Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Skvělá práce! Oceláři srovnali stav semifinálové série!

08.04.2019 · Martin Stebel
P L Z E Ň - Máme sílu dračí! Oceláři zvládli také druhé utkání semifinále na ledě plzeňské Škody. Díky skvělé druhé třetině dokázali zvítězit 4:3. Dvě trefy třineckého kolektivu zaznamenal Ethan Werek, jednou se prosadil Aron Chmielewski a Erik Hrňa. Následující duel se koná ve čtvrtek 11. dubna od 18:30 ve WERK ARENĚ.
SF4, pondělí 8.4.2019
Plzeň
Třinec
3:4
Home Monitoring Aréna
Třetiny: 0:0, 2:4, 1:0  Branky a nahrávky: 23. Pulpán (Gulaš, Jan Kovář), 29. V. Němec (Jones, Indrák), 47. Pour (Jan Kovář, Gulaš) – 25. Chmielewski (Martin Růžička, D. Musil), 25. Werek (Hrňa), 27. Hrňa (P. Vrána, Martin Růžička), 31. Werek (Gernát, Hrňa). Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Komárek, Klouček. Vyloučení: 6:7, navíc Svačina 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6199. Střely na branku: 26:24. Zblokované střely: 12:8. Hity: 11:2. Vhazování: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4. Stav série: 2:2.  
HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík – Pour, Jan Kovář, Gulaš – V. Němec, Kracík, Kratěna – Stach, Nedorost, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Dravecký, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička – Werek, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Komentář k zápasu

Čtvrté měření sil mezi Plzní a Oceláři začalo poměrně opatrnou hrou na obou stranách ledové plochy. Domácí se zkoušeli prosadit z přesilovky, jenže pokusy Kracíka či Allena postrádaly přesnost i potřebnou razanci. Do zakončení se dostal také nejproduktivnější indián Gulaš, jenže také jeho střelu pozorný Hrubec dokázal vyrazit.

Okolo sedmé minuty si v převaze zahráli také hosté. Nejlépe vypadala možnost Vrány, který po kombinační akci pálil z pravého kruhu, ale pozorný Frodl ho vychytal. Chvíli poté zlomil při nadějném střeleckém pokusu hůl Erik Hrňa, z protiútoku mohl skórovat plzeňský Straka, který vystihl špatnou rozehrávku hostů. Třinecký gólman poté zpacifikoval rovněž pokus domácího rutinéra Nedorosta. V závěru první části ještě Škodováci zahrozili v početní převaze, ale do kabin se šlo za nerozhodného rezultátu.

Zatímco první dějství bylo co se útočné fáze týče dosti opatrné, ve druhé periodě se děly velké věci. Vše odstartovala přesilovka domácích. Tu ukončila tvrdá rána od modré k tyči Lukáše Pulpána, kterou třinecký gólman neviděl. Dvě minuty poté už ale svítil stav 1:1. Do bleskové solojízdy se na pravém křídle odvážně pustil Aron Chmielewski, který přebruslil plzeňské defenzory a puk pohotově a velmi precizně zvedl pod horní tyč.

Pouhých devět vteřin poté už Oceláři vedli. Erik Hrňa povedeným pasem oslovil před brankou stojícího Ethana Wereka, který ač tísněn prokázal důraz a propasíroval kotouč do Frodlovy sítě. Aby špatných zpráv pro domácí nebylo málo, v čase 26:34 už bylo vedení třineckých dvougólové. Během přesilové hry hráči v červených dresech rozebrali indiány do posledního šroubku. Petr Vrána viděl mezi kruhy zcela volného Erika Hrňu a ten měl dostatek času i prostoru vyřešit situaci ke spokojenosti své i třinecké ekipy.

Škoda ale brzy našla odpověď. V rámci přesilové hry se puk šťastně odrazil k Vojtěchu Němcovi, který ho v pádu doklepl do sítě za lehce dezorientovaného Hrubce. Těsně po polovině utkání byl náskok Ocelářů znovu výhodnější. V přečíslení se ocitli Gernát s Hrňou, druhý jmenovaný vystřelil, celou akci sledoval také Ethan Werek, jenž duchapřítomně pod ležícím Frodlem propasíroval puk do sítě potřetí!

Začátek třetí dvacetiminutovky se nesl ve znamení převahy domácího celku, skóre doznalo změn ve 47. minutě, kdy se ujala kombinační akce úderné lajny. Gulaš našel na levé straně Kováře, ten ještě vylepšil pozici pro Jakuba Poura a plzeňský mladík už z předbrankové zóny dopravil puk do sítě. Oceláři svého soupeře zatlačili krátce poté, kdy hráli o jednoho muže v poli navíc. Nejlepší možnost si vypracoval Martin Růžička, jenže Frodl jeho střelu dokázal lapačkou zlikvidovat.

Závěrečné minuty ještě byly hodně hektické a dramatické. Plzeň hrála dvě přesilovky, puky svištěly okolo brankové konstrukce, při některých momentech viselo vyrovnání na vlásku. Ocelářská obrana však působila velmi obětavě a Slezané nejtěsnější náskok díky nesmírné bojovnosti udrželi až do závěrečné sirény!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "První třetina byla taková přetahovaná. Zkraje té druhé se nám podařilo dát první branku, využili jsme přesilovou hru. Nicméně následných šest minut naší lehkovážné pasáže nás stál zápas. Pozitivní pro mě je třetí třetina, kdy jsme nic nezabalili, podařilo se nám dát kontaktní gól, poté zbývalo ještě spousta času, ale už nám to tam bohužel nespadlo. Série je nyní 2:2 a my odjíždíme bojovat o třetí bod do Třince. Uděláme pro to vše."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Výsledek je pro nás skvělý a pro nás parádní návrat do série. Dneska jsem viděli vyrovnané utkání. Opět jsme dostali první branku, pak se nám ale na výbornou povedla pasáž. kde jsme dali rychlé branky za sebou a otočili jsme vývoj na svou stranu. Domácí si následně pomohli přesilovou hrou, ale závěr už jsme doslova ubojovali. Hráči si jsou ale vědomi, že nic nemáme vyhráno a ještě to budeme mít hodně těžké. Tohle vítězství nás ale hodně posílí."