Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V úporném zápase s Boleslaví důležité tři body!

26.10.2018 · Michal Samiec
Těžký zápas s cennými třemi body na konci odehráli Oceláři s Mladou Boleslaví na zakončení první čtvrtiny extraligy. Ani dvě branky v první třetině nezlomily bruslaře, kteří do samotného závěru byli ve hře o body. Dvěma góly se blýskl Martin Adamský, první branku v sezóně vstřelil po zranění Martin Růžička.
13.kolo, pátek 26.10.2018
Třinec
Ml. Boleslav
4:1
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 0:1, 2:0  Branky a nahrávky: 6. Adamský, 9. Martin Růžička (D. Musil, Galviņš), 45. M. Doudera (Hrňa, Martin Růžička), 58. Adamský (Dravecký) – 32. Vondrka (Kotvan). Rozhodčí: Horák, Šír – Gebauer, Špringl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 487. Střely na branku: 36:25. Střely mimo: 14:8. Zblokované střely: 5:10. Hity: 13:8. Vhazování: 39:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1. 
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, D. Musil, Galviņš, Roth, M. Doudera – Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Werek, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, Chmielewski – O. Kovařčík.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Jan Hanzlík, J. Kurka, Kotvan, Bernad, Němeček, Pláněk, T Voráček – D. Šťastný, Klepiš, Skalický – Pacovský, T. Knotek, Vondrka – M. Látal, P. Musil, Orsava – Pabiška, Najman, Martin Procházka.

Komentář k zápasu

Utkání mezi Třincem a Mladou Boleslaví uzavíralo první čtvrtinu probíhajícího ročníku Tipsport extraligy, přesněji jeho základní části. Úvod zápasu žádnou vyloženou šanci nenabídl, poprvé se mohlo skóre měnit po chybě v rozehrávce Ocelářů, výhodu bruslařů zakončil střelou do ochranné sítě osamocený Martin Procházka. Následovalo první oslabení a to hráli Třinečtí. Již po 12 sekundách padl gól. Nestalo se však do sítě bránícího se družstva, puk musel ze sítě lovit Krošelj, tedy brankář Mladé Boleslavi. Hned po buly ve vlastním obranném pásmu unikl Martin Adamský, dostal se do situace tváří v tvář hostujícímu brankáři a zakončil přesně.

Poté, co vyloučený Martin Růžička odpykal celý svůj trest a vrátil se na led, padl druhý gól. Třinecký kanonýr se tak dočkal úvodní trefy v sezóně ve třetím zápase po návratu po zranění. Pobídku Davida Musila od modré Krošelj vykopl betonem pouze k Růžičkovi, který měl dost času a prostoru, puk si potáhl podél padajícího slovinského brankáře ve službách Středočechů a zakončil do odkryté branky. Do konce třetiny již branka nepadla, více šancí skórovat měli hosté. Vidět byli Klepiš, Vondrka nebo Orsava, v závěru třetiny stříleli z mezikruží Pabiška a poté Šťastný, ale Hrubec byl na místě. O ofenzivu na straně domácích se starala obrozená první formace, která se po Růžičkových zdravotních peripetiích vrátila do složení z letní přípravy.

Oceláři začali prostřední hrací dobu aktivně, měli několik nadějných příležitostí. Akci tří Ocelářů na jednoho hráče Mladé Boleslavi zhatila nerealizovaná přihrávka Wereka na Draveckého. Cienciala donutil k chybě hostujícího Hanzlíka, následně střílel Chmielewski a dorážel Michal Kovařčík. Na přelomu první a druhé poloviny utkání šli pykat postupně Ondřej Kovařčík a Musil a hosté měli k dispozici 79 sekund výhody proti třem. Dvojnásobnou přesilovku nevyužili, ale když už byl první třinecký hráč na ledě, tak Michal Vondrka schoval svůj lehký pokus po ledě za clonícím spoluhráčem a domácí brankář přišel o čisté konto. Kapitán bruslařů musel následně poslouchat na své konto z tribun pískot, diváci mu vyčítali lehké přibarvení pádu, který poslal Oceláře do tří.

Vondrka ale ve druhé části hry mohl být pro svůj tým za ještě většího hrdinu. Vylákal totiž třineckého gólmana z branky a po obkroužení klece chtěl zasunout za čáru. Byl však odzbrojen domácím bránícím hráčem. Třinečtí si mohli vzít dvojgólové vedení zpět, ale neprosadil se ani z mezikruží Hrňa s Michalem Kovařčíkem, kteří byli v ideálních pozicích, ani v samotném závěru Polanský. Ten málem skóroval poté, co brankář Krošelj vyjel, aby kolegům pomohl s rozehrávkou a neposedný kotouč mu přeskočil hůl. Polanský se ale přesvědčil, že puk skutečně nebyl klidný a svůj bekhend nenasměřoval přesně.

Třetí třetinu zahájila technická chyba domácích, po které dostali hosté možnost vyrovnat v přesilovce za příliš mnoho hráčů na ledě. Nestalo se tak a přišel tedy čas vůbec první početní převahy domácích. Vyloučení Němečka využili Slezané už po 39 sekundách. Clonící Oceláři se překryli v trajektorii puku, který od modré vyslal Milan Doudera a Krošelj byl bez šancí. Domácí si pak vykoledovali ještě další přesilovky, kterými mohli své vedení navýšit, ale nedokázali je zúročit. Hosté neustále hrozili, ofenzivní výpady jejich šikovných útočníků vždy generovaly nebezpečí. Snažili se i domácí, akce Bukartse, který křížně našel Růžičku a jeho střelu jen s vypětím sil vyrazil mladoboleslavský brankář, stála za to. Zhruba tři minuty před koncem se hosté odhodlali ke hře bez brankáře a po necelé minutě bylo definitivně rozhodnuto. Dravecký na modré vybojoval puk, který následně z pravého křídla bekhendem zametl do branky Martin Adamský. Oceláři porazili Bruslařský klub 4:1!

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "V první části nám pomohl gól při oslabení, to nás pořádně nastartovalo, druhá branka nám dodala víc klidu. Nepovedla se nám prostřední část, kdy byla Boleslav lepší, ale podržel nás gólman. Uklidnila nás třetí branka. Potom jsme už chtěli hrát dobře střední pásmo, což se povedlo. Bylo to těžké utkání, naši kluci to odmakali a pochvalu adresuji znovu Šimonu Hrubcovi."

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): "Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně, v přesilovce nám Třinec ujel a dostal se do vedení. Tohle nás poznamenalo na celou první část, ve které byli domácí lepší a zaslouženě vedli 2:0. Ve druhé třetině jsme se zvedli, byli jsme místy i lepším týmem, dokázali jsme držet krok. Rozhodla trefa Třince na 3:1, potom jsme se už k ničemu nedostali. Tahle prohra je zasloužená."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice