Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost nestačil na Olomouc

10.03.2010 · Růžena Raszková
V dnešním prvním kole osmifinále play off podlehl starší dorost na domácím ledě Olomouci 1:3. V poslední třetině sice Michael Labaj dokázal snížit na rozdíl jedné branky, ale Hanáci přidali levnou třetí branku a vítězí v sérii na zápasy 1:0.
OF1, středa 10.3.2010
Třinec
Olomouc
1:3
Třetiny: 0:1, 0:1, 1:1  Branky a nahrávky:46. Labaj (Teper) - 3. Zona (Králík), 33. Brada (Machala), 55. Brada (Zitka, Machala) . Vyloučení: 6:5, navíc Adrián Bumbál 5 + OK za zásah do oblasti krku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 23:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.  
Chvostek D. - Bezuška P., Macháček, Kurzok, Blahuta, Běhal, Sklenář V., Teper - Šebek, Slovák, Chovstek M., Ižacký Jakub, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek T., Franek D., Bezuška D.
Motáň - Bauer, Minařík, Vondra, Kebza, Škůrek, Němec, Novotný - Lehečka, Lyzák, Kvapil, Jergl, Zitka, Králík, Zona, Pezda, Brada, Kunce, Brandýs, Machala, Schejbal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v prvních vteřinách utkání se Ocelářům lepila smůla na paty. Nejdříve Tomáš Franek chtěl zachytit puk a srazil ho do své branky, naštěstí třinecký brankář odražený puk kryl betonem. Ve třetí minutě zase Macháček ztratil puk v rohu a Pavel Zona nachytal na švestkách překvapeného Chvostka, který nejspíše čekal jen přihrávku.

Na ledě jsme mohli sledovat hokej nahoru dolů, více šancí bylo na straně hostů. Chvostek musel čelit závaru před brankou a nebezpečným střelám Novotného a Škůrka. Teper , Glos a Franek zase zkoupoušeli pozornost Motáně na druhé straně. Z tohoto deště však nezapršelo a do šaten se odcházelo za stavu 0:1.

Druhá třetina začala ve stejném duchu, až v polovině utkání se probudil třinecký kotel a třinečtí hráči za hlasitého povzbuzování svých fanoušku uzamkli Olomouc v obranné třetině. Byli to ale Hanáci, kteří se nakonec radovali, když Petr Brada mezi kruhy zachytil puk a trefil se přesně do horní poloviny třinecké brány. Ke konci druhého dějství nabídli Oceláři hostům tři po sobě jdoucí přesilové hry, ale Třinečtí se bez problému ubránili.

V úvodu posledního dvacetiminutovky pokračovala téměř osmiminutová přesilová hra Olomouce. Škůrek vystřelil na Chvostka, puk nebezpečně sjel před prázdnou branku, kde ho včas odklidil jeden z třineckých obránců. Domácí přečkali přesilovku bez újmy na zdraví i na skóre. Ve 46. minutě se Michael Labaj hnal kolem pravého mantinelu, pohotovou kličkou do středu hriště se zbavil obránce a přesnou střelou snížil na 1:2.

Domácí ucítili šanci na vyrovnání a hra dostala ten správný náboj. Když se po střele Tomáše Franka rozezvonila dolní olomoucká tyč začali tomu věřit i diváci. Sny o dnešním vítězství Třince se rozplynuly poté, co Daniel Chvostek nepřesně rozehrál kotouč, který zachytil Machala. Olomoucký útočník poslal puk Zikovi, který zachoval chladnou hlavu a vyšperkoval akci přihrávkou na Petra Bradu, který měl snadnou pozici ke skórování . Ke konci utkání ještě nešťastný brankář zabránil navýšení skóre , poté co v oslabení ujeli Králík s Lehečkou. Olomouc zvítězila 3:1 a ujímá se vedení 1:0 v sérii.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (Třinec):
V tomto utkání se projevila celá letošní sezóna, ve které máme obrovský nepotenciál ve střílení gólů. Olomouc se dostala po několika letech do play off a ti kluci měli nasazení, k ničemu nás nepustil. I když z naší stránky byla také snaha, ale byla jalová bez jakéhokoliv efektu. V takových zápasech musí podržet gólman, bohužel náš brankář si zrovna dnes vybral dva takové slabé okamžiky, které soupeř jasně využil.

Milan Lehečka (Olomouc):
Zápas byl celkem bojovný. Ze začátku to odpovídalo výsledku. Řekl bych, že od konce druhé třetiny přestali kluci hrát. Vypadalo to, že za stavu 1:2 směřuje utkání k prodloužení. Naštěstí jsme uhráli výsledek na 1:3, takže jsme spokojeni.