Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Gólovou přestřelku dorostenci do vítězného konce nedotáhli

05.12.2018 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci začali na ledě Zlína skvěle a brzy se ujali vedení. Soupeř ovšem bleskově otočil skóre na svou stranu a do závěrečné části vstupoval s vedením 4:1. Oceláři se však nevzdali a během pouhých šesti minut otočili zápas na svou stranu. Domácí ale vzápětí našli odpověď a nakonec získali tři body pro sebe. Hráči s drakem na prsou se tak radovali alespoň v nadstavbě, o čemž v čase 63:22 rozhodl třígólový střelec Servác Petrovský.
B1, středa 5.12.2018
Zlín
Třinec
7:5
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 2:1, 2:0, 3:4 - N 0:1  Branky a nahrávky: 10. Chludil (Hoferek, Synek), 11. Laciga (Šindelek, Chludil), 24. Chludil (Šindelek), 37. Ramert (Nábělek), 48. Mojžíš (Frömel, Lavička), 51. Frömel, 55. Mojžíš (Burian) – 8. Petrovský (Bujak, Andrle), 42. Bujak (Ramik, Tomiczek), 45. Tomiczek (Ramik, Hrůzek), 46. Procházka (Andrle), 46. Petrovský (Hykl, Raszka), 64. Petrovský (Hrůzek, Raszka). Rozhodčí: Přikryl - Zapletal, Pospíšil. Vyloučení: 5:4, navíc za faul Chovaniaka (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Střely na branku: 38:40. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:5, 7:5.  
Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Jakeš, Lavička.
Halouzka (37. Klimek) – Mošnička, Pospíšil, Andrle, Molin, Chovaniak, Bujak, Hrůzek – Šutý, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Petrovský, Wawrzkiewicz, Kriščák, Tomiczek, Ramik, Procházka, Hykl.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do předehrávky prvního kola nadstavby B nastoupil lépe Třinec, ten už totiž po osmi minutách vedl. Servác Petrovský tečoval nahození svého spoluhráče Patrika Bujaka a poslal kotouč přímo do sítě. Zlínská odpověď přišla téměř okamžitě, Berani vyrovnali minutu po inkasovaném gólu. O vyrovnávací branku se postaral Lukáš Chludil, který se skvěle trefil po přihrávce Jana Hoferka. Pak ještě přišla jedna branka domácích a ševci vedli. Vedoucí branku si připsal Adam Laciga, nejlepší střelec Zlína. Filip Šindelek ho skvěle našel před brankou a střelou jistě dopravil kotouč do sítě.

Druhá třetina jednoznačně patřila Zlínu. Ten ji ovládl poměrem 2:0 a všechno nasvědčovalo tomu, že by to pro domácí mělo být už snadné vítězství. Nejprve se ve druhé třetině trefil Lukáš Chludil. Ten se po nahození Šindelka dostal k dorážce, kterou jistě proměnil. Druhou branku pak dal Jan Ramert. Ten se dostal do samostatného úniku, který nekompromisně proměnil střelou pod víko.

Třinec ale rozhodně nehodlal darovat tři body jen tak zadarmo, chtěl je urvat pro sebe a proto během prvních šesti minut třetí třetiny dokázal vyrovnat. První branku Ocelářů ve třetí třetině si připsal Patrik Bujak. Ten se prosadil střelou nad Synkův beton. Na 4:3 snižoval Filip Tomiczek, který měl před sebou po přihrávce Michala Ramika odkrytou zlínskou klec. Neváhal a rychle tam zasunul kotouč. Návrat do zápasu byl dokonán vyrovnávacím gólem, který si připsal Adam Procházka. Ten se prosadil střelou k levé tyči.

A aby toho nebylo málo, Třinec se ujal i vedení. Jakub Hykl nahodil kotouč na branku. Kotouč chvíli ležel v brankovišti, poté si ho všiml Servác Petrovský. Ten puk doklepl do branky a obrat byl dokonán. Zlín se ale nevzdal a vzal si své vedení zpět. O vyrovnávací branku se díky dobré kombinaci s Šimonem Frömelem postaral Matěj Mojžíš. Gól na 6:5 pak zaznamenal kapitán domácích Šimon Frömel a na finálních 7:5 poté upravil opět Matěj Mojžíš

V ní se zpočátku hrálo velmi vyrovnaně, oba týmy si vytvořily nějaké šance, všechny ale zůstaly nevyužité. Nakonec si však Oceláři připsali alespoň jeden bod. Servác Petrovský si našel střeleckou pozici v mezikruží a svou tvrdou ránou prostřelil Synka.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice