Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vyhráli vyrovnaný souboj v nájezdech!

18.10.2019 · Šárka Kolková
Třinečtí junioři získali dva body v turnaji O Pohár DHL. Hrdinou zápasu se stal Michal Ramik, který o dvou cenných bodech pro domácí rozhodl v dramatu samostatných nájezdů.
11.kolo, pátek 18.10.2019
Třinec
Jihlava
2:1sn
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 22. Mikler (Cienciala, Ramik), rozh. nájezd Ramik - 36. Vyvial (Čermák, Dvořák). Rozhodčí: Koziol - Bartek, Dohnal. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.  
Švančara – Jenáček, Vacula, Cienciala, Šulák, Michálek – Havránek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Lipiansky, Čmiel, Matiaško, Plandor, Matěj Ramik, Králík
Chaloupek – Piskač, Dvořák, Trávník, Křišta, Rašín, Smolko, Nikolič – Brož, Pětník, Krajíček, Gergel, Fiala, Juda, Čermák, Doležal, Barák, Vyvial

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní část zápasu byla velmi vyrovnaná. Hned v úvodu se snažil Chaloupka překonat David Pastor, ale jihlavský brankář jeho prudkou střelu vyrazil. O chvíli později zadělal na problémy Nico Geidl, jenže Chaloupek si s jeho trefou nakonec poradil. Na druhé straně však neměl Patrik Švančara o nic větší klid. V polovině první třetiny se ho snažil překvapit Jakub Nikolič, ale domácí gólman měl připravenou lapačku a jihlavský obránce tak svou šanci nevyužil. Poté se sám před třineckou bránu rozjel Dan Fiala, který mohl vsítit první branku zápasu, ale Patrik Švančara byl ve střehu a nedal juniorovi šanci.

Druhá třetina byla živější. Ve dvaadvacáté minutě nahrál Filip Cienciala Šimonovi Miklerovi, ten ostře pálil do Chaloupkovy brány a stal se prvním střelcem zápasu. Michal Ramik mohl poté přidat další branku pro Oceláře, jenže tuhle ránu si už Chaloupek plně pohlídal. U třinecké brány se nebezpečně pohyboval Patrik Rašín, ale Švančara byl na jeho útok připravený a puk bez potíží přikryl. Až v šestatřicáté minutě se dostal přes Švančaru Josef Vyvial, který se po přihrávce Patrika Čermáka rozjel před třineckou bránu a Švančara neměl proti jihlavskému útočníkovi šanci - 1:1.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako třetina první. Oceláři dominovali, jenže Chaloupek byl ve střehu. V sedmačtyřicáté minutě zkusil překvapit třineckého brankáře Vítězslav Brož, jenže Švančara puk chytil mezi své betony. Vzápětí se o slovo přihlásil kapitán Dukly Miroslav Juda, ale ten si u Švančary ani neškrtl. Třinecký brankář předvedl fantastický zákrok. Jakub Michálek se pokoušel o druhý gól pro Třinec, když si vyjel s pukem přímo před Chaloupka, jenže tato akce mu nevyšla. V závěru se ještě pokusil o gól Marek Havránek, ale Chaloupek si střelu pohlídal. Po třetí třetině byl stav stále vyrovnaný a muselo se jít až do prodloužení.

V nastaveném čase byly oba týmy ve střehu a nechtěly nic vypustit. Hned na začátku mohl rozhodnout Jakub Michálek, ale Chaloupek mu takovou radost neudělal. V obranném pásmu Ocelářů se naopak Patrik Čermák rozjížděl proti Švančarovi, ale ani on za svá záda puk nepustil. V závěru mohl Jihlavě vystřelit výhru Josef Brož, jenže Švančara stále držel třinecké naděje na úspěch. Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo a muselo se jít do samostatných nájezdů.

V první sérii se trefil hostující Josef Brož, který dostal třinecké do nervozity. Vzápětí si však rychlou odpověď připravil Michal Matiaško. První nájezdy však o vítězi nerozhodly. Až v osmé sérii uspěl Michal Ramik. Jako poslední to zkusil jihlavský Patrik Rašín, který však na Švančaru ani nevystřelil a Oceláři se tak mohli radovat z vítězství.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice