Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci v prodloužení podlehli Indiánům

14.12.2019 · Jakub Kotajny
Čtvrté venkovní utkání v rámci skupiny o pořadí v play off odehráli mladí Oceláři v Plzni. Po vyrovnané úvodní třetině, ve které oba celky dokázaly vsítit branku se ve druhé dvacetiminutovce prosadili jen domácí a Oceláři museli dotahovat. To se svěřencům trenéra Muchy povedlo v závěrečné periodě a po šedesáti minutách následovalo prodloužení. To vyšlo lépe Plzni, která se hned po třiatřiceti sekundách hry radovala z druhého bodu.
OPP18, sobota 14.12.2019
Plzeň
Třinec
3:2p
LOGSPEED CZ Aréna
Třetiny: 1:1, 1:0, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 14. Dáňa (Soukup, Šiler), 38. Soukup (Šiler, Dáňa), 61. Dáňa (Šiler) – 13. Jánoš (Hrůzek, Hykl), 43. Procházka (Mošnička). Rozhodčí: Němec – Tvrdík, Sýkora. Vyloučení: 5:7, navíc Žabka (TRI) osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:27. Diváci: 56. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. 
Bočan – S. Schindler, Houdek, Černý, M. Matoušek, Hodinář, Páník – Steinbrücker, Šiler, Dáňa, Korčák, Soukup, A. Matoušek, N. Schindler, Mazanec, Kreuzman, Holý
Klimek – Mošnička, Hykl, Žabka, Kyselý, P. Bujak, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání se aktéři tohoto duelu spíše oťukávali, toho chtěl v polovině páté minuty využít kapitán Ocelářů Denis Kyselý, jeho střelu však zastavila levá tyč domácí klece. Na gól si tak všichni přítomní museli počkat až do třinácté minuty, kdy se po Hrůzkově nahození od modré prosadil z předbrankového prostoru Vojtěch Jánoš. O necelou minutu se však LOGSPEED CZ arénou nesla radost domácích, Bujakův faul kolenem potrestal razantní střelou z levého kruhu Josef Dáňa. Ten mohl v závěru třetiny poslat Plzeň to vedení, kotouč mu však sjel z hole a nakonec ani nezakončil. Po úvodní siréně tak hokejisté opouštěli ledovou plochu za smírného stavu.

Ten i přes aktivitu Ocelářů platil až do začátku osmatřicáté minuty, ve které se po Šilerově zadovce prosadil plzeňský Marek Soukup. Ve zbytku druhé části už na tuto trefu domácích hoši z pod Javorového zareagovat nedokázali a do šaten se tak šlo za stavu 2:1 ve prospěch Indiánů.

Radost z tváří domácích mohl na začátku třetí třetiny smýt Ondřej Hykl, který však v úniku trefil pouze levou tyč Bočanovy klece. Necelé dvě minuty nato se již Oceláři mohli radovat, po Mošničkově ráně se mezi kruhy dostal ke kotouči Adam Procházka, který posléze dokázal trefit mezeru mezi betony Bočana a bylo srovnáno! Tři body mohli v závěru přiklonit na svou stranu domácí, šance Šilera a Soukupa však dokázal zneškodnit Jakub Klimek v brance Ocelářů.

Maskovaný Ocelář i přes dobrý výkon v závěru třetí třetiny kapituloval ihned na začátku prodloužení. Josef Dáňa se dostal do samostatného nájezdu a po bekhendové kličce zasunul touš mezi betony třineckého gólmana.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "K vidění byl hodně rychlý zápas, Třinec překvapil po té daleké cestě svou aktivitou, s čímž jsme se v první třetině nemohli moc srovnat. Hodně nás dohrávali. Následně se to ve druhé třetině zlepšilo, dostali jsme se do vedení. Dneska to jsou pro nás velice zlaté body, po minulém zápase klukům spadlo sebevědomí, tak dnes hráči bojovali na hraně možností a velice dobrý výkon předvedl brankář Bočan."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Utkání bylo velmi vyrovnané. Obě mužstva měla v zápase hluchá místa, ale byli i pasáže kdy týmy dominovaly. Bohužel, bohudík, záleží jak to nazvat, buď jsme viděli špatné zakončení nebo velice dobré gólmany. V prodloužení klasická situace nedáš - dostaneš. My jsme měli první šanci, kterou jsme pohrdli, soupeř z brejku dal. V tom je ten hokej krásný. Kluky jsme po zápase pochválili, sehráli dobré utkání."
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice