Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí dorostenci nestačili na Liberec

06.03.2020 · Jakub Kotajny
Velice atraktivní podívanou a aktivní hokej nabídl zápas třineckých dorostenců s Bílými Tygry. Mladí Oceláři sice se svými soky drželi v úvodních dvou třetinách krok, ve třetí třetině se však Liberci povedlo vsítit tři branky, na které již Třinečtí nedokázali odpovědět. Zápas mezi třineckým a libereckým dorostem tak nakonec skončil 1:4 z pohledu domácích mladíků.
OPP22, pátek 6.3.2020
Třinec
Liberec
1:4
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:1, 0:3  Branky a nahrávky: 40. Jobánek (Kašpárek, Procházka) – 26. Putz (Jobek), 47. Trunda (Vodlan), 51. Gajda (Vodlan), 54. Měchura (Trunda). Rozhodčí: Hykel - Klimek, Veselý. Vyloučení: 6:6, navíc Procházka (TRI) a Gajda (LIB) osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 49. Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.  
Halouzka – Mošnička, Ročák, Žabka, Kyselý, P. Buják, D. Buják – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Jobánek, Procházka.
Krátký – Böhm, Hladík, Meisel, Dvořák, Patzelt, Culek, Tůma – Putz, Trunda, Vodlan, Jenčovský, Kříž, Leden, Měchura, Masař, Jobek, Rossmy, Gajda.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu nebyl pro Oceláře příliš optimální, hned ve druhé minutě byl za napadení vyloučen Jobánek a Liberec tak měl dobrou možnost skórovat. Početní výhoda však Liberci nevyšla úplně podle představ a po dvou minutách se tedy třinecký bek vrátil zpět do hry. Další velká příležitost k otevření skóre se naskytla na konci sedmé minuty. Za sekání byl na lavici hanby poslán liberecký Kříž a přesilovku si tak mohli zkusit Oceláři. Třinečtí mladíci si však také nepočínali zrovna nejlépe, jedinou velkou šanci Przybyly dokázal betonem zneškodnit gólman Krátký. Další přesilovku již úvodní dvacetiminutovka ani jednomu z celků nenabídla a gól i přes velkou snahu na obou stranách také nepadl. Po úvodní siréně se tak hráči odebírali do šaten za stavu 0:0.

Vedení na svou stranu mohli strhnout Oceláři hned v jednadvacáté minutě, kapitánovi Kašpárkovi však zakončení k pravé tyči nevyšlo. Z prvního gólu utkání se tak mohli radovat až hosté v první polovině šestadvacáté minuty. Liberecký David Putz dokázal překonat Halouzku z předbrankového prostoru a rázem byli Bílí Tygři na koni. Ocelářům mohlo být hůř hned o minutu později, na lavici hanby se totiž za hákování poroučel Kyselý. Tentokrát však Liberec neskóroval a na gól si tak diváci museli počkat až do čtyřicáté minuty. Třinecký Jonáš Jobánek si v prostoru mezi kruhy zpracoval kotouč a v bekhendovém zakončení poslal touš pod břevno liberecké klece. Ve zbylých sekundách se již žádnému z celků nic zajímavého vytvořit nepovedlo a po čtyřiceti minutách byl stav utkání vyrovnaný 1:1.

Třetí třetina se svým startem nijak nevymykala, zajímavá šance totiž přišla až na začátku sedmačtyřicáté minuty. Jeden z hostů vypálil z mezikruží kotouč na Halouzkovu klec, puk se však odrazil od břevna a za brankovou čarou neskočil. Hlavnímu arbitrovi tak nezbývalo nic jiného než rozpažit. Sedmačtyřicátá minuta byla velice zajímavá, hned po šanci hostů byli totiž vyloučeni Buják s Jenčovským a hrálo se v pěti. Jediným, co tedy této minutě zatím chybělo, byla branka. A i ta nakonec přišla, v čase 46:49 se z individuální akce prosadil liberecký Tomáš Trunda. Třinečtí mohli srovnat záhy, pokus Procházky však Krátký zneškodnil betonem. Z gólu se tak nakonec radovali znovu hosté, na začátku jednapadesáté minuty se ke střele z mezikruží dostal Petr Gajda, který dokázal nasměrovat kotouč přesně mezi betony třineckého Halouzky.

Stav 1:3 pod Javorovým nevydržel ani pět minut, ve druhé polovině čtyřiapadesáté minuty se po Trundově pasu prosadil Adam Měchura. O dvě minuty později došlo v Mini WERK ARENĚ k potyčce mezi domácím Procházkou a libereckým Gajdu, která nakonec vyeskalovala a oba kohouti si odnesli trest na 2+10 minut. Jelikož tento trest přišel v šestapadesáté minutě, oba hráči se odebrali do útrob haly. Na trestnou lavici tak nakonec nastoupili Jánoš s Jobkem. Bílí Tygři mohli ještě zvýšit svůj náskok v sedmapadesáté minutě, Halouzka však dokázal Trundův pokus z úniku zneškodnit betonem. V závěru zápasu ještě na trestnou lavici usedli Jobánek a Petrovský, ani jednu přesilovku však Liberec využít nedokázal. To však Severočechům nemuselo vůbec vadit, po šedesáti minutách hry se i tak radovali z výhry 4:1.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice