Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři navázali na vítěznou šňůru

19.12.2021 · Šárka Kolková
Třinecká juniorka skončila tam, kde začala. Salzburgu se podařilo dostat dvakrát do vedení, ale Oceláři soupeřův náskok stáhli a po první třetině dokonce vedli. Napínavý boj o tři body vypukl ve třetí třetině. Rakouský tým vyrovnal, následně se domácí prosadili a bylo to znovu o gól. Následně hráči Red Bullu partii znovu dorovnali. Nakonec se třineckým drakům podařilo vsítit pátou branku a čtyři vteřiny před koncem pečetili výhru šestým gólem. Jan Moškoř a Nico Geidl darovali soupeři ze svých hokejek dva góly.
26.kolo, neděle 19.12.2021
Třinec
Salzburg
6:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:2, 0:0, 3:2  Branky a nahrávky: 11. Moškoř (Geidl, Kozlík), 15. Moškoř (Wardas, Kozlík), 16. Filip Hrůzek (Jobánek, Haas), 56. Geidl (Chovaniak), 58. Geidl (Matěj, Hrůzek), 60. Ramik (Hrůzek) – 4. Assavolyuk, 12. Heigl (Krening, Weber), 45. Pronin (Kirchebner, Mastič), 57. Vinzens (Jelavic, Kauhanen). Rozhodčí: Šutara, Koziol – Veselý, Hlavatý. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Hrůzek, Marcinko, – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
EC Red Bull Salzburg: Wolf – Kauhanen, Sinn, Weber, Kirchebner, Venier, Lehmus – Sumpf, Wurzer, Krening, Jelavic, Stiegler, Assavolyuk, Mackner, Vinzens, Pronin, Heigl, Mastič

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek první třetiny byl lepší ze strany Salzburgu. Ti se tlačili ke každé střele a dorážce. Oceláře navíc vyškolili v jejich vlastní přesilovce a otevřeli skóre zápasu. Daniel Assavolyuk přechytračil Švančaru ze samostatného úniku ve čtvrté minutě. K vyrovnání došlo v jedenácté minutě, když Jan Moškoř před bránou tečoval přihrávku svého kolegy. Hosté na akci domácích rychle odpověděli. Andrle se neudržel na kotouči, hosté se jej ujali ve středním pásmu a rychlostí blesku se dostali před třineckého gólmana. Jeho prostřelil ve dvanácté minutě Nikolaus Heigl. Třinečtí se i přes nepříznivý vývoj přenesli, vyrovnali a navrch se dostali do vedení. V patnácté minutě se podruhé v tomto zápase prosadil Jan Moškoř, který puk dotáhl za záda Wolfa. Na něj navázal o necelých padesát vteřin později Filip Hrůzek, který nezaváhal při dorážce. Hosté v závěru zdramatizovali situaci, a to díky nabídnuté přesilovce. Weber se dostal do skvělé příležitosti, ale Švančara jeho šanci zmařil.

Druhá třetina byla z pohledu fanouška nahoru a dolů. Matěj chtěl soupeři oplatit jejich prosazení ve čtyřech z první třetiny a ve svém vlastním oslabení se dostal ke střele. Jeho akce však skončila pouze vedle Wolfovy brány. Domácí ale znovu faulovali a Oceláři museli ubránit další hru ve čtyřech, což se jim podařilo, i když museli čelit nebezpečným zakončením z hokejek Lehmuse a Kauhanena. Ve dvacáté osmé minutě se dostali k přesilovce i domácí, ale třineckým juniorům se nepodařilo Wolfa ničím překvapit. Třinec si pak zadělal na malér, když musel ubránit oslabení ve třech. Svěřenci trenéra Muchy bojovali do posledního dechu a dračí sílou se jim podařilo odvrátit všechny pokusy Salzburgu na vyrovnání. Ve zbytku druhé části se už nikdo neprosadil.

Poslední třetina rozhodla o vítězi, i když ještě v posledních minutách nebylo nic jasné a chvilkami to vypadalo na prodloužení. V pětačtyřicáté minutě se hostům podařilo vyrovnat. Daniel Pronin zaskočil třineckého strážce brány přesnou trefou z mezikruží. Velké napětí to bylo v posledních pěti minutách. Domácí se dostali k přesilovce, kterou po několika málo vteřinách využili a Nico Geidl poslal svůj kádr do vedení. Během chvíle unikl pozornosti třineckých juniorů Paul Vinzens, který zmátl Švančaru a vystřelil nakonec do jiného místa, než hokejkou naznačoval. Oceláři situaci nenechali jen tak a na druhé straně vymáchal Wolfa v padesáté osmé minutě Nico Geidl. Třinečtí rozhodli o tříbodovém vítězství čtyři vteřiny před koncem utkání, když kotouč vyslal do prázdné brány Michal Ramik. Oceláři berou všechny body a po pauze naskočili do kolotoče vítězně.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec)

Na začátku první třetiny byla vidět herní pauza, která teď byla, kvůli reprezentaci. Asi nám neprospěla tak, jak ta minulá. Nicméně v další třetině jsme se dostali do hry. Bohužel nás pak zastavily fauly, které jsme udělali. Je dobře, že jsme v oslabení ubránili soupeře a hráči si pak mohli oddychnout. Ve třetí třetině byla větší chuť po vítězství. Bylo to nahoru a dolů, pro trenéry to není optimální. Jsme moc rádi za tři body a prodloužení vítězné série. Hráčům jsme za jejich výkon poděkovali.

Ilka Pakarinen (EC Red Bull Salzburg)

Bylo to dobré utkání. Soupeř však byl v posledních minutách lepší a my nevyužili nabídnutou přesilovku pět na tři. Ocelářům gratulujeme k vítězství.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice