Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Po vyrovnaném souboji na Spartě se junioři vrací s prázdnou

10.10.2020 · Dominik Stošek
Svůj poslední zápas před nucenou pauzou třinečtí junioři odehráli v rámci předehrávky 19. kola na ledě pražské Sparty. Sparťané si vytvořili dvoubrankový náskok už v první periodě, ten se jim poté povedlo i přes dvojité snížení Ocelářů udržet až do konce. Hráči s drakem na prsou nadvakrát snížili na rozdíl jediné branky, ani jednou se jim však nepodařilo skóre vyrovnat, a tak v Holešovicích nakonec prohráli 2:4.
19.kolo, sobota 10.10.2020
Sparta Praha
Třinec
4:2
Tipsport arena (Praha - Holešovice)
Třetiny: 2:0, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 12. Čermák (Zembol, Kulhánek), 16. Hašek (Theimer), 36. D. Vitouch (Hauser, Kulhánek), 51. Hauser (Krupička) – 26. Jobánek, 46. Wardas (Matěj). Rozhodčí: Micka – Hradil, Hnát. Vyloučení: 5:7 Využití: 0:1 V oslabení: 2:1 Střely na branku: 37:32  
Krbeček (Čazimi) – David, Tomov, Tůma, Kulhánek (C), Chvátal (A), Tomek – Hašek, Čermák, Klimo (A) – Krupička, Straka, Zembol – D. Vitouch, Mácha, Hauser – Konečný, Vágner, Theimer.
Švehlák (Halouzka) – Kyselý, Kareš, Bujak, Kubíček, Hrůzek, Homola, J. Marcinko – Moškoř, Wardas (A), Petrovský – Pětník, Geidl, Pindel – Przybyla, Čmiel (C), Matěj – Jobánek, Procházka.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání lépe nakročila domácí Sparta, která otevřela skóre v polovině třetiny. Erik Čermák dostal namazáno od Jakuba Zemboly a svou přesnou střelou nedal Švehlákovi šanci. Ve 14. minutě měli Oceláři možnost srovnat s Pražany krok v početní převaze, když se sparťanský bek Kulhánek provinil podrážením. Třineckým juniorům se však přesilová hra nepovedla podle představ, protože domácí necelých deset vteřin před jejím vypršením udeřili podruhé. Znovu byl u akce Jakub Zembol, jenž tentokrát vyslal na útočnou ztečPetra Haška, ten zamířil přesně mezi tři tyče Švehlákovy svatyně.

Vstup do druhé třetiny měli Oceláři značně lepší a už v čase 25:08 se jim podařilo snížit stav na 1:2. I přesto, že na trestnou lavici za napadení usedl Bujak, se Oceláři v oslabení prosadili zásluhou Jonáše Jobánka, který prostřelil sparťanského brankáře Krbečka po samostatné akci. Posléze se vylučovalo jednou na obou stranách, avšak jak na straně Sparty, tak i na straně Ocelářů branka nepadla. V 36. minutě, naneštěstí pro Oceláře, vrátil dvoubrankové vedení Spartě po přihrávce Petra Hausera David Vitouch. V závěru třetiny šli hráči s drakem na prsou znovu do čtyř, přesilovou hru Pražanů ale přečkali bez úhony a do šaten tak odešli se stále hratelným dvoubrankovým mankem.

Třetí perioda přinesla branku poměrně rychle a znovu se o ní postarala třinecká dvacítka. V čase 45:36 Pavel Matěj v početní převaze vybídl ke střele Tommyho Wardase a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. O necelých šest minut však přišla pro Oceláře další rána v podobě čtvrtého gólu, po kterém Sparťané odskočili znovu do dvoubrankového vedení. Jan Krupička předložil kotoučPetru Hauserovi, který prostřelil Švehláka přesnou ránou k tyči. O pár okamžiků později se třineckým juniorům vyskytla příležitost pro další snížení, když Straka podrazil jednoho z hráčů. Přesilová hra ale využita nebyla a zbytek zápasu už si domácí pohlídali. Oceláři se tak po dalším venkovním tripu vrací pod Javorový s jedním bodem, který vybojovali v duelu proti Litvínovu.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice