Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Deset a dost! Oceláři po měsíci vítězí za tři body

15.01.2021 · Michal Samiec
Deset zápasů čekali Oceláři na plný tříbodový večer, čtyři zápasy dokonce nedokázali získat ani bod. Obě tyto série dnes končí. Třinečtí i potřetí v sezóně dokázali porazit královéhradecký Mountfield. O výhře rozhodla druhá část hry, kam se koncentrovaly všechny dnešní branky.
35.kolo, pátek 15.1.2021
Třinec
Mountfield HK
3:1
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 3:1, 0:0  Branky a nahrávky: 28. M. Kovařčík (Rodewald, Leier), 33. Gernát (M. Kovařčík), 36. M. Stránský (Martin Růžička) – 22. Perret (Kevin Klíma, R. Pilař). Rozhodčí: Hodek, Kika – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 38:28. Střely mimo: 10:5. Zblokované střely: 13:10. Hity: 11:10. Vhazování: 40:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Leier – Dravecký, Marcinko, Hrehorčák – Kurovský, Rodewald, D. Kofroň - Hrňa.
Mountfield HK: Mazanec – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Gaspar, Šalda – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – Sklenář, Vladimír Růžička ml., Kelly Klíma – Perret, Cingeľ, Smoleňák – Zachar, Morong, Lev.

Komentář k zápasu

První třetinu třetího vzájemného měření sil, které se oproti původním plánům odehrálo o den později na ledě třinecké Werk areny, ovlivnila řada vyloučení. Od šesté do konce patnácté a závěrečné dvě minuty se prakticky nehrálo v normálním počtu hráčů na ledě. Prvním vyloučeným byl Nedomlel, při první třinecké přesilovce taky přišla první gólová šance utkání. Hrňa po křížné příhře od Martina Růžičky zpoza branky střelou z první pálil do horních pater Mazancovy branky, královéhradecký brankář se ale přemístil rychle a zasáhl vyrážečkou. Hosté mohli později skórovat poté, co si z levé strany před Kacetla najel Perret. Při výjimečné situaci, kdy se hrálo v plném počtu hráčů na ledě, se za hlavu chytali domácí. Kapitán Vrána z bezprostřední blízkosti hradecké branky nedokázal překonat Mazancův beton. První třetině přes řadu hokejových standardních situací gól nepadl.

Absenci gólů nahradila všem divákům druhá dvacetiminutovka. Oceláři zahajovali třetinu v přesilovce, ale ta ještě v první minutě skončila – při úniku jednoho ze soupeřů se faulem provinil brankář Kacetl. Následnou hru čtyř proti čtyřem střelou z osy útočného pásma proměnil v gól Jordann Perret. Domácí se tlačili do vyrovnání, měli možnost přesilových her – nejprve sice nevyužili tu po hře šesti hráčů na královéhradecké straně, uspěli až při další početní výhodě. Po Orsavově faulu puk do branky doslova dotlačil Michal Kovařčík. Třineckým vyrovnávací branka dodala optimismu a trochu pohody do hry, která v posledních kolech vinou výsledků chyběla. Ve třinácté minutě druhé části hry tak dokázali využít vyloženou šanci, kterou jim hosté nabídli po hrubce v obranném pásmu. Z bezprostřední blízkosti se proti Mazancovi prosadil do horní části jeho branky Martin Gernát. O tři minuty později z obranného pásma vysunul do úniku Martin Růžička svého spoluhráče z útočné formace Matěje Stránského. Aktuálně nejlepšímu střelci extraligy puk ujel, čehož se snažil rychlým výpadem využít brankář Mazanec. Stránský si jej ale dokázal obhodit a v pádu poslal puk do branky. Hosté ve druhé třetině ale nebyli bez šancí! Největší spálil kapitán Smoleňák poté, co měl trochu místa a času na pravém kruhu – byla z toho střela do horní tyče Kacetlovy branky.

Oceláři se na své poměry poslední doby nevídanou tříbrankovou třetinou dostali do poměrně dobré pozice před třetí částí hry. Ta tak z jejich strany začala opatrně, třinečtí hráči se soustředili na pevnou defenzivu a nepouštěli hráče Mountfieldu HK prakticky do žádných šancí. Třinečtí prakticky nepouštěli hosty do žádných příležitostí, ani dobrých střeleckých pozic. Kormidlem zápasu ale mohl čtyři minuty před koncem pohnout Kevin Klíma. Ten se dostal v mezikruží do pozice tváří tvář třineckému brankáři, ale Kacetl v důležité situaci podržel svůj tým. O minutu později si do gólové šance podél levého mantinelu proskočil Stránský. Gól nedal, hosté se tak mohli uchýlit ke hře se šesti bruslaři. Domácí závěr ale výborně odbránili a dokonce se mohl do střeleckých tabulek zapsat třinecký brankář. Kacetlův pokus ale sebrali ve svém obranném pásmu bránící hradečtí hráči. Jelikož Oceláři v závěru nenabídli Mountfieldu ani jinou možnost skórovat, například v početní převaze, připutoval po dlouhém měsíci na třinecké konto plný tříbodový příspěvek.

Foto: Zenon Kisza

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Na týmu už bylo poslední dva tři čtyři zápasy vidět, jak moc to chce zlomit a vyhrát. Jsou období v sezoně, kdy se dře a jste lepším týmem, máte šance, ale nedáte góly a prohrajete. Sice jsme prohrávali, ale kluci hráli výborně a myslím si, že první dvě třetiny jsme odehráli velmi dobře. Ve třetí jsme dodržovali výborně systémové věci, nikam jsme se nehnali a pohlídali jsme si vedení. Jsme hodně rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli za tři body. Musím pochválit tým, jak šlapal."

David Kočí (Mountfield HK): "Odehráli jsme dobrý zápas, bohužel jsme si ho prohráli trošku sami. Byli jsme hodně vylučovaní a Třinec využil jednu přesilovku k vyrovnání, čímž se dostal trochu na koně. Poté jsme udělali dvě individuální chyby a rázem jsme prohrávali 1:3. Měli bychom být i lepší v našich přesilovkách, musíme v nich soupeře trestat. Dlouhodobě se také trápíme při hře pět na pět, ve které dáváme málo gólů. Potřebovali bychom i tady střílet více branek, abychom takovéto zápasy urvali."


×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec