Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doma těsně podlehli Plzni

15.11.2019 · Dominik Stošek
V pátek v rámci 18. kola turnaje O Pohár DHL do třinecké Mini WERK ARÉNY přijela Škoda Plzeň, která zde přicestovala se sedmi vyhranými zápasy v řadě. Oceláři jí byli po celý zápas rovnocenným soupeřem i přes velký rozdíl postavení v tabulce. Rozhodla druhá třetina, ve které se Plzni podařilo otočit stav utkání dvěma slepenými brankami a zápas už poté dotáhla do vítězného konce.
18.kolo, pátek 15.11.2019
Třinec
Plzeň
1:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:2, 0:1  Branky a nahrávky: 4. Stránský (Lipiansky) – 28. Říha (Šuhaj), 30. Adamec (Slanina, Kremláček), 60. Čermák. Rozhodčí: Kubičík - Konvička, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
Švančara – Radzienciak, Cienciala, Jenáček, Grygar, Šulák, Hrůzek – Havránek, Krč, Stránský, Geidl, Mastič, Lipiansky, Konečný, Čmiel, Matiaško, Matěj, Ramik, Dobša
Micka – Pánek, Vajner, Kremláček, Kovářík, Šilhán, Malák – Dáňa, Marcel, Kvasnička, Kopic, Adamec, Šuhaj, Říha, Slanina, Čermák, Kolář, Ženíšek, Princl

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Junioři vstoupili do zápasu proti celku ze západu Čech velmi dobře. Už od prvních minut operovali v pásmu soupeře a tlačili se do brány. Ve 3.minutě díky své bojovnosti vybojoval kotouč u mantinelu Lukáš Lipiansky, jenž kotouč následně předložil Adamu Stránskému a ten svou podařenou střelou do růžku branky plzeňského brankáře poslal Oceláře do vedení. Naše juniory tato branka nakopla, vytvořili si množství šancí, avšak všechny skončily u brankáře Západočechů Marka Micky.

Ve druhé třetině začala Plzeň už od prvních minut aktivně napadat a karta se obrátila. Většinu času se hrálo před Švančarou, který dokázal tlaku Škodovky odolávat až do 28. minuty. V čase 27:19 se totiž ke kotouči za brankou dostal Vojtěch Šuhaj a všiml si zcela osamoceného Štěpána Říhy, který operoval před Švančarovou klecí. Plzeňský útočník se nemýlil a zavěsil přesně pod horní tyč. Neuběhly ani dvě minuty a Západočeši se radovali podruhé. V čase 29:10 střílel z pravého kruhu Václav Adamec, jehož střela byla ještě tečována jedním z třineckých beků a dostala se až za brankovou čáru. Ve zbytku třetiny se už i přes čtyřminutovou přesilovou hru Škodovky stav nezměnil.

Závěrečná třetina se hodně podobala té první. Naši junioři si dokázali připravit množství šancí, avšak ani u jedné se jim nepodařilo dostat kotouč za Mickovy záda. Nejprve se do zakončení dostal Geidl, jenž poslal na branku soupeře perfektní střelu, která směřovala přímo do šibenice Mickovy klece. Plzeňský brankář byl však proti a kotouč vyrazil svou vyrážečkou. Následně se neujala ani teč Krče v mezikruží. Ocelářům nepomohla ani hra v početní převaze v závěru utkání, ve které dokázali Jenáček s Matiaškem či Čmiel s Ramikem po pěkných kombinacích a střelách z první ohrozit plzeňského brankáře. Junioři to poté zkoušeli v šesti hráčích v poli. Ve středním pásmu však bohužel pro ně zachytil rozehrávku Tomáš Čermák a svou bekhendovou střelou do prázdné branky tak pečetil již osmou výhru Plzně v řadě.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Myslím si, že to utkání bylo hodně vyrovnané z obou dvou stran. Bohužel dneska jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili a stálo nás to utkání. Hodně nás to mrzí, protože si myslím, že jsme byli lepším týmem po většinu utkání."
Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "Do zápasu jsme nastoupili strašně špatně, bez nasazení a soupeř byl dneska lepší. Myslím si, že jsme vyhráli trochu nezaslouženě, protože nás třinečtí přehrávali v první a ve třetí třetině. Ve druhé třetině jsme zase byli lepší my, dali jsme góly a rozhodli zápas.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice