Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost neuspěl proti Olomouci ani napodruhé, sezóna pro něj končí

12.03.2010 · Ondřej Kubát
Mladí Oceláři nedokázali vrátit Olomouci dva dny starou porážku z domácího ledu. Ve druhém osmifinále play-off extraligy staršího dorostu prohráli na Hané 3:6 a sezóna pro ně končí. Kohouti o svém postupu mezi nejlepší osmičku rozhodli už v první dvacetiminutovce, ve které nasázeli Třinci tři branky.
OF2, pátek 12.3.2010
Olomouc
Třinec
6:3
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 3:0, 1:2, 2:1  Branky a nahrávky: 10. Kunce (Schejbal, Novotný), 15. Zona (Lehečka, Králík), 20. Králík (Lehečka), 27. Králík (Lehečka), 54. Kebza (Kunce), 60. Králík – 25. Repe (Teper), 37. D. Franek (Teper, Repe), 52. D. Bezuška (Matuš). Rozhodčí: Skoupý – Klein, Mlčoch. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 45:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 6:3.  
Motáň – Kebza, Škůrek, Novotný, Lehečka, Lyzák, Kvapil, Jergl, Zitka, Králík, Zona, Pezda, Brada, Kunce, Brandýs, Machala, Schejbal.
Sklenář – Bezuška P., Kurzok, Blahuta, Sklenář, Repe, Teper – Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek T., Franek D., Bezuška D.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec přijel do Olomouce srovnat stav série a odčinit tak první prohru, kterou na svém ledě utrpěl ve středu. Jeho plány na prodloužení osmifinálové série do dalšího dne však dostaly vážnou trhlinu již v prvním dějství. Olomoučtí mladíci vstoupili do utkání soustředěně a nasázeli Ocelářům celkem tři branky. V desáté minutě využil dvojnásobnou přesilovku dorážkou zblízka Daniel Kunce, za dalších pět minut dorazil v další přesilovce Lehečkovu dělovku do sítě Pavel Zona a deset vteřin před koncem periody rozjásal domácí třetí brankou Lukáš Králík.

Třinec v první části doplatil především na svou nedisciplinovanost, za dvacet minut byl poměr vyloučných 0:4. Oceláři přesto měli několik dobrých šancí na zkorigování nepříznivého stavu, především Matuš a Bumbál, ovšem ani jeden nedokázal zakončovat přesně. Nutno také dodat, že druhý gól hanáků byl sporný. Zda puk přešel brankovou čáru však u videa ověřit nešlo...

Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel Třineckým lépe. Na jejím začátku se dočkali snížení na 1:3. Jurij Repe vypálil z pravé strany jen do bruslí jednoho z obránců, puk se vrátil na jeho hokejku a Repe následně zavěsil pod víko. Ovšem vzápětí dokázala Mora odpovědět čtvrtým zásahem, před Sklenářem se zjevil osamocený Lukáš Králík a skóre se posunulo na 4:1.

V závěru druhé periody se Třinci naskytla dvojnásobná přesilovka. A Oceláři ji dokázali využít. Bránící trojice Olomoučanů se vydala na útočný výlet, Teper v tu chvíli adresoval přesný pas přes půl kluziště Davidu Frankovi, a ten našel skulinku mezi Moráňovými betony – 4:2.

Úvod poslední třetiny přinesl přesilovku Ocelářů a dvě stoprocentní tutovky Hanáků. Lehečka a po něm Schejbal se dostali do samostatných úniků, ale ani nejen neprotlačil touš do Sklenářovy sítě. A nakonec je to mohlo mrzet! Osm minut před koncem základní hrací doby dokázali hosté duel zdramatizovat. V přesilové hře při vyloučení Králíka vypálil od modré dělovku David Bezuška a puk doplachtil až do sítě za překvapeného Motáně – 4:3.

Jenomže drama se nekonalo. O dvě minuty později předložil Kunce puk jako na zlatém podnose najíždějícímu Karlu Kebzovi, a ten zakončil do poloodkryté klece – 5:3.

V poslední pětiminutovce navíc daroval Třinec soupeři přesilovou hru. Hosté se snažili tlačit do útoku, zkoušeli vstřelit kontaktní branku, hráli i power-play, ale Olomouc chytře bránila a nepouštěla Oceláře do šancí. Tři vteřiny před koncem navíc uzavřel na konečných 6:3 do prázdné branky Lukáš Králík a na ledě molhy propuknout olomoucké oslavy.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér Olomouce): Třinec dnes podal minimálně o padesát procent lepší výkon než v tom prvním utkání. Byl hodně aktivní a jenom díky jejich nedisciplinovanosti v první třetině jsme si vybudovali náskok, který se nám podařilo až do konce zápasu udržet. V závěru to potom byly nervy, myslím, že to bylo takové klasické play-off utkání. Jsme rádi, že jsme postoupili už dnes.

Jiří Raszka (asistent trenéra Třince): Zápas jsme začali dobře, prvních pět minut to vypadalo dobře, kluci napadali, hráli jsme aktivně. Potom ovšem odstartovala taková série nešťastných vyloučení, nejprve šel ven Repe a následovali tři další hráči během asi deseti minut. Dostali jsme z toho tři góly. To nás trochu dostalo dolů a třetinu jsme jen dohráli. Ve druhé třetině jsme začali opět dobře, dali jsme gól, ale dál se už nedařilo. Pořád máme problém s koncovkou, netlačíme se do zakončení, pořád něco chceme vymýšlet. Trošku nás srážely výroky rozhodčích, ale s tím se musíme poprat sami. Ve třetí části jsme se zvedli, snížili jsme na 4:3, vypadalo to nadějně. Jenomže jsme potom nešťastně inkasovali, začalo to už při buly v útočném pásmu. Kluky ale musím pochválit za to, jak bojovali. Nezabalili to.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice