Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři rozhodli v prodloužení, na Světovém poháru končí sedmí

29.08.2019 · Šárka Kolková
Ocelářská juniorka měla ve čtvrtek v rámci Světového poháru v Soči na programu poslední utkání, ve kterém nastoupila proti Davosu. Svěřenci trenérské dvojice Juřík-Malík proti mladíkům ze země helvétského kříže uspěli v prodloužení a po výhře 2:1 obsadili konečné sedmé místo.
SP, čtvrtek 29.8.2019
Třinec
Davos
2:1p
Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 43. Kalus (Jenáček, Plandor), 68. Geidl (Michálek, Konečný) - 37. Ritzmann. Rozhodčí: Barulin, Magnusson - Vereščagin, Žerebkin. Střely na branku: 29:22. Vyloučení: 3:4. Využití přesilovek: 1:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1. 
Švančara - Adámek, Michálek, Krzak, Šulák, Jenáček, Grygar, Mituchovič, Vacula - Kašpárek, Przybyla, Kalus, Geidl, Mastič, Matěj, Konečný, Čmiel, Ramik, Indrst, Pastor, Plandor
Haller - Bohé, Rubanik, Heinen, Kadonau, Barandun, Heim, Holstein, Gärtner - Russo, Altuhov, Kandemir, Lutz, Misani, Canova, Brodmann, Lühti, Giubinni, Baumgartner, Wetter,Ritzmann

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní část zápasu žádnou branku nepřinesla. Oceláři si však vytvořili několik šancí a švýcarský brankář se musel ohánět. Hned v úvodu se zkoušel prosadit Michal Ramik, ale gólman Davosu puk za svá záda nepustil. Ani v obranném pásmu Ocelářů však nebyl klid. Tim Lutz se rovněž pokusil o dobytí třinecké brány, ale neuspěl. Nejblíž k úvodnímu gólu měl dorážející Matouš Čmiel, ale překonat brankáře Davosu se mu nepodařilo.

Prostřední část zápasu byla velmi vyrovnaná a skóre se poprvé měnilo až čtyři minuty před koncem druhé třetiny, když se v přesilové hře trefil přesně Fabian Ritzmann. Švýcarská juniorka po vstřeleném gólu zvýšila svou aktivitu, na Švančaru už si ale nepřišla.

V poslední třetině využil ve druhé minutě přesilovku Jan Kalus a vstřelil vyrovnávací branku. Další gól už poté v základní hrací době nepadl a zápas musel do prodloužení.

Nastavení bylo z obou stran velmi vyrovnané, v sedmé minutě už ale bylo rozhodnuto. Nico Geidl po skvělé nahrávce Jakuba Michálka zpoza branky překvapil Hallera a vstřelil vítězný gól. Oceláři tak poslední utkání zvládli vítězně a na juniorském Světovém poháru obsadili konečné sedmé místo.

Účast mladých Ocelářů na Světovém poháru finančně podpořil také Moravskoslezský kraj. Děkujeme!

Ohlasy trenérů

Mgr. Jiří Juřík: "Utkání bylo vyrovnané, brankáři na obou stranách podali výborný výkon. V prodloužení jsme měli více ze hry a to jsme potvrdili vítězným gólem."
×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec