Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Venku potřetí vítězně: Oceláři vyloupili Spartu!

27.02.2019 · Martin Stebel
Výborná práce, pánové! Oceláři v rámci dohrávky 48. kola Tipsport extraligy potvrdili, že v těchto dnech se jim daří lépe na ledech soupeřů. Pražskou Spartu dokázali na jejím hřišti díky poctivému výkonu zdolat 3:2. Dvě trefy třineckého kolektivu zaznamenal Vladimír Dravecký, jednou se prosadil Vladimír Roth.
48.kolo, středa 27.2.2019
Sparta Praha
Třinec
2:3
O2 aréna
Třetiny: 1:1 ,1:1, 0:1  Branky a nahrávky: 19. Kudrna (Piskáček, Černoch), 31. Sill – 5. Dravecký (Galvinš, D. Musil), 36. Roth (O. Kovařčík), 43. Dravecký (Martin Růžička) Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Hynek, Špůr. Vyloučení: 4:5, M. Růžička (10 min OT). Využití: 0:1. Střely na branku: 37:29. Zblokované střely: 7:7. Hity: 2:3. Vhazování: 45:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3. Hráči utkání: Zach Sill - Vladimír Dravecký Diváci: 7230. 
HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Voráček, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Černoch, Sill, Smejkal – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Buchtele, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, Klíma, Rousek.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Cienciala.

Komentář k zápasu

Do utkání v největší středoevropské aréně vstoupili Oceláři znovu se Šimonem Hrubcem v brance a s uzdraveným Davidem Ciencialou v útoku. Třinečtí byli od začátku lepším týmem a dokázali soupeře zatlačit. Machovský ve sparťanské brance se musel hned v úvodu zapotit při přesilovce Slezanů. Slibně vypadaly například střely od modré Doudery či Gernáta, ale stav se ještě nezměnil.

Skóre se pohnulo až v čase 4:25, kdy nenápadné nahození z hole Galvinše velmi šikovně tečoval na mezikruží Vladimír Dravecký a puk se poprvé zatřepetal v domácí síťce. Prvních deset minut byli třinečtí rozhodně aktivnějším týmem, domácí ekipa urputně bránila a pořádně zlobit začala teprve v dalším průběhu střetnutí.

Nejprve byl v nadějném úniku Lukáš Pech, jenže zkušený rutinér neměl na levém křídle potřebnou rychlost a chyběla také razance s přesností. Sparta se dočkala v samotném záběru první periody. Těsně po konci přesilovky oslovil diagonální nahrávkou kapitán Piskáček na pravé straně stojícího Andreje Kudrnu a slovenský útočník prudkou a přesnou střelou k tyči srovnal stav zápasu.

Také v úvodu prostřední dvacetiminutovky se hrálo častěji před Hrubcem. Ten byl nucen čelit hned dvěma přesilovkám Pražanů. Domácí jeho svatyni ostřelovali prakticky ze všech pozic, ale tým z WERK ARENY statečně odolával. O2 aréna znovu bouřila těsně po polovině utkání. Velmi pohlednou individuální akci přes skoro celé hřiště se do zakončení dostal kanadský útočník Zach Sill a precizní ránou do horního rohu branky dal svému mužstvu jednobrankový náskok.

Po inkasované brance Oceláři výrazně ožili a další minuty si vytvořili územní převahu. Sparťané navíc měli špatnou disciplínu, z čehož rezultovaly fauly a následné přesilovky Třince. První převaha ještě nebyla brankově zhodnocena, ale následující už ano. Výtečného clonění v předbrankovém prostoru dokázal ve 36. minutě ideálně využít Vladimír Roth, jehož chytré nahození od modré čáry zaplulo za Machovského záda.

Ocelářům vyšel na jedničku také start závěrečného dějství. Martin Růžička, který po osobním desetiminutovém trestu naskočil do hry, díky nesmírné pracovitosti vybojoval za brankou puk, který optimálně načasoval mezi kruhy pro Vladimíra Draveckého a ten pohotovou ránou dnes podruhé rozvlnil sparťanskou síť. Další minuty patřily domácím a třinecká defenziva se určitě nenudila. Šimon Hrubec postupně zlikvidoval šance Smejkala, Klímy, Pecha či Klimka. Třinecký gólman v těchto momentech zcela jasně demonstroval, proč dostává pozvánky do národního týmu.

Tlak týmu z metropole byl opravdu enormní, ale třinečtí se prezentovali velmi obětavým výkonem. Hra se vyrovnala teprve okolo 54. minuty. V protiútoku mohl třinecké vedení navýšit aktivní Dravecký, jenže z křídla trefil jen Machovského hruď. V hektickém závěru ještě Pražané zkusili hru bez gólmana, k vidění bylo pár skrumáží, ale ani Oceláři nebyli daleko od definitivní pojistky, kterou mohl zaznamenat Werek. Skóre už však zůstalo nezměněno a Oceláři zásluhou kompaktního výkonu vezou z hlavního města velmi cenné tři body!

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (HC Sparta Praha): "V prvních deseti minutách jsme byli svázaní, hráči byli možná trochu nervózní. Poté jsme se zvedli a zápas se vyrovnal. Byli jsme blízko bodu. Hráči po většinu zápasu odvedli dobrou práci. Rozhodně převážela pozitiva nad negativy. Ale samozřejmě když do toho vložíte takové úsilí a jste blízko, tak budete zklamaní, že nepřišla žádná odměna. Posledních 50 minut jsme hráli velmi dobře a měli jsme šanci získat nějaké body proti hodně dobrému týmu. Ale v hokeji potřebujete brejky a ty jsme dnes neměli. Udělali jsme také pár chyb. Jsem rád za úsilí týmu a za to, jak hrál 50 minut. Musíme získávat body, to jediné se teď počítá."

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Věděli jsme, že to bude hrozně těžké utkání, protože Sparta potřebuje každý bod do tabulky a hraje o bytí a nebytí, což se potvrdilo. Prvních deset minut jsme měli vstup do utkání velmi dobrý, skórovali jsme a měli jsme více ze hry. Škoda, že jsme neproměnili ještě další šance, které jsme měli. Od desáté minuty se to začalo vyrovnávat. Pak jsme se i dostávali pod tlak i kvůli našim vyloučením, některá vyloučení nebyla dobrá. Třetí třetinu nás Sparta zatlačila. Myslím si, že jsme podali výborný týmový výkon a přestáli jsme i těžké chvíle. Podržel nás gólman Hrubec. Jsme hrozně rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce a bereme tři body."