Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost zvítězil nad Přerovem, rozhodl hattrick Przybyly!

18.10.2018 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři zvládli souboj o čtvrté místo v tabulce! Svěřenci trenéra Muchy za vítězstvím vykročili zejména v prostřední části, kdy díky dvěma gólům Petra Przybyly odskočili do dvoubrankového vedení. Stejný hráč poté navíc zkompletoval hattrick a přesto, že Zubři ještě stačili snížit, o tři body už se Třinec připravit nenechal.
7.kolo, čtvrtek 18.10.2018
Třinec
Přerov
5:3
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:1, 2:2 - N 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 9. Wawrzkiewicz (Buják), 25. Przybyla (Kyselý, Ramik), 29. Przybyla (Ramik, Chovaniak), 42. Przybyla (Wawrzkiewicz), 50. Kašpárek (Petrovský, Buják) – 23. Ryšavý (Brázda), 45. Holík (Ryšavý, Hradil), 59. Ryšavý (Jobánek, Halík), rozh. náj. Juřička. Rozhodčí: Novák - Klimek, Stonavský. Vyloučení: 5:2. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 55:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.  
Halouzka – Andrle, Molin, Chovaniak, Buják, Kyselý – Šutý, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Tomiczek, Ramik, Hykl
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý – Štíbr, Ryšavý, Kuncek, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Čtvrteční utkání odstartovalo v rychlém tempu a od samého začátku bylo k vidění množství střeleckých pokusů na obou stranách. Prvního gólu se ale diváci dočkali až v čase 08:14. Patrik Buják zkusil své štěstí střelou z úhlu a kotouč skončil na horní tyči. Od ní se odrazil na Dawida Wawrzkiewicze, spadl do brankoviště a následně přešel za čáru. O bleskovou odpověď se snažil Miroslav Štíbr. Hostující útočník se sedmičkou na dresu se mezi bránícími hráči protáhl až k Matěji Halouzkovi, se střelou ale neuspěl.

Krátce po návratu z kabin se Zubři dočkali vyrovnání. Martin Ryšavý se s kotoučem vymotal od mantinelu, vypálil a našel mezírku v postoji domácího brankáře. Následně si Přerov zahrál v početní výhodě, byli to ale Oceláři, kdo skóroval. Petr Przybyla se ocitl za obranou hostů, ujel do brejku a po přesné střele vrátil svému týmu vedení. Jen o pár sekund později mohli hosté ve vlastní přesilové hře inkasovat i podruhé, Kašpárek ale brejkovou situaci ke gólu nedotáhl. V devětadvacáté minutě hráli v početní výhodě domácí mladíci a velmi brzy ji přetavili ve třetí branku, když po přihrávce Michala Ramika vystřelil přesně Petr Przybyla.

V čase 41:47 už se třinecký útočník radoval z hattricku. Střelu Dawida Wawrzkiewicze z přečíslení dva na jednoho Tomáš Suchánek vykopl pouze na hůl Petra Przybyly, který bleskově napálil puk do sítě a zapsal třetí gól. Vzápětí se z branky radovali také přerovští mladíci. Martin Ryšavý nabil na modrou čáru Adamu Holíkovi, který se vší silou opřel do kotouče a rozvlnil síť za zády Matěje Halouzky. Oceláři ale měli připravenou rychlou odpověď. Servác Petrovský v početní výhodě našel na pravé straně Alexandra Kašpárka a domácí sedmnáctka poslala do sítě Zubrů již pátý kotouč. Posledním střelcem tohoto zápasu se stal Martin Ryšavý, jenž dovedl svůj brejk do gólového konce a stanovil konečné skóre na 5:3.

V nadstavbě se činili zejména hosté, Matěj Halouzka ale v nastaveném čase čaroval a o majiteli bonusového bodu musela rozhodnout až dovednostní loterie, ve které se jako jediný prosadil přerovský Šimon Juřička.