Poruba: Chylík (Mareček) – Jeřábek, Michalčík, Glos, Janeček, Pavlíček, Kyjovský, Kalužík, Moravec, Vehovský, Konečný, Šrubař, Wendelín, Stasiuk, Sobol, Szczešniak, Veselý, Murin
HC Oceláři Třinec: Heczko (Milota) – Solowski, Buják, Ročák, Čmiel, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu patřila jasně Ocelářům, kteří se hned na úvod dostali do vedení. Ve druhé minutě překonal Chylíka Jakub Lipka. Velkou šanci měli i domácí, když se snažil protlačit puk do brány Michalčík, ale třinecký strážce těsně před brankovou čárou kotouč zastavil. Lipka mohl v polovině třetiny přidat další gól, když dostal zpoza brány dokonalou přihrávku, ale gólman Poruby byl připraven. Třinecký Heczko musel poté čelit hrozícímu nebezpečí, které měl na hokejce Moravec, ale jeho trefu vychytal lapačkou maskovaný hokejista. V samotném závěru mohl navýšit vedení Gerych, bohužel jeho rána skončila na tyčce.

Oba celky v druhé části hrály vyrovnaně a oddaně. Domácí byli blízko vyrovnání, když v přečíslení dva na jednoho střílel Vehovský, ale třinecký brankář včas svými betony zareagoval. Svěřenci trenéra Malíka si poté vytvořili velký nátlak a jejich snažení přineslo ovoce. V polovině zápasu skóroval Matěj Kubiesa. Velkou příležitost měl Buják, který se po skončení trestu dostal do samostatného úniku, ale šanci neproměnil. Autorem další branky mohl být Vehovský, ale třinecký obránce se stihl rychle vrátit před bránu a akci hokejkou zlikvidoval.

Poslední část utkání patřila hostům. V čtyřicáté osmé minutě mohla zaznít gólová siréna díky Holinkovi, který střílel z levého kruhu, ale trefil tyč. Nebezpečně kolem brány kroužil Konečný, ale třinecký Heczko vychytal jeho střelu. Pořekadlo nedáš, dostaneš se stalo domácím osudným. Jakub Lipka překonal porubského Chylíka, když střílel těsně za modrou čárou. V samotném závěru udeřili Oceláři počtvrté. Marek Ročák blafákem překonal Chylíka. Další branka již nepadla, Denis Heczko udržel čisté konto a i on má velký podíl na první výhře Ocelářů.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec