Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Po gólové houpačce nakonec dva body pro Oceláře

07.11.2020 · Michal Samiec
Brankovou houpačku mohli sledovat diváci v televizním utkání mezi Třincem a Kometou Brno, které se hrálo pod Javorovým v rámci restartu extraligy. Oceláři si po polovině zápasu vytvořili tříbrankový náskok, o který přišli při power play Komety. Vítězný gól a druhý bod do tabulky vystřelil domácím v prodloužení Matěj Stránský.
14., sobota 7.11.2020
Třinec
Kometa Brno
4:3p
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 3:2, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 27. Chmielewski (Kundrátek, Jaroměřský), 31. P. Vrána (D. Musil, M. Stránský), 33. F. Zadina, 62. M. Stránský (F. Zadina, Gernát) – 37. Střondala (Karel Plášek, F. Král), 38. Vincour (Zaťovič, O. Němec), 60. Vincour (Zbořil, Klepiš). Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 35:20 Střely mimo: 13:7. Zblokované střely: 9:14. Hity: 6:5. Vhazování: 37:27. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3. 
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galviņš, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Jašek, Marcinko, F. Zadina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák – Hrňa.
HC Kometa Brno: Vejmelka – O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši, Zbořil, Pyrochta, D. Kowalczyk – Vincour, J. Brabenec, Zaťovič – Schneider, Klepiš, Kunc – Kusko, Rákos, Valský – Horký, Střondala, Karel Plášek.

Komentář k zápasu

V úvodu prvního zápasu obnovené extraligové sezóny a úvodního utkání třineckých hokejistů na domácím ledě v tomto ročníku byl mírně aktivnější domácí celek. Ve čtvrté minutě měl první velkou příležitost zápasu druhý útok domácích. Ten získal puk u pravého mantinelu a následně vznikla situace tři na jednoho. Marcinkovu přihrávku na volného Jaška ale zablokovala brněnská obrana. O dvě minuty později vzniklo nebezpečí pro Vejmelkovu branku z levého křídla třineckého útoku – nejprve si z tohoto prostoru až před brněnského brankáře nabruslil Michal Kovařčík, poté Růžička. Domácí si zahráli první přesilovku od poloviny, jedenácté minuty, vytvořili si velký tlak, umně kombinovali, do brankové situace se ale nedostali. Hosté se herně začali vyrovnávat při své početní výhodě a po ní. Brněnští hokejisté sice početní výhodu po vysoké holi Stránského nevyužili, vytvořili si ale tlak a u pravé tyče z bezprostřední blízkosti branky díky Zaťovičovi i velkou šanci. Z žádné z herních situací, které se v první třetině zrodily, ale nakonec gól nepadl.

Druhá třetina začala vyloučením domácích. Ani Musilův trest však hosté využít nedokázali. Ve velké šanci se sám před Štěpánkem objevil Zaťovič, z levého kruhu mohl do odkryté branky poté skórovat Vincour. Následně hráli svou druhou přesilovou hru v zápase i domácí, když fauloval Zaťovič. V této početní převaze měl velkou šanci na holi Zadina, ale střelou z první z pravého kruhu po přihrávce Marcinka zpoza branky Vejmelku nepřekonal. Gól padl až pár sekund po skončení brněnského trestu, když do Kundrátkovy střely vložil před gólmanem hůl Aron Chmielewski. Třinečtí pak pokračovali v náporu. Dařilo se jim to díky nedisciplinovanosti hostů. Další přesilovku nevyužili, i když po velkém závaru pálil s tečí hostující obrany z mezikruží mimo Zadina. Domácí se opět prosadili až po skončení dvouminutového trestu brněnských hráčů. Tentokrát minutu po přesilovce a opět díky teči – do Musilovy střely vložil hůl tentokrát Petr Vrána.

Půlminutu po Vránově gólu šel na trestnou opět brněnský hráč. Němcův krosček potrestali domácí hokejisté třetím gólem. Hráči Komety ve vlastním oslabení zahrozili náznakem šance, ale utopili se v útočném pásmu, puk ukořistil Filip Zadina, ujel všem a svůj nájezd zakončil mezi Vejmelkovy betony. Hostům patřily poslední minuty druhé části hry. V přesilovce po Jaroměřského vyloučení měli tlak a drželi puk, ale do nebezpečných situací a střel se nedostali. Udeřili jen pár sekund poté, co se hrálo opět v plném počtu, když Vojtěch Střondala z předbrankového prostoru přehodil ležícího Štěpánka. O dalších 36 sekund později to bylo pouze o gól. Domácí si opět nepohlídali předbrankový prostor, odkud třineckého brankáře překonal Tomáš Vincour.

Třetí část hry trvala necelých dvaadvacet minut. Po druhé pauze se totiž dohrávalo 111 sekund druhé třetiny, která nebyla dohrána kvůli opravě tvrzeného skla. Úvodních deset minut třetí třetiny bylo ovlivněno řadou trestů. V páté minutě byl vyloučen Musil, ale hned o čtyři sekundy později vyrovnal počet hráčů na ledě Zaťovičův faul. Domácí byli ve hře čtyř proti čtyřem aktivnější, vidět byly kombinace Zadiny s Gernátem. Při druhé takové fauloval hostující Kunc a Třinec měl zhruba půlminutu hry proti třem. Domácí šanci nevyužili, naopak v klasické početní převaze fauloval Vrána a nabídl tak zkrácenou přesilovku i hostujícímu týmu. Brněnští drželi Oceláře v jejich obranné zóně, ale největší šanci měl po přihrávce Romana v oslabení Hrňa, zadovkou třinecký útočník Vejmelku nepřekonal. Druhá desetiminutovka se hrála mnohem plynuleji, šancí se v ní ale moc neurodilo. Největší tlak hráči Komety předvedli v poslední minutě, kdy měli o hráče navíc, Vejmelka pustil na led šestého hráče do pole a nakonec to týmu z Brna přineslo ovoce. Zbořilovu střelu z předbrankového prostoru poslal do sítě Tomáš Vincour, vstřelil svůj druhý gól v zápase a poslal zápas do prodloužení. Prodloužení trvalo 72 sekund, nejprve byli aktivnější hosté, ale Třinečtí si je dobře rozebírali a hosté se nedostali do potřebného přečíslení. Na druhé straně vybruslil zpoza branky s pukem na holi Matěj Stránský, prostřelil Vejmelku a rozhodl a vítězi utkání.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsme za výsledek rádi, i když vedení 3:0 bychom si měli pohlídat. Ale podepsala se na nás herní přestávka necelých padesát dní a lacinými góly jsme nechali soupeře, aby se vrátil do hry. Při posledním gólu zůstal po nahozeném kotouči s tečí zase jejich hráč před brankou sám. To by se nám stávat nemělo. Jsme rádi za bod navíc, bylo vidět, že kluci chtěli hodně vyhrát. Věřím, že se budeme postupně zlepšovat."

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): "V první třetině jsme chtěli hrát dobře do obrany. Byli jsme tři dny na ledě, nechtěli jsme se nikam hnát. Myslím si, že se nám to povedlo. Třetina skončila 0:0 a nebyli jsme pod takovým tlakem, kluci ji zvládli slušně. Poté přišel ve druhé třetině úsek, ve kterém jsme měli tři vyloučené hráče za sebou, soupeř se dostal více do hry a dvakrát skóroval, i když ne v přesilovce. Přišel ještě třetí gól z brejku v našem oslabení. Zjednodušili jsme poté hru, puky šly do brankoviště, ve kterém jsme se dobře prosadili a vrátili se do zápasu. Co se týče třetí třetiny, posledních deset minut bylo vidět, že jdeme za vyrovnáním. Třinec kvalitně bránil, ale v power-play jsme vyrovnali. Na to, v jaké jsme byli situaci, co jsme měli odtrénováno a že nám ještě včera dva hráči neprošli testy, tak bod bereme. Kluky je potřeba pochválit, jak zápas odmakali. Ještě bych chtěl vyzdvihnout, že jsme měli v kádru pět mladých hráčů a všichni zahráli výborně."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice