Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z Hradce juniorka body neveze

02.11.2019 · Martin Stebel
Ani druhé víkendové vystoupení třineckých juniorů na východě Čech nepřineslo opojný pocit z vítězství. Na ledě Hradce Králové sice mladí Oceláři po druhé části vedli 2:1, ale nakonec kvůli špatné třetí třetině jedou do Slezska s nepořízenou.
17.kolo, sobota 2.11.2019
Mountfield HK
Třinec
5:2
ČPP arena
Třetiny: 0:0, 1:2, 4:0  Branky a nahrávky: 27. Budina (Lang, Beneš), 42. Lang (Budina, Pelda), 45. Lukačka (Síla, Tecl), 54. Morong (Poppel, Šedivý), 59. Tecl (Voňka, Síla) – 27. Matiaško (Havránek, Geidl), 35. Geidl (Havránek, Mituchovič). Rozhodčí: Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:2, navíc Ďuriš (TRI) osobní trest na 10 minut za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 55:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.  
Sajdl – Drbal, Táborský, Voňka, Pelda, Janoušek, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, Beneš, Síla, Budina, Lang, Janda, Šedivý, Morong, Tecl, Poppel
Švehlák – Mituchovič, Jenáček, Vacula, Cienciala, Šulák, Hrůzek – Havránek, Mikler, Geidl, Mastič, Przybyla, Lipiansky, Matiaško, Králík, Kašpárek, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí vstoupili do zápasu aktivně, k dvěma úvodním střelám se však paradoxně dostali Oceláři. Mladí Lvi se ale z menšího tlaku oklepali a dařil se jim přechod přes modrou čáru, když sami předvedli několik ran, leč neúspěšných. Východočeši se poté na delší dobu usadili v útočném pásmu, kde si vyměnili mnoho přihrávek, ale k nebezpečnému zakončení se neprobojovali. O chvíli později hostující obrana kousek před Švehlákem ztratila puk, Petr Poppel však nabídnutou šanci nevyužil, když jeho kličku zastavil betonem právě třinecký brankář.

Východočeši působili v utkání jako o něco aktivnější celek, jejich mírnou dominanci ale nadále narušovaly příležitosti Slezanů. První přesilovou hru pro sebe pět minut před koncem úvodní třetiny uzmuli rovněž Oceláři, k většímu ohrožení Sajdlovy svatyně se však nedostali. Třinečtí si schovali největší šance až po vypršení power-play, kdy se několikrát zjevili osamoceni před hradeckým gólmanem, který musel jeden puk dokonce sbírat z brankové čáry.

Oceláři vsadili na úderný vstup do prostřední části a hned v úvodu si vypracovali slibnou šanci, Sajdl však zázračně zakročil ramenem. Na druhé straně zase mohl svůj tým poslat do vedení Michal Beneš, Švehlák ale natáhl pravý beton dostatečně daleko. Hradecký tlak postupně stoupal a chvíli po pokusu Poppela už šli domácí do vedení, když Kryštof Lang ve 27. minutě našel pasem ze strany před brankou úplně volného Matyáše Budinu, který se zakončením do poloodkryté svatyně neměl problém.

Těsný náskok ale vydržel Lvům pouhých 17 vteřin, než ujel do protiútoku Marek Havránek a vystřelil. Jeho pokus Sajdl ještě vyrazil špičkou betonu, následnou dorážku Michala Matiaška pod horní tyč už ne. Do průběhu zápasu se následně velkou měrou vkradla také nervozita a Dalibor Ďuriš si musel odpykat osobní desetiminutový trest za vražení na hrazení. Ačkoliv Hradec pokračoval v tlaku, z gólu se radovali opět hostující plejeři, když Nico Geidl přesně usměrnil svoji dorážku a poslal Oceláře do vedení 2:1.

Hradečtí se rozhodně nehodlali spokojit s rolí prohrávajícího celku a hned zkraje poslední periody to chtěli odčinit. Ke comebacku Lvy nastartoval Kryštof Lang, který překvapil posledního třineckého obránce schovanou střelou pod břevno. Utkání dále působilo vyrovnaným dojmem, když se šance střídaly na obou stranách a i Sajdl musel v brance prokázat pozornost. Ze svých příležitostí však vytěžili více znovu domácí, konkrétně David Lukačka, který schovanou střelou vrátil Lvům vedení.

Hradecký brankář skvěle držel svůj tým, a Východočeši tak mohli vyrážet do dalších útočných akcí. Z jedné takové se brzy prosadil Matěj Morong, který po pohledné kombinaci obdržel přesnou přihrávku od Petra Poppela a bez obtíží zakončil do prázdné brány. Třinečtí velmi sympaticky nic nevzdávali a nadále se tlačili dopředu, další gól ale přidali zase jen hráči zpod Bílé věže. Po střele Davida Voňky se z dorážky trefil Marek Tecl a stanovil skóre zápasu na konečných 5:2.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): "Byl to pro nás těžký zápas. Dvě třetiny jsme nehráli moc dobře, byli jsme hodně laxní a mysleli jsme si, že to půjde samo. Bylo pro nás štěstí, že jsme prohrávali jenom 1:2. Naštěstí má celý tým charakter a myslím si, že třetí třetinu jsme odehráli výborně. Měli jsme tak ale hrát celý zápas. Vytvářeli jsme si spoustu šanci a podařilo se nám zápas otočit."

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Měli jsme trochu problémy se sestavou, protože jsme měli po pátečním zápase několik zranění. Myslím si ale, že první třetinu jsme začali velmi dobře, byli jsme aktivnější. Musím říct, že nás domácí jasně přehráli až v poslední třetině, kdy proměnili vyložené šance. Možná kdybychom za stavu 2:1 na začátku třetiny proměnili přečíslení, tak by zápas vypadal jinak. Bohužel se nám to nepodařilo, domácí se dostali vyrovnávacím gólem do hry, pak přidali i další a už utkání kontrolovali."
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice