Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná šňůra pokračuje, Oceláři skolili Tygry!

11.11.2020 · Daniel Ježek
Ke třetímu zápasu po restartu nejvyšší soutěže se Oceláři vydali do Liberce. V odvetě poslední odehrané finálové série nejprve sice vedli domácí, Filip Zadina ale dvěma góly otočil zápas na stranu Třince. Tečku za utkáním pak přesnou trefou udělal Martin Gernát.
8., středa 11.11.2020
Liberec
Třinec
1:3
Home Credit Arena
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 20. Gríger (J. Vlach, P. Jelínek) – 32. Zadina, 44. Zadina (O. Kovařčík, Jaroměřský), 60. Gernát (Martin Růžička, Jašek). Rozhodčí: Šír, Hradil – Rampír, Špringl. Vyloučení: 6:5, navíc Vlach (LIB) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:25. Zblokované střely: 8:8. Hity: 8:5. Vhazování: 31:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd (A), Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – A. Musil, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – Šír.
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

Komentář k zápasu

Do utkání na ledě liberecké Home Credit arény vstoupili lépe hostující Oceláři. Hráči s drakem na prsou si hned ve druhé minutě vypracovali slibnou šanci, střílejícímu Zadinovi ale kotouč sjel z hole a ofenzivní eso Třince mířilo vedle odkryté branky. Aktivita hostí pokračovala i nadále, ve čtvrté minutě Slezané zahrávali první přesilovku, tu ale nezužitkovali. V sedmé minutě pak po chybě Hanouska šli Třinečtí do přečíslení dvou proti jednomu, Roman však pálil jen do Kváčova ramene. Oceláři si následně zahráli další přesilovku, ani Jelínkův faul ale Varaďovi svěřenci nepotrestali.

Domácí se poprvé do hry dostali v polovině periody, kdy po Jaškově prohřešku hráli v početní výhodě. Bílí Tygři se celé dvě minuty drželi v útočném pásmu, Bulíř ani Filippi ale na Štěpánka nevyzráli. Další větší šance se odehrály v patnácté minutě, chvíli po skončení další třinecké přesilovky. Michal Kovařčík v dobré příležitosti promáchl, Hanouska v protiakci pak zastavil Doudera. Ještě v téže minutě zahrozil opět Zadina, ani tentokráte ale třinecká osmnáctka přesně nemířila. Gólem tak skončila až akce v závěrečné minutě třetiny, kdy domácí hráli druhou přesilovku. Zmatků v třinecké defenzívě využil Dávid Gríger, který z bezprostřední blízkosti překonal Štěpánka.

Slezané se s nepříznivým stavem nehodlali smířit a hned v úvodu prostředního dějství útočili na vyrovnání. V dobrých šancích stáli Michal Kovařčík a dvakrát Zadina, ani jeden Ocelář se ale neprosadil. Liberečtí následně nevyužili početní výhodu po Chmielewského faulu. V polovině utkání dostali Oceláři možnost dlouhé dvojnásobné početní výhody, tu nakonec využili po minutě a čtyřiceti vteřinách. Na konci dvaatřicáté minuty dostal Filip Zadina kotouč na pravý kruh, útočník Detroitu vymetl horní růžek Kváčovy branky.

Skóre se následně mohlo měnit na obou stranách. Filip Zadina nejprve v přečíslení neuspěl se střelou do Kváčova protipohybu, hned v následující akci pak v ideální pozici nepřesně pálil domácí Filippi. Severočeši si mohli vzít vedení zpět na svou stranu v přesilovce v závěrečných dvou minutách, domácí radost ale zhatila tyč Štěpánkovy branky, kterou orazítkoval Bulíř.

Vyrovnaný stav vydržel ve třetí dvacetiminutovce jen něco málo přes tři minuty. Slezané se usadili v útočném pásmu, na Kváčovu branku vyslali několik střel, přičemž rychlý pokus z otočky Filipa Zadiny pak zapadl za záda libereckého gólmana. Hvězdný útočník tak zapsal druhou branku v utkání. Hra se po druhé brance Ocelářů trochu uklidnila. Slezané se soustředili na poctivou defenzívu, domácí se dlouho nedokázali dostat do útočného pásma.

V polovině závěrečného dějství šli Liberečtí do přesilové hry po faulu Davida Musila. Bílí Tygři se v početní výhodě dostali do několika šancí, Vlach, Gríger ani Rachůnek ale Štěpánka nepřekonali. Strážce třinecké branky se následně vyznamenal také proti pokusu Filippiho. Rozuzlení tak přišlo až na samotném konci zápasu. Třinečtí dlouho hráli ve výhodě, jednačtyřicet vteřin před třetí sirénou pak konečné skóre na 3:1 pro Oceláře upravil Martin Gernát.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): "Byl to vyrovnaný a kvalitní zápas. Mělo to šance na obou stranách, urputné souboje, hrál se rychlý hokej. Druhý gól soupeře rozhodl utkání."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Začátek zápasu nás nezastihl v žádné oslnivé formě, úvodní přesilové hry jsme sehráli velmi špatně. Trochu jsme poté vypadli z tempa, výkon v první třetině se mi nelíbil. V té druhé jsme začali hrát o dost lépe, byli jsme schopni udržet se v útočném pásmu a vytvořit si i nějaké šance. Nakonec jsme využili početní výhodu pět na tři a vyrovnali. Utkání bylo vyrovnané, Liberci to lepilo, dostával se do příležitostí. Po gólu na 2:1 ve třetím dějství jsme hráli velmi solidně dozadu. I když Tygři tlačili, nakonec jsme my rozhodli třetí trefou. Jsem rád za tři body."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice