Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři deklasovali Mladou Boleslav pětibrankovým rozdílem

17.10.2021 · Michal Samiec
Nečekaně jednostranně se vyvíjel souboj na čele tabulky Tipsport extraligy mezi třineckými Oceláři a bruslaři z Mladé Boleslavi. Oceláři v první třetině otevřeli skóre gólem Miloše Romana. Zápas pravděpodobně zlomil úsek hry na začátku druhé části hry, kdy se během jedenácti sekund podruhé prosadil Roman a následně Hrňa. Druhé čisté konto v sezóně získal brankář Mazanec.
15.kolo, neděle 17.10.2021
Třinec
Ml. Boleslav
5:0
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 4. Miloš Roman (M. Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. Szturc (Šedivý, D. Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 464. Střely na branku: 22:22. Střely mimo: 8:6. Zblokované střely: 10:21. Hity: 7:10. Vhazování: 21:35. Průběh utkání: 5:0. 
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Daňo – O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Dravecký, Szturc, D. Kofroň – Hrehorčák.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Šidlík, Jánošík – Dufek, Fořt, Kelemen – P. Kousal, O. Najman, Lunter – Claireaux, Adam Raška I, Kotala – J. Stránský, Bičevskis, Bernad.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla dynamický, bruslivý hokej, s minimem přerušení nebo zdržení hry. Úvodní dvacetiminutovka se vlezla do sedmadvaceti minut čistého času a fanoušci si museli přijít na své. Hosté dostáli svému jménu Bruslařský klub a Oceláři jim zdatně sekundovali. Již po necelých dvou minutách byl vyloučen Claireaux a domácí si v přesilovce připsali dvě nebezpečné střely Hrni – především ta druhá po pasu Marcinka od Krošeljovy tyče volala po gólu – a šanci Romana, který najížděl ze strany po přiťuknutí Kundrátka. Gól ale padl až sekundu po návratu francouzského útočníka na led. Miloš Roman stál na slotu, vyražený puk po střele Marinčina od modré mu posunul Daňo a prvně jmenovaný neměl problém dostat kotouč do sítě. O dva góly to mohlo být v šesté minutě, když Ondřej Kovařčík z podobné pozice podobným způsobem zkoušel prostřelit Krošelje.

Vyrovnáno mohlo být v minutě jedenácté. Obránce Pláněk napřáhl ve vlastním pásmu a dalekonosný kotouč sice Mazancovi propadl, ale odšoural se těsně mimo tři třinecké tyče. Ve čtrnácté minutě šel za katr Szturc a první šanci v přesilovce Mladé Boleslavi si připsali domácí. Hrehorčák ujel, byl stíhán a tísněn, a tak zvolil důrazné řešení. Slovinského brankáře ve službách bruslařů prostřelil, ale podobně jako na druhé straně kotouč odklouzal těsně mimo. Hosté si pak vyrobili dvě velké šance – Kotala ze slotu po zemi těsně minul branku a Pýchova několikrát tečovaná střela od modré skončila na Mazancovi. Oceláři pak ještě před pauzou hráli jednu přesilovku, když Bernad poslal mimo kotouč do otevřených dvířek mladoboleslavské střídačky třineckého Růžičku. Oceláři nevyužili ani tuto přesilovku, největší šanci měl Nestrašil – ten stál sám před brankovištěm, kam dostal puk od z pravé strany najíždějícího Kundrátka.

Druhá třetina začala blackoutem mladoboleslavské obrany, která na začátku dvaadvacáté minutě během jedenácti sekund vyrobila dvě obrovské minely. Nejprve Fořt nedůrazně rozehrál u levého mantinelu, kotouč zachytil Ondřej Kovařčík, který jej poslal do předbrankového prostoru, kde byli dva kolegové zcela nekrytí. Nestrašilovo šťouchnutí do puku ještě Krošelj vykopl, na dorážku Miloše Romana už byl krátký. Hned po rozehrání chyboval tentokrát u pravého mantinelu Šidlík. Puk ukořistil Šedivý, který jej poslal před branku. Marcinkův pokus mladoboleslavský gólman pokryl, na druhý pokus Jánošíkem bídně bráněného Erika Hrni byl krátký. Oceláři si vytvářeli šanci dál. V šesté minutě Daňo akci dva na jednoho vyšperkoval přihrávkou na Vránu, střela třineckého kapitána se do branky nevlezla.

Kolem poloviny druhé třetiny přišla pasáž, kdy měli lepší pohyb a územní převahu hosté. Třinečtí to utnuli zhruba ve třinácté minutě, kdy následovala pasáž s dvěma ofenzivními výpady obránce Musila. Ten nejprve v akci dva na jednoho nahrál Šedivému, přihrávka ale byla na brusle a Šedivý nemohl plnohodnotně zakončit. O chvíli později Musil vybídl k šikovné teči Ondřeje Kovařčíka, puk ale zamířil mimo Krošeljovu branku. V šestnácté minutě druhé třetiny byla opět k vidění akce dva na jednoho v podání Daňo – Vrána. Hosté ale nebyli ve druhé polovině druhé části hry bez šancí – v patnácté minutě nebezpečně ze strany pálil Claireaux, o tři minuty později si hosté vytvořili tlak po útočné snaze kapitána Ševce. Poslední minutu druhé třetiny strávili bruslaři v přesilovce a tutovku měl ze slotu pálící Kelemen.

Hosté ještě na začátku třetí třetiny dohrávali přesilovku po vyloučení Musila. Nevyrobili si žádnou šanci, naopak po skončení této hokejové standardky se šikovně uvolnil do zakončení Szturc. Krásný moment pro oko třineckého fanouška přišel v šesté minutě. Kotalovu střelu z vrcholu pravého kruhu Mazanec vyrazil ke Claireauxovi a jeho následnou dorážku ze vzduchu akrobaticky holí odrazil mimo brankovou výseč. Mladoboleslavští pokračovali v tlaku a následně ještě nebezpečně pálil Pláněk. Na začátku osmé minuty byl vyloučen Jánošík a Oceláři po šestnácti sekundách přesilovku využili. Vrána získal za brankou puk, poslal jej mezi kruhy, odkud se prosadil nekrytý Tomáš Marcinko.

Do konce třetí části hry zbývalo po brance ještě více než dvanáct minut, ale čtyřbrankový rozdíl se už zdál být pro hosty tvrdým oříškem. Oceláři navíc svého soupeře do šancí nebo střeleckých pozic moc nepouštěli. Naopak deset minut před koncem první třinecká formace uzavřela bruslaře před Krošeljem, ale z tohoto tlaku gól nerezultoval. Šest a půl minuty před koncem třetí části hry byl podruhé v zápase vyloučen Claireaux a Třinečtí měli k dispozici čtvrtou přesilovku. Oceláři ale druhou přesilovku nevyužili, to se jim podařilo až v samotném závěru po vyloučení mladoboleslavského obránce Ševce za nesportovní utkání. Necelou sekundu před koncem se z předbrankového prostoru ještě prosadil Roman Szturc. Oceláři porazili Mladou Boleslav pětibrankovým rozdílem a hosté počtvrté z posledních pěti utkání na třineckém ledě neskórovali.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „V dnešním utkání jsme jednoznačně byli lepším týmem. Měli jsme výborný pohyb, vyhrávali jsme osobní souboje, kluci byli důraznější na forčekingu i v osobních soubojích. V celém utkání jsme byli jednoznačně lepším týmem a vítězství jsme si zasloužili. Myslím, že oproti zápasu s Pardubicemi, kdy jsme také hráli taky velmi dobrý zápas, jsme dokázali proměnit šance a dali pět branek, což je super. Pomohli jsme si přesilovkami, rozhodly také dva rychlé góly ze začátku druhé třetiny, ty určily ráz tohoto utkání.“

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „První oslabení jsme nesehráli tak, jak jsme si představovali. Byli jsme strašně statičtí, zaslouženě jsme prohrávali. Vstup do druhé třetiny byl ještě horší, domácí se dostali do vedení 3:0. Jsem rád, že jsme se nevzdali a zkoušeli se se zápasem něco udělat. Samozřejmě už se nám hrálo těžko a Třinec vyhrál zaslouženě. Dnes jsme vůbec nebyli v zápase, Třinec hrál play off hokej, zblokoval nám spoustu střel. Přišlo mi, že jsme to dneska přijeli jen zkusit. Pokud chceme být stejně úspěšní, jako Třinec nebo Sparta, tak se o to musí porvat všech dvacet hráčů.“