Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zvládli dramatický souboj s Litvínovem

23.10.2021 · Redakce
Svěřenci trenéra Reného Muchy po desetigólové nadílce Chomutovu vyhráli také proti Litvínovu a domácí víkend končí se ziskem šesti bodů. Sobotní drama, ve kterém mladí Oceláři v závěru bránili jednogólové vedení, nakonec definitivně rozhodla až trefa do prázdné branky.
13.kolo, sobota 23.10.2021
Třinec
Litvínov
4:2
mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:0, 1:2  Branky a nahrávky: 15. Moškoř (Wardas, Kozlík), 21. Jobánek (Matěj, Ramik), 29. Ullrych (Ramik, Matěj), 60. Ullrych (Marcinko) - 45. Stehlík (Baláž, Slavík), 53. Skuhrovec (Vopat, Slavík). Rozhodčí: Rapák - Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 24:46. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Przybyla, Ullrych, Matěj, Ramik, Hlávka, Kozlík, Jobánek
HC Verva Litvínov: Čermák – Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Kočárek, Fišer, Skuhrovec, Slavík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sobotní utkání v Mini WERK ARENĚ odstartovalo v rychlém tempu. Už po pár sekundách hry se do střelecké šance dostal třinecký Ramik, zakončením z úhlu ale Čermáka nepřekvapil. Ještě větší příležitost měli hned vzápětí hráči Litvínova, jeden z hostujících útočníků ale před odkrytou částí klece puk netrefil. A radovat se nemohl ani Postl, který z parádní pozice v mezikruží třineckou svatyni minul. V první přesilovce zápasu pak hosté dostali puk na brankovou čáru, za ní už ho ale dotlačit nedokázali.

V čase 14:18 už se skóre na světelné tabuli přeci jen měnilo. Oceláři si vytvořili tlak před litvínovskou brankou a Jan Moškoř střelou pod víko poslal svůj tým do vedení. Další skvělou příležitost si pak po individuální akci vytvořil Ramik, zakončení už ale třineckému střelci příliš nesedlo a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí barvy.

Hned na startu druhé části Oceláři svůj náskok zdvojnásobili. Matěj v přesilovce dostal puk do brankoviště a Jonáš Jobánek ho bleskově uklidil do litvínovské klece. V šestadvacáté minutě si velkou porci štěstí vybral Švančara. Třinecký gólman zřejmě očekával vyloučení na hostující straně a zamířil na střídačku. Žádný faul ale signalizován nebyl a hosté po získání puku okamžitě napálili puk na prázdnou branku. Místo sítě ale kotouč trefil jen levou tyč a následnou dorážku pak zablokoval jeden z obránců Ocelářů.

O chvíli později zasáhla branková konstrukce do hry znovu, když po střele Kozlíka zachránila litvínovského Čermáka. V čase 28:36 už ale Oceláři zvedali ruce nad hlavy. V situaci dva na jednoho našel Matěj přesným pasem Petra Ullrycha a ten pohotovou střelou umístil puk do sítě. Zápas pak okořenila i pěstní potyčka mezi Chovaniakem a Dejem, ve které slavil litvínovský hráč.

Ve třetí třetině se hosté po vyloučení Matěje vrátili zpátky do hry, když se v početní výhodě střelou z úhlu prosadil litvínovský kapitán Lukáš Stehlík. Domácí pak ještě u sudího reklamovali nesportovní chování hostujícího hráče, který před inkasovaným gólem odpálil hůl Jobánkovi, ale marně. Po dalším trestu si pak Oceláři celou situaci ještě více zkomplikovali a po přihrávce Vopata propálil Švančaru David Skuhrovec.

Litvínovští mladíci po kontaktní brance ještě více ožili a na branku Třince následně létala jedna střela za druhou, v domácí síti už ale žádný puk neskončil. Dvě minuty před koncem utkání navíc hostující trenéři sáhli po oddechovém čase, po kterém už Čermák zůstal na střídačce a střelou do prázdné branky definitivně rozhodl Petr Ullrych.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice