Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci doma nestačili na Šumperk

12.09.2019 · Dominik Stošek
První letošní zápas ELIOD extraligy se Ocelářům nepovedl podle představ. Do Třince zavítali Mladí Draci ze Šumperka, kteří zápas zvládli především díky skvělému brankáři Milanu Ryšavému, spolehlivé obraně a dobrému útoku.
1.kolo, čtvrtek 12.9.2019
Třinec
Šumperk
1:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 13. Wawrzkiewicz (Andrle, Hlávka) – 12. Šucha (Fibigr), 20. Kučera (Blaško), 27. Diviš, 45. Koutecký (Minařík, Kučera). Rozhodčí: Fiala - Zicháček, Hladík. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 45:27. Průběh utkání: 54.  
Halouzka (40. Klimek) – Mošnička, Hykl, Cienciala, Andrle, Pospíšil, Ročák, Hrůzek – Gazur, Šutý, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Pánek, Kozlík, Procházka
Ryšavý – Seidenglanz, Minařík, Slabý, Kareš, Zavoral, Blaško, Koutecký, Panáček – Burda, Mann, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Haas, Šucha

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek první třetiny utkání byl poměrně vyrovnaný do okamžiku, kdy se v jedenácté minutě dostal na trestnou lavici za podrážení Filip Hrůzek. V přesilové hře se prosadil šumperský Kristián Šucha, který z pravého kruhu střílel do téměř prázdné branky. Domácí dorostenci však přispěchali s rychlou odpovědí, a to když se ve třinácté minutě na opačné straně hřiště prosadil také z přesilovky Dawid Wawrzkiewicz, který díky své aktivitě v předbrankovém prostoru soupeře dostal kotouč až za Ryšavého záda. Už to vypadalo, že do šaten půjdou hráči za vyrovnaného stavu. Opak byl ale pravdou, protože osm sekund před koncem třetiny prostřelil po pěkné individuální akci Halouzku Jan Kučera.

Druhá třetina byla opět hodně zajímavá. Oceláři se snažili o vyrovnání, avšak ve sedmadvacáté minutě z protiútoku prostřelil Halouzku Filip Diviš, který navýšil vedení svého týmu na 3:1. V závěru třetiny se hrálo téměř stále před Ryšavým, který vynikal v brance především díky horší koncovce třineckých dorostenců, kteří si vytvořili množství šancí. Ta největší se zrodila v sedmatřicáté minutě a byla to brejková situace dva na jednoho. Zakončující Petrovský neudělal nic špatně, krom toho, že se mu nepodařilo zvednout kotouč nad beton šumperského brankáře. Ryšavý se skvěle roztáhl a kotouč vyrazil svým betonem. Druhá třetina tedy vyšla především díky jeho zákrokům mnohem lépe hostům.

Třetí perioda se velice podobala té druhé, ve které Oceláři možná byli malinko aktivnější, avšak doplatili na svou nedisciplinovanost a koncovku. Trenér Mucha se snažil hru oživit změnou brankáře, kdy Halouzku vystřídal Klimek. Bohužel ani tento impuls třinecké dorostence nenakopl. V pětačtyřicáté minutě využil další přesilovou hru Jiří Koutecký, který svůj tým dostal do třígólového trháku. Ve zbytku třetiny už žádná branka nepadla a Šumperk tedy nakonec získal cennou výhru.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Vstup do zápasu byl z naší strany takový trošičku v křeči. Neříkám, že jsme byli jasně lepším týmem, gólových šancí jsme si ale vypracovali víc. Bohužel v koncovce jsme byli jaloví a brankáře hostů jsme, jak se říká „udělali do nároďáku“. Ve chvílích, ve kterých jsme se mohli dotáhnout, uděláme zbytečné fauly, kvůli kterým jsme inkasovali další góly. Naší hře nepomohla ani změna gólmana. Řekl bych, že soupeř měl hlavně ve třetí třetině větší hlad po vítězství. Šumperk byl obětavější, byl důraznější v soubojích a přidal do hry srdíčko, které naopak nám hlavně ve třetí třetině už chybělo."
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice