Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Série obou týmů pokračují – Třinec opět vítězí

17.11.2020 · Michal Samiec
Dlouhé série, se kterými vstupovali do utkání oba soupeři, i po svátečním zápase pokračují. Oceláři vyhráli i osmý zápas nové sezóny, Motor naopak neuspěl ani ve svém desátém utkání nového ročníku. Zápas mezi Třincem a Českými Budějovicemi, který se pod Javorovým hrál téměř po osmi letech, od začátku směřoval k tříbodovému vítězství domácích, kterým také skončil.
13.kolo, úterý 17.11.2020
Třinec
České Budějovice
6:3
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 3:2, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Gernát (M. Doudera, Miloš Roman), 12. Chmielewski (Jašek, Gernát), 22. Galviņš (Marcinko, Chmielewski), 27. Marcinko (Martin Růžička, M. Doudera), 32. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 45. Jašek – 22. Michnáč (Adam Raška I, Karabáček), 36. Plášil (Čiliak), 60. Pýcha (R. Přikryl). Rozhodčí: Kika, Micka – Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 6:5, navíc Vydarený (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 43:33. Střely mimo: 7:11. Zblokované střely: 8:15. Hity: 13:9. Vhazování: 30:39. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3. 
HC Oceláři Třinec: Kořenář – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, F. Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák – Hrňa.
Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (45. J. Patera) – Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Pavel – Jonák, Venkrbec, Christov – Voženílek, Prokeš, M. Novák – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Beránek – Karabáček, Adam Raška I, Michnáč.

Komentář k zápasu

Hráči českobudějovického hokejového klubu se na třineckém ledě naposledy představili téměř před osmi lety. První střetnutí po dlouhé pauze začali hosté aktivně a agresivně, domácí jejich počáteční aktivitu přečkali a následně udeřili na druhé straně. Pas Martina Gernáta do předbrankového prostoru nešťastně srazil za Čiliakova záda jeho spoluhráč Venkrbec. Následně o pár desítek sekund později měla tlak první domácí formace, přes minutu mačkala hráče Motoru v jejich pásmu, ale k ničemu to nevedlo. První vážnější zákrok si ve třinecké brance připsal Kořenář v osmé minutě, když na levý kruh dostal k ráně z první nabito Jonák.

V desáté minutě byli současně vyloučeni Jašek s Vydareným a ve hře čtyř proti čtyřem pohlednou akci zosnovali domácí. Zadina zatáhl puk do pásma, předal Stránskému, který nabil na střelu z první na pravý kruh Gernátovi. Produktivní slovenský obránce byl znovu v hlavní roli pár sekund nato. Křížnou přihrávkou od modré nahrál z trestné lavice navrátivšímu se Jaškovi, jehož střelu z první Čiliak vyrazil, ale na dorážku Arona Chmielewského z bezprostřední blízkosti byl krátký. Zhruba dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky byl vyloučen Marcinko, hosté přesilovku nevyužili, vytvořili si jeden nebezpečný závar po Raškově nahození. Domácí poté, co ho přečkali, vyrazili do protiútoku dvou na jednoho, ale Michal Kovařčík nezkrotil prudkou Jaškovu přihrávku.

Druhá třetina začala dalším zásahem do sítě Motoru. Po necelé minutě a půl zatáhl přečíslení Ocelářů do pásma Marcinko, naservíroval puk na levou stranu Guntisi Galviņšovi a tomu stačilo dobře trefit. Třinečtí ale museli zůstat ve střehu, z tříbrankového vedení se dlouho neradovali. Po sedmnácti sekundách dorazil z brankoviště Albert Michnáč puk, který tam po obkroužení branky poslal českobudějovický Adam Raška. V sedmé minutě druhé třetiny dostali domácí první přesilovku. Po půstu ze zápasu se Zlínem se jim povedlo navázat na dřívější povedené zápasy z pohledu početních výhod – Martin Růžička objel branku Čiliaka a rozehrál akci, která skončila jeho přesným pasem, kdy našel na svém postu na brankovišti zaparkovaného Tomáše Marcinka, jenž nadvakrát poslal puk do sítě.

Ve dvanácté minutě opět operoval s pukem za Čiliakovou brankou Růžička, tentokrát nakrátko našel na levý kruh sjíždějícího Matěje Stránského. Třinecký kanonýr s trochou štěstí propašoval puk pod Čiliakem. Do konce druhé části byly k vidění ještě dvě přesilovky. Hráči Motoru tu svou využili, když Karel Plášil zavážel do pásma puk středem kluziště, jeho první střelu na Kořenáře zblokovala třinecká obrana tak, že Plášil mohl okamžitě dorážet a nemýlil se. Českobudějovický obránce tímto gólem určil stav po čtyřiceti minutách, neboť Oceláři svou druhou přesilovku po faulu Martina Beránka nevyužili.

Hráči českobudějovického Motoru dostali hned po šestnácti sekundách třetí třetiny šanci zdramatizovat vývoj utkání, když byl vyloučen Gernát. Nepovedlo se jim to, domácí hráči se ubránili a v páté minutě přidali další branku. Ondřej Kovařčík vyslal puk na levé křídlo na Lukáše Jaška. Ten byl tísněn, měl problém zpracovat kotouč, nakonec jej ale napálil z otočky a prostřelil Čiliaka pošesté. Slovenský brankář následně na zbytek šichty v brankovišti Motoru pustil svého náhradníka Pateru. Třinečtí od šesté branky hráli uvolněněji, trenéři posílali na led různé kombinace útočných formací. Bylo patrné, že s velkou pravděpodobností k další dramatizaci utkání nedojde.

Oceláři pak hráli další přesilovku, když byl vyloučen Allen. Domácí se z ní neprosadili, byť ji sehráli aktivně, několika střelami se prezentoval Zadina. Oceláři byli nadále aktivní – nevyužili další přesilovku, i když tvrdou ránou od modré do horní tyčky Paterovy branky se připomenul Růžička. Do situace tváří v tvář Paterovi se pak dostal podruhé v krátkém sledu Ondřej Kovařčík. Hosté v samotném závěru měli šanci skórovat v přesilovce pět na tři, když v rychlém sledu šli za katr Ondřej Kovařčík a Musil. Motor už ale pouze kosmeticky upravil výsledek, když se bombou od modré prosadil Pavel Pýcha. Trenéři hostujícího týmu pak ještě odvolali brankáře a zkusili situaci šest na čtyři, žádnou další korektu skóre už to ale nepřineslo. Oceláři kontra Motor šest ku třem!

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Navázali jsme na výkony z předchozích domácích zápasů. Byly to povinné tři body, kdybychom nějaké ztratili, tak by to byla ztráta. Budějovice hrály dobře jak v útočném, tak v obranném pásmu. Za každého stavu hráli naplno, byli organizovaní, dohrávali všechny souboje. Bylo těžké se proti nim prosadit. Rotace v sestavě vyplynuly ze hry. Byly tam přesilovky, oslabení, na které chodí speciální formace. Máme třináct útočníků, chtěli jsme, ať si kluci po těchto situacích odpočinou."

Václav Prospal (Madeta Motor České Budějovice): "Prohráli jsme další zápas, není to skvělý pocit. Dostali jsme šest branek. První nám tam padl vcelku smolně, kdy jsme si ho srazili sami. Třinec má velkou kvalitu, my ale působili hodně ustrašeně, hlavně v první třetině. Ve druhé a třetí už to bylo lepší, ale opět jsme prohrávali. Nedokázali jsme být dostatečně produktivní, aby ten výsledek byl vyrovnanější."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice