Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Trpělivý výkon přivál povinné tři body

29.10.2010 · Tomáš Vacho
Chtěli-li třinečtí hokejisté odčinit nezdary z posledních utkání a získat si tak diváky zpět na svou stranu, museli v dnešním utkání bezpodmínečně zvítězit. To se nakonec podařilo dokonale, když Oceláři vyrovnaným výkonem porazili Mladou Boleslav 4:0.
16.kolo, pátek 29.10.2010
Třinec
Ml. Boleslav
4:0
Třetiny: 1:0, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 19. Růžička (Orsava), 22. Polanský (Polák, Varaďa), 34. Bonk (Varaďa), 54. Bonk (Hudec, Lojek). Rozhodčí: Mikula, Husička - Novák, Bryška. Střely na branku: 36:22. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. Diváci: 2748.  
Hamerlík - Richter, Krajíček, Hudec, Zíb, Lojek, Hořava, Vágner, Hrabal - Peterek, Bonk, Kohn, Růžička, Květoň, Adamský, Polanský, Polák, Orsava, Varaďa, Hrňa
Schwarz - Hay, Marušák, Macháček, Žabka, Lehikoinen, Čížek, Duben - Nouza, Gajovský, Bahenský – Matějovský, Vrbata, Loskot – Handlovský, Divíšek, Milroy – Kupec, Boháč, Belay

Komentář k zápasu

Dnešní duel proti sobě postavil mužstva, kterým se v posledních kolech příliš nedařilo, což se projevilo i na atraktivitě prvního dějství. Oceláři sice mohli jít do vedení již v šesté minutě, kdyby Martin Adamský trefil poloodkrytou svatyni, jenže to bylo z hokejové krásy nadlouho vše. Pomalé tempo, poměrně častá vyloučení na obou stranách a celkově ospalá atmosféra vůbec neodpovídala tomu, že utkání se hraje před televizními kamerami.

Nepohledná plácaná trvala až do devatenácté minuty, v jejímž průběhu třinecká ofenzíva předvedla první pohlednou akci, která také rovnou skončila první brankou. Zasloužil se o to zejména Jakub Orsava, který zavezl kotouč do útočné třetiny a ideálně nabil Martinu Růžičkovi, jehož rána překonala do té doby bezchybného Schwarze.

Nutno dodat, že vedení Ocelářů bylo zasloužené. Navzdory vlažnému začátku obou celků byli celou první dvacetiminutovku mírně aktivnější. Nový lodivod Boleslavi Miloš Holaň svému mužstvu o přestávce zřejmě naordinoval změnu taktiky, která viditelně přinesla značné oživení předních řad. Paradoxně to však byli Oceláři, kdo znovu zvednul ruce nad hlavu. Dvaadvacátá minuta se totiž stala šťastnou pro Jiřího Polanského, který dokonale zužitkoval Polákovu příhru.

Boleslav se k dobré příležitosti dostala až v polovině zápasu, v té ale Darell Hay Hamerlíka nepřekonal. Za dalších pět minut se potvrdilo, že hosté začínají vystrkovat drápky, důkazem čehož byla žel neproměněná tutová šance Tomáše Divíška, který se po naskočení na led z trestné lavice ocitl před osamoceným Hamerlíkem. To bylo vodou na mlýn pro dvojici Václav Varaďa – Radek Bonk, která ihned z následného protiútoku využila zmatku při střídání soupeře a po několikanásobné výměně kotouče zvýšila na 3:0.

Kdo očekával, že posezení obou celků s trenéry o druhé přestávce přinese nějakou zásadní změnu pro třetí třetinu, ten musel být překvapen. Hosté z města automobilů si prakticky nedokázali vytvořit žádnou lepší šanci, notná dávka minut z hrací doby byla navíc odehrána v jejich obranném pásmu. O emoce se tak postarali rozhodčí, kteří okolo padesáté minuty učinili několik více či méně nešťastných rozhodnutí na obě strany, čímž rozvášnili aktéry na obou střídačkách.

Ani tato emocionální vložka však nenarušila scénář s výhradně třineckým rukopisem. V padesáté čtvrté minutě navíc zdecimovaný soupeř nedokázal ubránit další z mnoha třineckých přesilových her a skóre se zásluhou Radka Bonka vyšplhalo již na čtyřbrankový rozdíl. Tato branka již byla tečkou za tímto utkáním, ve kterém Třinec zvítězil jednoznačným výsledkem 4:0.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec):
Uklidnil nás první gól. V úvodu druhé třetiny jsme přidali druhou branku a pak jsme utkání kontrolovali. Přesto jsme tam měli nějaké výpadky ve hře, pořád máme rezervy v obraně. Dneska to bylo sice daleko zodpovědnější než v Pardubicích, ale je pořád na čem pracovat. Nebylo to bez chyb.

Miloš Holaň (BK Mladá Boleslav):
Měli jsme hned v úvodu přesilovku, ale tu jsme bohužel nevyužili. Pak tam z naší strany přišla spousta zbytečných vyloučení. To nás srazilo dolů. V závěru první třetiny jsme inkasovali, v úvodu té druhé jsme dostali další gól a Třinec pak už utkání kontroloval. My jsme si to dnes ale zbytečně sami zkomplikovali.


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice