Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři těsně nestačili na Jihlavu

13.02.2020 · Dominik Stošek
Ve čtvrtek dorazila pod Javorový v rámci DHL Superpoháru jihlavská Dukla. Oceláři si v tomto zápase vytvořili dvoubrankové vedení, které však k výhře nestačilo. Rozhodla druhá třetina, ve které tým z Vysočiny vstřelil tři branky a dokonal tak obrat, na který už se třineckým juniorům nepodařilo zareagovat.
C3, čtvrtek 13.2.2020
Třinec
Jihlava
2:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:3, 0:0  Branky a nahrávky: 19. Matiaško (Geidl, Pastor), 21. Ramik (Matěj, Krč) – 22. Pětník (Čermák), 25. Zadražil (Doležal, Fiala), 30. Barák (Krajíček, Rašín). Rozhodčí: Mrkva - Dohnal, Bartek. Vyloučení: 3:4, navíc Vyvial (JIH) osobní trest na 10 minut za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 2:0, 2:3.  
Švehlák (40.Švančara) – Mikulec, Radzienciak, Vacula, Cienciala, Hrůzek, Homola – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Konečný, Matiaško, Matěj, Ramik, Jobánek
Chaloupek – Piskač, Dvořák, Rašín, Smolko, Trávník, Černohorský – Brož, Zadražil, Pětník, Krajíček, Fiala, Juda, Čermák, Doležal, Barák, Vyvial

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina se nesla v duchu velice vyrovnané hry. Do první větší šance se dostali v 10. minutě Oceláři. V přečíslení dva na jednoho ale zakončující Havránek neusměrnil svou střelu mezi tři tyče. V 17. minutě hostující útočník Juda zavezl kotouč do rohu, odkud naservíroval dobrý pas před brankoviště pro Čermáka. Jihlavský útočník střílel bez přípravy, avšak ztroskotal na dobře postaveném Švehlákovi. V 19. minutě se už skóre měnilo a do vedení šli hráči s drakem na hrudi. Geidl po vyhraném vhazování ve středním pásmu projel podél mantinelu až do pásma Jihlavy a z levého kruhu přihrával na zcela nepokrytého Michala Matiaška, který se trefil přesně pod horní tyč.

Vstup do druhé dvacetiminutovky se skvěle povedl Ocelářům, kteří už ve 21. minutě navýšili své vedení. Po obdrženém pasu od Pavla Matěje střílel přesně k levé tyči Michal Ramik, jenž nedal hostujícímu brankáři Chaloupkovi žádnou šanci. O minutu později však udeřili také hosté. Snížit se podařilo Richardu Pětníkovi, který střílel od modré. Neuběhly ani tři minuty a skóre zápasu bylo opět vyrovnané. V 25. minutě Martin Zadražil svou ránou z levého kruhu dokonale překvapil Švehláka, kterému kotouč propadl až za brankovou čáru. V čase 29:02 dokonala Jihlava obrat, když mezi kruhy našel Vítězslav Brož zcela volného Martina Baráka. Hostující útočník vyslal na Švehláka bekhendovou střelu, která ale byla naneštěstí pro třineckého brankáře tečována jedním z beků Třince a kotouč zapadl přesně mezi jeho betony. V 38. minutě chyběly Ocelářům k vyrovnání milimetry. Geidl vybojoval puk na útočné modré, protáhl se skrze dva bránící hráče Jihlavy a z mezikruží vystřelil. Jeho rána orazítkovala pravou tyč Chaloupkovy svatyně.

Ve třetí periodě vsadilo trenérské duo Juřík - Malík na výměnu brankářů, mezi tři tyče se místo Švehláka postavil Švančara. K pozitivnímu impulzu však nedošlo a byl to právě Švančara, kdo musel hasit hned ve 43. minutě obrovskou šanci hostů. Juda se díky skvělé stahovačce dostal přes jednoho z obránců Třince a následně vybídl ke střele Baráka. Jihlavský útočník vypálil z první ránu směřující do růžku Švančarovy klece, třinecký gólman ale vystavil této dělovce stopku a skvěle zasáhl vyrážečkou. Ve zbytku třetiny už se Ocelářům nepovedlo překonat brankáře Chaloupku i přesto, že hráli necelé dvě minuty před koncem v šesti hráčích v poli. Jihlava si závěr utkání pohlídala a došla si pro tři body.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): "Jsme rádi za tři body. Hlavně si ceníme toho, že jsme zápas otočili ze stavu 0:2 na 3:2. Nicméně za mě to bylo vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. Myslím si, že oba gólmani drželi svoje týmy ve hře až do konce. My jsme akorát byli dnes produktivnější, možná jsme měli větší štěstí v koncovce, proto si odvážíme tři body."
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice