Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Derby je naše! Oceláři postoupili do semifinále!

25.03.2019 · Daniel Ježek
Čtyři derby zápasy = čtyři výhry Ocelářů! Hráči s drakem na prsou zvládli také druhý venkovní duel a do semifinále postoupili nejkratší možnou cestou! Třinečtí v úvodní dvacetiminutovce získali dvoubrankové vedení, které udrželi až do závěrečné sirény!
ČF4, pondělí 25.3.2019
Vítkovice
Třinec
2:5
Ostravar Aréna
Třetiny: 1:3, 1:0, 0:2  Branky a nahrávky: 3. Š. Stránský, 27. Schleiss (Tybor) – 7. Svačina (Martin Růžička), 10. P. Vrána (M. Doudera, Hrňa), 16. Hrňa (Roth, Martin Růžička), 50. Cienciala (M. Doudera), 60. Werek (Martin Růžička). Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Hynek, Zíka. Vyloučení: 7:6, navíc Trška (VIT) - Polanský (TRI) oba 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 9 039. Střely na branku: 34:41. Zblokované střely: 10:20. Hity: 13:18. Vhazování: 30:38. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5. Konečný stav série: 0:4.  
HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Hrabal, Trška, Krenželok, Šidlík, Výtisk (A), Mrázek, Černý – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Olesz (C) – Schleiss, Lev, Dej – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, Matyáš, Adámek – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.

Komentář k zápasu

Oceláři do čtvrtého čtvrtfinálového utkání vstoupili se stejnou sestavou, ve které ovládli duel s pořadovým číslem tři. Hráči s drakem na prsou si ale do zápasu představovali jiný vstup, než jak tomu ve skutečnosti bylo. Domácí se totiž již ve třetí minutě dostali do vedení, když Šimon Stránský využil Douderova zaváhání a střelou na vzdálenější tyč prostřelil brankáře Hrubce.

Oceláři však po inkasované brance nakopli své motory, začali se více dostávat do příležitostí, odměnou jim byla vyrovnávající branka ze sedmé minuty. Martin Růžička v útočném pásmu posunul kotouč na Vladimíra Svačinu, ten pak nechytatelnou střelou propálil bezmocného Bartošáka. Na konci osmé minuty si pak Oceláři vypracovali první početní výhodu zápasu, kterou po minutě a půl využil Petr Vrána. Centr elitní formace před brankou tečoval nahození Milana Doudery mimo Bartošákův dosah.

Ve čtrnácté minutě se po skrumáži před vítkovickou brankou do vzájemné potyčky dostali Peter Trška s Jiřím Polanským. Oba kohouti si to rozdali ve férovém souboji, který na body dopadl lépe pro útočníka Ocelářů. Hned v následující minutě Slezané hráli svou druhou přesilovku, kterou znovu dokázali zužitkovat. Ránu Vladimíra Rotha za Bartošákova záda poslal Erik Hrňa. Třinečtí tak do kabiny šli s dvoubrankovým vedením.

Aktivita Ocelářů pokračovala i po změně stran, hostující hráči v prostřední dvacetiminutovce svého soka přestříleli v poměru 19:13. Do listiny střelců se ale zapsali jen domácí, a to když Šimonu Hrubcovi propadla střela Jana Schleisse. Oceláři si v druhé periodě museli poradit se dvěma oslabeními, jedno z nich se přesunulo do poslední části hry. V závěru periody pak ve velké šanci neuspěl Martin Růžička, který z bezprostřední blízkosti napálil jen Bartošákův beton.

Po čtyřiadvaceti vteřinách hry se mohl prosadit Lev, z pravé strany ale domácí útočník Hrubce nepřekonal. V čtyřiapadesáté minutě domácí hráli další přesilovku po Rothově faulu. Udeřit paradoxně mohli Oceláři. Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Vladimír Dravecký, svou bekhendovou kličku ale k dokonalosti nedotáhl. V čtyřicáté sedmé minutě se do slibné šance dostal Tybor, domácí útočník ale trefil jen Hrubcovu masku.

Oceláři se v osmačtyřicáté minutě dostali do dlouhé dvojnásobné početní výhody. Bartošák čelil velkému ostřelování Rotha, po změně přesilovkových formací pak domácího gólmana po Douderově pasu propálil David Cienciala. Domácí si vzápětí také zahráli přesilovku, Oceláři ale oslabení zvládli na výbornou.

Domácí se následně dlouho nemohli dostat k souvislejšímu tlaku, dvě a půl minuty před koncem do pak Vítkovice zkusily v power-play. Slezané nápor domácích ustáli, výhru a postup Ocelářů pak trefou do prázdné branky pečetil Ethan Werek.

Oceláři Třinec tak v nejkratším možném termínu postoupili do semifinále, nyní budou Slezané čekat na svého dalšího soupeře!

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (HC Vítkovice Ridera): „Řekl bych, že zápas charakterizoval celý průběh série. Řešili jsme komplikaci, kdy Ondra Roman odešel z rozcvičky a nemohl nastoupit do utkání. I když jsme se dostali do vedení, nevytvořili jsme si takový tlak, jak jsme si představovali. Třinec v první třetině využil dvě přesilovky a otočil, na což jsme zareagovali. Stáhli jsme hru na tři pětky, snížili, byly tam další šance. Stěžejní byly přesilovky. Jsme v nich špatní a série to rozhoduje. Věděli jsme, že Oceláři jsou favorité, ale pro domácí fanoušky, kteří byli skvělí, jsme chtěli alespoň jedno vítězství doma urvat. Na druhou stranu musím říct, že všichni hráči tam nechali všechno. Třinec byl v sérii jednoznačně lepší a přeji mu hodně štěstí v dalších bojích.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Nepovedl se nám vstup do utkání. Chtěli jsme dát brzký gól, ale ten skončil v naší síti. Tam jsme se dostali do menších problémů, musím pochválit kluky, že to nezabalili, velmi dobře bruslili, vytvořili si šance. Byly tam fauly na naše hráče, které jsme byli schopni využít, dostali jsme se do vedení 3:1. Ve druhé části domácí zapnuli. Snížili, a pak tam měl Zdráhal ohromnou příležitost k vyrovnání. Šimon Hrubec předvedl parádní zákrok, se štěstím jsme to ustáli. Ve třetí třetině to bylo dobývání našeho pásma. Kluci to odbojovali, blokovali střely, hráli do těla, urputně a jednoduše v našem obranném pásmu. Jsme nesmírně šťastní a ceníme si postupu. Musím přiznat, že jsme skóre 4:0 neočekávali.“