Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka drží bodovou sérii, v prodloužení porazila Slavii 6:5!

28.01.2022 · Dominik Stošek
35. kolo odehráli junioři na ledě pražské Slavie. Po výborné první třetině Oceláři ztratili vedení v prostředním dějství. Ve třetí periodě do toho znovu šlápli a vzali si své vedení zpět. Dvoubrankový náskok ale neudrželi, a tak utkání dospělo do prodloužení, které rozhodl Marek Ročák.
35.kolo, pátek 28.1.2022
Slavia Praha
Třinec
5:6p
Zimní stadion Eden
Třetiny: 0:2, 3:0, 2:3 - 0:1  Branky a nahrávky: 30. Strnad (Soukup, Štrombach), 35. Serov (Soukup), 37. Šíma (Matuška), 58. Brotánek (Štrombach), 60. Serov (Soukup) – 1. Ramik (Geidl, Chovaniak), 16. Ullrych (Pětník), 44. Haas (Jobánek, Hrůzek), 53. Ramik (Chovaniak, Geidl), 56. Chovaniak (Kozlík, Moškoř), 64. Ročák (Matěj, Ramik) Rozhodčí: Šindel, Červenka – Lhotský, Svoboda Vyloučení: 2:3. Diváci: 67. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5, 5:5, 5:6 
HC Slavia Praha: Pittr – Brotánek, Hrdlička, Serov, Němeček, Palát, Jokl, Kulinič – Strnad, Soukup, Štrombach, Kvasnička, Šíma, Matuška, Míšek, Tichý, Snášel
HC Oceláři Třinec: Klimek – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Pospíšil, Hrůzek – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu měli Oceláři jako z říše snů. Už ve čtyřiadvacáté sekundě totiž Michal Ramik prostřelil bekhendovým zakončením slávistického brankáře Pittra z mezikruží. V sedmé minutě pak zahrozil z protiútoku domácí útočník Šíma, jehož pokus z pravého kruhu skončil na tyči. O necelou minutu posléze zvonila branková konstrukce rovněž na druhé straně po zakončení Haase z oblasti mezi kruhy. V čase 15:19 měli hráči s drakem na prsou štěstí, když pobídka Petra Ullrycha svého adresáta nenašla a kotouč vyslaný z jeho hole byl sražen bruslí jednoho z pražských obránců až za záda bezmocného Pittra.

Druhá třetina přinesla pozdvižení o něco málo později, než tomu bylo v předchozí třetině. V třiadvacáté minutě Matuška přebruslil třineckou obranu a v samostatném úniku se rozhodl pro forhendovou kličku, třinecký brankář Klimek však roztáhl své betony a podržel výborným zákrokem svůj celek. Snížení se domácí dočkali až ve třicáté minutě, když po neúspěšných střelách Soukupa dorážel vyražený kotouč za záda Klimka Lukáš Strnad. Na přelomu třiatřicáté a třiačtyřicáté minuty se do obrovských příležitostí dostali Haas a následně i Ullrych, ani jeden z nich ale na Pittra nevyzrál, a tak se ozvali znovu domácí. V čase 34:45 ihned po buly si Vladimír Serov nabruslil na osu kluziště, odkud vyslal nechytatelnou ránu pod horní tyčku a srovnal tak skóre.

Počátek třetí dvacetiminutovky patřil hráčům s drakem na hrudi, kteří ve čtyřiačtyřicáté minutě srovnali stav na 3:3. Jobánek vybídl ke střele v tomto zápase hodně aktivního Oscara Haase, ten zakončoval bekhendem a brankáře Pittra tímto zakončením dokonale zaskočil. V osmačtyřicáté minutě mohlo být na třinecké střídačce ještě veseleji. V oslabení totiž mohl zakončovat do poloprázdné klece Chovaniak, kus černé gumy ale skončil pouze na bližší tyči. V čase 52:54 šli Oceláři znovu do vedení, které jim zařídil druhým gólem v utkání Michal Ramik, jenž v samostatném úniku nasadil domácímu brankáři jesličky po prudké ráně. O necelé dvě minuty později to vypadalo, že je rozhodnuto. Kozlíkovu individuální akci totiž podpořil Daniel Chovaniak, který se z druhé vlny dostal k odraženému kotouči a zametl jej až za brankovou čáru. Slávisté naneštěstí pro Oceláře nesložili zbraně a přispěchali se snížením v osmapadesáté minutě. Štrombachova střela z mezikruží sice ještě pouze orazítkovala tyč Klimkovy klece, hra ale pokračovala a Tomáš Brotánek s jistou dávku štěstí propasíroval kotouč až za záda třineckého gólmana. Minutu a pět sekund před závěrečnou sirénou to pak domácí zkusil v šesti a o necelých patnáct vteřin jim to taky přineslo své ovoce. Soukup vyhrál buly a Vladimír Serov se svým svižným zakončením nemýlil.

V prodloužení nejdřív zahrozili domácí, Strnad však svou šanci nedokázal zužitkovat. V čtyřiašedesáté minutě se Matěj natlačil do předbrankového prostoru, kde sice přišel o kontrolu nad kotoučem, ten už ale měl vyhlídnutý Marek Ročák a z dorážky zakončil mimo dosah Pittra.