Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Skvělá práce! Oceláři mají první finálový bod!

18.04.2019 · Daniel Ježek
L i b e r e c - Finálový souboj o Masarykův pohár se naplno rozhořel, úvodní bitvu hostila liberecká Home Credit Aréna. Oceláři dokázali zaskočit domácí Bílé Tygry a uzmout první vítězství na svou stranu! Góly Slezanů vsítili Erik Hrňa a Petr Vrána, nejlepším hráčem byl vyhlášen Šimon Hrubec!
F1, čtvrtek 18.4.2019
Liberec
Třinec
1:2
Home Credit arena
Třetiny: 0:1, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 37. Redenbach – 8. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 38. P. Vrána (Marcinko, M. Doudera). Rozhodčí: Hodek, Kika – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3, navíc Gernát (TRI) 10 min. OT. Využití: . V oslabení: . Diváci: 7 500 (vyprodáno). Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 6:6. Hity: 10:8. Vhazování: 30:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.  
Bílí Tygři Liberec: Will – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Husák – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Werek – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty prvního finálového duelu nabídly několik šancí na obou stranách, jako první však mohli skóre otevřít Oceláři. Dělovku Doudery ale jeho spoluhráči srazili mimo libereckou branku. Domácí mohli odpovědět v přesilovce ze čtvrté minuty, Bílí Tygři se ale do větší šance nedostali. V sedmé minutě se do dobré šance dostali Kvapil s Lencem, druhého jmenovaného však skvěle vychytal gólman Hrubec. V osmé minutě v přečíslení zahrozil Vrána, Willa však nepřekonal.

Ještě v téže minutě si Oceláři vybojovali první přesilovou hru, kterou nakonec dokázali zužitkovat. Slezanům stačilo čtyřicet vteřin, aby Erik Hrňa nechytatelně tečoval ránu Milana Doudery od modré. Další minuty třetiny byly poněkud opatrné, mnoho velkých šancí k vidění nebylo. Domácí zahrozili až v sedmnácté minutě, Birner ale z bezprostřední blízkosti nechal jen vyniknout třineckého brankáře.

Druhá dvacetiminutovka už nabídla pohlednější hokej. V úvodních minutách periody byli lepší domácí Bílí Tygři, Kvapil, Lenc, ani Filippi ale proti skvělému Hrubcovi neuspěli. Hra se následně vyrovnala, šance si vytvářeli jak domácí, tak Oceláři. Výbornými zákroky se však prezentovali oba brankáři. Ať už Will proti Ondřeji Kovařčíkovi, nebo Hrubec proti Lencovi.

V sedmatřicáté minutě už se však skóre měnilo. Třinečtí si před vlastní brankou dávali přednost, čehož využil Tyler Redenbach. Kanadský útočník využil nedůrazu Draveckého a poslal kotouč za bezmocného Hrubce. Vyrovnaný stave ale vydržel jen dvě minuty. Hráči s drakem na prsou si zahráli druhou přesilovku zápasu, kterou rovněž dokázali zužitkovat. Po ráně Doudery a dorážení Marcinka se k volnému kotouči dostal Petr Vrána, který bekhendem poslal puk za ležícího Willa.

Oceláři tak do poslední třetiny vstupovali s jednobrankovým náskokem, ten museli mocně bránit v početní výhodě Liberce. Do velké šance se dostal Birner, který ale z mezikruží trestuhodně minul branku. Následná Lencova rána branku netrefila, Oceláři tak Musilovo vyloučení přečkali bez úhony. Hrubec si v dalších minutách dokázal poradit s akcemi Kvapila, Birnera a Zachara, Will pak kryl nájezd Chmielewského.

Liberec si šest minut před koncem zahrál svou třetí přesilovou hru, dobrou šanci z mezikruží zhatil Filippi. Hráči s drakem na prsou nakonec oslabení ubránili. Dvě a půl minuty před koncem si trenér domácích Filip Pešán vzal oddechový čas a Bílí Tygři to zkusili se šesti bruslaři v poli. Zbytečným faulem se ale následně prezentoval Libor Hudáček, který dvě minuty před koncem oslabil svůj tým. Severočeši i tak zkusili power play, Oceláři ale těsný náskok uhájili a zapsali první finálový bod!

Foto v článku: Jiří Princ.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Narazili jsme na silného a organizovaného soupeře, trenér své hráče skvěle připravil. Třinec hrál na rozdíl od nás play off hokej, my jsme byli hodně nedisciplinovaní. Fauly v útočném a středním pásmu a oplácení jsou věci, které do play off prostě nepatří. Všechny naše střely mířily do draka Šimona Hrubce, což je zakončení, které nemá šanci na úspěch. Doufám, že nejhorší zápas série máme za sebou, teď se musíme připravit na zítra, abychom předvedli lepší výkon z naší strany."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Pro nás je to samozřejmě perfektní vstup do série. První třetina byla vyrovnaná, měli jsme dobrý pohyb a vytvořili jsme si spoustu příležitostí, ale domácí měli také dobré šance, při kterých nás podržel Šimon Hrubec. Čekali jsme na naši chvíli, která přišla v přesilovce, ve které se nám podařilo vstřelit branku. V druhé části hry to bylo vyrovnané, než jsme začali ztrácet puky ve vlastním pásmu, pak si Liberec vytvořil spoustu příležitostí, s kterými ale nenaložil tak, jak si asi představoval. Zlomovým momentem byl druhý gól, který nám hodně pomohl, škoda, že Ethen Werek nepřidal na konci druhé třetiny třetí. V poslední dvacetiminutovce pak byla k vidění spíš urputná přetahovaná než krásný hokej. Dobře jsme to nakonec ubránili. Kluci jsou pobouchaní, ale věřím, že v zítřejším utkání opět předvedou dobrý výkon."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice