Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vyhráli v Salzburgu

01.10.2021 · Šárka Kolková
První den měsíce října dopadl pro svěřence trenéra Muchy skvěle. Oceláři poprvé v této sezoně vyhráli venku. Přestože junioři nezačali vůbec dobře a prohrávali 0:1, dokázali dvěma góly ve druhé části otočit zápas na svou stranu.
8.kolo, pátek 1.10.2021
Salzburg
Třinec
1:3
Salzburg
Třetiny: 1:0, 0:2, 0:1  Branky a nahrávky: 11. Kofler (Stiegler, Rafalski) – 23. Šutý (Jobánek, Ullrych), 27. Pětník (Ramik) 59. Ramik (Chovaniak). Rozhodčí: Huber, Schauer – Panholzer, Seewald. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3. 
EC Red Bull Salzburg: Wolf – Rafalski, Sinn, Schober, Weber, Krotsch, Kerber, Winkelmann, Venier – Sumpf, Szieber, Stiegler, Bürgelt, Bader, Mackner, Kofler, Ziesche
HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Hrůzek, Marcinko – Šutý, Wardas, Pětník, Tomiczek, Ullrych, Šotkovský, Matěj, Ramik, Hlávka, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině začaly aktivně oba týmy. Oba brankáři se vytáhli se skvělými zákroky. Nakonec se jako první radoval domácí tým, kterému aktivita v útočném pásmu přinesla ovoce. Austin Kofler překonal třineckého Švančaru a otevřel skóre zápasu. Celá první část byla hlavně v režii Rakušanů, kteří skvěle bránili a napadali zároveň.

Třinečtí junioři se ve druhé třetině probudili a začali předvádět úplně jiný hokej. Ve třiadvacáté minutě vyrovnával Patrik Šutý. Rakouský tým se poté dostal do velkého nátlaku, z kterého Oceláři vytěžili maximum. Wolf si nedal pozor na Richarda Pětníka, který poslal Třinec do vedení. Ve zbytku třetiny se svěřenci trenéra Muchy mohli spolehnout především na vynikajícího Švančaru, jenž pokryl všechny střelecké pokusy Salzburgu.

Poslední část zápasu byla pro rakouský celek těžká, nedokázali se na plno usadit v útočném pásmu a proti Ocelářům nemohli nic dělat. Hosté kombinovali a prověřovali Wolfa ze všech směrů. I domácí si v závěru vytvořili pár šancí. Velkou příležitost měl Ziesche, ale Švančara byl připraven a zmařil jeho akci. V závěru se Rakušané rozhodli pro hru v šesti bez brankáře. Ta nedopadla podle představ a Michal Ramik vyslal puk do prázdné brány. Oceláři tak berou tři body do tabulky a mají první výhru měsíce října.