Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci nestačili na Hradec

28.02.2020 · Jakub Kotajny
V úvodním střetnutí aktuálního týdne se mladí Oceláři utkali s Mountfieldem HK. Svěřenci Reného Muchy sice předvedli bojovný výkon, po šedesáti minutách hry se však z vítězství 6:4 radovali hosté.
OPP7, pátek 28.2.2020
Třinec
Mountfield HK
4:6
WERK ARENA
Třetiny: 2:3, 1:1, 1:2  Branky a nahrávky: 3. Petrovský (Kašpárek, Hlávka), 16. Procházka (Wawrzkiewicz), 32. Tomiczek, 48. Procházka (Przybyla, Hrůzek) – 6. Havlíček (Táborský), 16. Budina (Brožek, Moravec), 18. Pajer (Jirků), 29. Moravec (Boukal), 49. Pajer (Táborský, Jirků), 54. Giesl (Jirků, Novotný). Rozhodčí: Rapák – Janoško, Návrat. Vyloučení: 3:8, navíc Hrůzek (TRI) osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:6. 
Halouzka - Andrle, Pospíšil, Ročák, Žabka, Kyselý, P. Bujak, Hrůzek – Šutý, Pánek, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Volas, Hlávka, Kašpárek, Procházka
Tichý – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček, Pelda, Žaba – Giesl, Budina, Pajer, Jirků, Novotný, Souček, Koblížek, Brožek, Moravec, Beneš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina zápasu začala lépe pro třinecké Oceláře, kteří se z gólu radovali hned ve třetí minutě. Početní výhodu domácích dokázal po Kašpárkově pasu využít střelou z úhlu Servác Petrovský a rozjásal tak třinecké příznivce ve WERK ARENĚ. Přesně o tři minuty později se však prosadili hosté, o srovnávací trefu z levého kruhu se postaral královehradecký kapitán Matěj Havlíček. Do vedení mohli hosté jít na konci třinácté minuty, jeden z hráčů Mountfieldu ale tváří v tvář Halouzkovi neuspěl. Vedení na svou stranu mohl o dvě minuty později strhnout třinecký Procházka, jeho pokus z úniku však mířil pouze nad klec maskovaného hráče hostů. Po dvou nevydařených akcích na obou stranách už ale branka přišla, na začátku šestnácté minuty se z přečíslení prosadil hostující Matyáš Budina. Třineckým Ocelářům se však povedlo srovnat hned o necelou minutu později, Dawid Wawrzkiewicz našel svým pasem dobře postaveného Adama Procházku, který svou střelou srovnal stav utkání. Gólům v úvodní třetině však ještě nebyl konec, na začátku osmnácté minuty poslal hosty do vedení Lukáš Pajer, který si vymíchal Halouzku a těsně před brankovištěm zavěsil kotouč pod břevno. O srovnání se mohl v závěru třetiny postarat Kašpárek, jeho střela z voleje ale jen lízla tyčku královehradecké klece. Po úvodní dvacetiminutovce tak na kostce svítil stav 2:3.

Druhá dvacetiminutovka byla, co se gólů týče, o něco chudší. Před úvodní brankou této třetiny tak bylo nejzajímavější asi vyloučení třineckého Hrůzka na dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy nebo krku, kterého se dopustil osm minut po začátku prostředního dějství. Pak ale hra nabyla na rychlosti a hned v čase 28:57 se WERK ARENOU nesla radost ze vstřelené branky. Do dvoubrankového vedení totiž poslal hosty po střele z předbrankového prostoru Petr Moravec. Odpověď Ocelářů přišla o tři minuty později, kdy se individuální akcí blýskl Filip Tomiczek. Jeho střela pod břevno byla však poslední gólovou v této třetině, navzdory dobrým příležitostem na obou stranách branka ve zbytku prostřední dvacetiminutovky nepadla a do šaten se tak šlo za stavu 3:4 z pohledu domácích.

Ocelářům se povedlo srovnat až na začátku osmačtyřicáté minuty, z předbrankového prostoru si druhou trefu utkání připsal, po Przybylově pasu, Adam Procházka. Hradečtí odpověděli dvě minuty na to, Lukáš Pajer dokázal přesně trefit skupinku v levém horním růžku Halouzkovy klece a poslal hosty znovu do vedení. Oceláři poté ještě měli k dispozici dvojnásobnou přesilovku, během které se však prosadit nedokázali. Výhru hostů tak pečetil v polovině čtyřiapadesáté minuty Matěj Giesl.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Dnešní utkání už se trochu nasazením podobalo zápasům play-off. Soupeř měl velice kvalitní tým, ale i tak si myslím, že jsme neodehráli špatné utkání. Bohužel jsme udělali obrovské individuální chyby a soupeř je trestal. Na vyložené šance to bylo možná vyrovnané, ale soupeř dal více gólů a zaslouženě vyhrál. Kluky jsme ale pochválili, protože odehráli celkem dobré utkání. Co nás trápí jsou přesilovky, které nám v současné době opravdu nejdou. Chybí finální nahrávka, správná volba zakončení a větší klid.“
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice