Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři mají první semifinálový bod!

29.03.2019 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři odstartovali do semifinále na ledě Chomutova a v první třetině se ujali vedení zásluhou Jana Hladonika, jenž proměnil nařízené trestné střílení. V závěrečné části ještě náskok Třince vylepšili Matouš Čmiel s Markem Havránkem, na což domácí reagovali pouze snížením na konečných 1:3. Odveta je v mini WERK ARENĚ na programu v neděli 31. března od 17:00.
SF1, pátek 29.3.2019
Chomutov
Třinec
1:3
ROCKNET aréna
Třetiny: 0:1, 0:0, 1:2  Branky a nahrávky: 60. Ouřada (Seemann, Koláček) – 12. Hladonik (TS), 54. Čmiel (Krč), 59. Havránek. Rozhodčí: Horák, Micka - Hynek, Gerát. Vyloučení: 3:5, navíc za faul Vaňka (CHM) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 503. Střely na branku: 45:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3.  
Pavlát - Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Vaněk, Štochl - Štefančík, Vrhel, Chlán, Prokop, Jaroš, Svoboda, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada
Malík - Krzak, Chovaniak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola - Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Geidl, Peterek, Hladonik, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Duel začal velmi opatrně, a i když si oba celky připsaly několik zakončení, brankáři nic těžšího až do dvanácté minuty neřešili. Úvodní velkou šanci si připsali Piráti, ovšem po vyražené střele Stanislava Vrhela nedorazil černou gumu do odkryté brány Marcel Štefančík. Zaúřadovat tak mohl soupeř, jenže akci překazil Dominik Vaněk, který zalehl puk v brankovišti a bylo nařízené trestné střílení. K tomu se rozjel Jan Hladonik, jenž nic nevymýšlel a střelou z mezikruží šťastně překonal Dominika Pavláta.

O dvě minuty mohlo být vyrovnáno, ale Chomutovští nabídnutou šancí pohrdli. Z pravé strany vystřelil opět Marcel Štefančík, jehož pokus vykopl Nick Malík před sebe, odkud mohl zaúřadovat Jakub Jaroš, který nezametl kotouč do prázdné třinecké svatyně. Psala se patnáctá minuta, když při hostujícím brankáři stála obrovská porce štěstí. Od modré čáry nahodil touš na branku Jakub Váchal, třinecký brankář jej trefil hranou lapačky. Černá guma poté spadla těsně vedle levé tyče. V samotném závěru úvodní periody ještě zakončoval Jonáš Peterek, jemuž puk sjel z čepele hole, a tak třinecký útočník trefil jen obránce.

Do prostřední části zápasu vstoupili lépe Severočeši, kteří s návratem Jiřího Beneše uháněli do přečíslení. Mezi kruhy se na malou chvíli zjevil osamocený Patrick Pech, jenže v posledním možném momentu vložil do přihrávky hůl třinecký obránce. V šestadvacáté minutě zavřeli Oceláři Chomutov před jeho brankou. K dorážce se probojoval Matouš Čmiel, ovšem Dominik Pavlát své mužstvo podržel. Piráti pak vyhodili na icing, na což oddechovým časem zareagovali domácí trenéři.

V polovině zápasu ujížděli Oceláři ve vlastním oslabení ve třech na jediného obránce. Celou akci na sebe vzal Marek Havránek, ale pirátská jednička byla znovu pozorná. O pět minut později vlétl do pásma Kryštof Ouřada, jenž přes bránícího hráče našel Jakuba Šuráně, jehož pokus v pádu zamířil vedle branky. Dvě minuty před vypršením prostředních dvaceti minut si mezi kruhy najel Josef Koláček, který mířil na připravenou vyrážečku Nicka Malíka.

Poslední dvacetiminutovka se nesla v duchu neproměněných šancí Chomutova. Běžela třiačtyřicátá minuta, když za třineckou obranou zůstal Kryštof Ouřada, jemuž v rozhodujícím momentu utekl puk k zadnímu mantinelu. O šest minut později předložil Petr Chlán kotouč Tomáši Koblížkovi, jenž vyprášil pravý beton hostujícího gólmana. Uběhlo jen necelých šedesát vteřin a Stanislav Vrhel zblízka bekhendem trefil rameno Nicka Malíka. Po nepovedeném začátku tak zareagovali trenéři Ocelářů, kteří si vyžádali time-out.

V probíhající přesilové hře mohli Chomutovští stav zápasu srovnat, když po přihrávce zpoza branky střílel Petr Chlán, jenž ale zamířil až moc přesně a orazítkoval břevno. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. V čase 53:28 zachytil Matouš Čmiel vyhození u pravého mantinelu. Třinecký útočník pak z osy hrací plochy šikovně skryl střelu za dva hráče před brankou a prostřelil bezmocného Dominika Pavláta.

Závěr zápasu ještě nabídl zajímavou podívanou. Necelé dvě a půl minuty před koncem byl vyloučen hostující Pastor, a tak chomutovský maskovaný muž zamířil mezi spoluhráče na střídačku. Denis Zeman a Vít Seemann ostřelovali branku od modré. Poslední pokus Třinec zablokoval, čehož využil Marek Havránek, jenž z vlastního pásma trefil prázdnou pirátskou svatyni. Dvaatřicet vteřin před poslední sirénou se Severočeši přeci jen prosadili, ovšem šlo jen o kosmetickou úpravu stavu zápasu. Z osy kluziště vystřelil Vít Seemann, jehož pokus vyrazil Nick Malík k pravé tyči, kde se nacházel pohotový Kryštof Ouřada.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): „Zvlášť pohledné utkání to nebylo. Bylo to spíše bojovné, ale šlo vidět, že obě mužstva maximálně chtějí uspět, to nejde popřít. Měli jsme trochu více štěstí v zakončení, hlavně v první části utkání, kdy soupeř byl lepší. Od druhé třetiny jsme naskočili na vlnu, na kterou jsme potřebovali a tahali soupeře tak dlouho, až jsme dali druhý a třetí gól. V závěru jsme sice inkasovali, ale zápas jsme si už pohlídali.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice