Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Čtvrtá výhra v řadě, Oceláři porazili Karlovy Vary 6:3!

31.01.2021 · Dominik Stošek
Měsíc leden Oceláři zakončili na svém ledě, kde v jednačtyřicátém kole hostili karlovarskou Energii. Zápas rozhodla především druhá třetina, ve které Oceláři vsítili hned čtyři branky. Neméně důležitým faktorem výhry byly také perfektní vstupy Ocelářů do jednotlivých třetin a obrovská střelecká aktivita, hráči s drakem na prsou vyslali na hostujícího brankáře jednapadesát střel! Svou premiéru v třineckém dresu si odbyl lotyšský obránce Ralfs Freibergs a na soupisku Ocelářů se rovněž vrátil, po více než měsíci, útočník Miloš Roman.
41.kolo, neděle 31.1.2021
Třinec
Karlovy Vary
6:3
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 4:1, 1:1  Branky a nahrávky: 2. M. Kovařčík (D. Musil, Špaček), 21. Gernát (P. Vrána), 29. M. Stránský (TS), 31. Rodewald (Špaček, Gernát), 33. M. Kovařčík (Špaček, M. Stránský), 43. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa) – 7. Vondráček (Osmík), 22. Flek (Šenkeřík), 51. Weinhold (Černoch, Kohout). Rozhodčí: Lacina, Vrba – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 51:19. Zblokované střely: 16:12. Hity: 16:4. Vhazování: 40:27 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2, 6:3 Hráno bez diváků.  
HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – M. Doudera, Gernát, Freibergs, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský – M. Stránský (C), P. Vrána (A), Martin Růžička – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Marcinko, Kurovský – Hrňa, Roman, O. Kovařčík (A) – Dravecký.
HC Energie Karlovy Vary: Hamrla (Habal) – Weinhold, Šenkeřík, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán (A), Zábranský, Klejna – O. Beránek, Hladonik, Flek – Redlich, Skuhravý (C), T. Mikúš – Koblasa, Černoch, Kohout – Vondráček, Vildumetz, Osmík.

Komentář k zápasu

Útočně laděnou první třetinu započali hráči s drakem na hrudi ukázkově a už ve druhé minutě šli do vedení. Musilovo nahození od modré čáry úspěšně tečoval za záda mladého karlovarského brankáře Hamrly v předbrankovém prostoru Michal Kovařčík. Rychle inkasovaná branka ale Energetiky pod tlak nedostala, a právě oni po úvodní brance Ocelářů měli více ze hry. Jak Beránek, tak i Černoch však nebyli dostatečně důrazní a kotouč za Štěpánkova záda při svých příležitostech neprotlačili. Na počátku šesté minuty už ale v třinecké WERK ARÉNĚ svítilo vyrovnané skóre. Tomáš Vondráček, z téměř nulového úhlu, dokázal vystřelit ke vzdálenější tyči nad Štěpánkovo rameno a srovnal tak stav na 1:1. Reakce Ocelářů byla blesková, protože v téže minutě Marcinko dobrým pasem do předbrankového prostoru naservíroval kotouč přímo na hůl Kurovského, ten však nestřílel dostatečně prudce a Hamrla kus černé gumy zachytil na brankové čáře.

V desáté minutě mohl poslat Oceláře do vedení Růžička, který pálil po dobré Vránově přihrávce ze slotu. Nejproduktivnější hráč extraligy a ani dorážející Stránský však cestu za Hamrlova záda nenašli. Karty se poté obrátily a od druhé poloviny třetiny to byli hosté, kteří tahali za kratší provaz a byli pod tlakem. Ocelářům se ale svoji aktivitu v branku přetavit nepodařilo a paradoxně z protiútoků hrozili nebezpečněji Energetici. Nejprve v sedmnácté minutě mohl potrestat zaváhání Štěpánka, který špatně rozehrál, Vildumetz. Karlovarský forvard obdržel dobrý pas mezi kruhy a vyslal přízemní prudkou střelu ke vzdálenější tyči, třinecký brankář jeho střelu vyrazil koncem svého levého betonu do rohu kluziště. O minutu posléze zahrozil Flek, když mířil z levého kruhu mezi betony Štěpánka. Ani on ale nebyl úspěšný a skóre tak po úvodních dvaceti minutách zůstalo vyrovnané.

Druhá perioda přinesla znovu útočný hokej a znovu byla k vidění blesková branka, kterou vsítili Oceláři. Tentokrát se to povedlo už po úvodních třinácti sekundách, když od modré čáry propálil Hamrlu prudkou ránou příklepem Martin Gernát. Těsné vedení ale Ocelářům nevydrželo ani minutu, protože po vyloučení Špačka, využil bleskurychle přesilovou hru, po svižné střele zápěstím mezi betony Štěpánka, Jakub Flek. V pětadvacáté minutě ohrozil Hamrlu nejprve Hrňa, který pálil z oblasti mezi kruhy zápěstím a poté Jaroměřský, jenž vyslal na karlovarského brankáře prudkou střelu příklepem od modré. S oběma střelami však Hamrla problém neměl a pokaždé uplatnil svou vyrážečku. O minutu posléze byl vyloučen na trestnou lavici hostující Černoch, po zásahu vysokou holí. Oceláři přesilovou hru neodehráli podle představ a po zaváhání Špačka musel útočnou protiakci hasit faulem Gernát. Ani Energetikům se však přesilová hra příliš nepodařila, protože v početní převaze umožnili domácím dostat se už potřetí v zápase do vedení. Kurovský se totiž v samostatném protiútoku tlačil do zakončení, byl nedovoleným způsobem zastaven Kohoutem a vydobyl tak samostatný nájezd pro svůj celek. Ten si vzal do parády aktuálně nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský, který nic nevymýšlel a zakončil přesně k levé tyči Harmlovy klece. V devětadvacáté minutě zbytečný faulem mimo hru oslabil hosty Pulpán, který za brankou poslal k ledu Marcinka.

Přesilovou hru Oceláři využili v samotném závěru v čase 30:33, když kotouč ze vzduchu v předbrankovém prostoru úspěšně sklepl za záda Hamrly Kanaďan Jack Rodewald a poslal tak Oceláře už do dvoubrankového vedení. Nedisciplinovanost hostům zavařila i potřetí, protože necelou minutu po vstřelení čtvrté branky Ocelářů, fauloval Redlich. Ten na trestné lavici nevydržel ani minutu, jelikož o svou druhou branku v utkání se postaral Michal Kovařčík, který Hamrlu překonal střelou pod horní tyč. V pětatřicáté minutě zahrozilo útočné duo z první pětky Ocelářů Růžička-Stránský, druhý zmiňovaný po rychlé kombinaci střílel z bekhendu, byl ale příliš blízko před karlovarským gólmanem a ten si s jeho pokusem poradil svou lapačkou. V čase 36:58 se znovu vylučovalo, tentokrát za katr usedl Doudera za nedovolené bránění. Početní převahu Energetici nezužitkovali, největší šanci si vytvořil kapitán hostů Skuhravý, ten ale z pravého kruhu mířil pouze na hruď Štěpánka.

V úvodu třetí třetiny Energetiky oslabil Weinhold. Oceláři znovu potvrdili své perfektní vstupy do předchozích třetin a udeřili. Pomyslného kanárka vsítil v čase 42:21 z typické přesilovkové pozice v blízkosti levého kruhu Martin Růžička, kterého vybídl ke střele z první Tomáš Marcinko diagonálou z protějšího rohu útočné třetiny. V šestačtyřicáté minutě ohrozil Štěpánka Vondráček, když se na pár okamžiků usadil před třineckým brankářem a snažil se střílet k bližší tyči, Štěpánek však zasáhl bez větších obtíží.

V jednapadesáté minutě Energetici snížili čtyřbrankové manko na tříbrankové. Po úspěšném souboji v levém rohu útočné třetiny hostů přihrával Černoch na protější stranu kluziště na najíždějícího Martina Weinholda, ten prudkou střelou zápěstím střílel přesně k bližší tyči a nedal Štěpánkovi žádnou šanci zakročit. V třiapadesáté minutě usedl za katr třinecký odchovanec Hladonik, tento faul znamenal již šesté vyloučení na straně Varů. Protentokrát Oceláři svou početní převahu nevyužili, avšak těsně po vypršení Hladonikova trestu zvonila za Hamrlou tyčka po střele Romana z vrcholku pravého kruhu. V čase 57:40 ještě Michal Kovařčík oslabil Třinec po faulu vysokou holí, nemuselo ho to však mrzet. Oceláři totiž oslabení ubránili úspěšně a na Karlovy Vary vyzráli potřetí v této sezóně.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Hráli jsme dobře v útočném pásmu, hlavně první dvě třetiny. Vytvářeli jsme si spoustu šancí a super bylo, že jsme ve druhé třetině odskočili o tři branky. Poté to měly Vary těžké, i když velmi dobře bruslily. Nahazovaly kotouče dovnitř a snažily se jít do brejkových sítuaci. Ale ohlídali jsme si to a zaslouženě jsme vyhráli za tři body."

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): "Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy jsme kvůli našim čtyřem faulům inkasovali tři branky. Ve hře v pěti jsme obstáli, zápas nás stála nedisciplinovanost. Byly to zbytečné fauly, žádné zásadní věci, které by řešily nějaké ohrožení branky. Byla to nešikovnost nebo nedisciplinovanost. S takovým soupeřem a s takovou ofenzivní silou, jakou má Třinec, tak se musíme takových věcí vyvarovat. I když jsme se snažili, hráči bojovali a nechali na ledě všechno, tak to bylo rozhodující, a proto Třinec vyhrál."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice