Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Parádní start do zápasu a tříbodové vítězství nad Vsetínem!

21.09.2018 · Martina Sikorová
Lepší začátek si snad ani třinečtí junioři přát nemohli! Svěřenci trenéra Wojnara se na Lapači dočkali prvního gólu již po osmadvaceti sekundách a krátce po startu druhé části vedli nad svým soupeřem už 5:1. Poté ale polevili a Vsetínu se podařilo snížit na rozdíl jediné branky. I díky ubráněnému dvojnásobnému oslabení však Oceláři vyrovnání nepřipustili a mohli se radovat ze čtvrtého vítězství v sezóně!
5.kolo, pátek 21.9.2018
Vsetín
Třinec
4:5
Zimní stadion Na Lapači
Třetiny: 1:4, 2:1, 1:0 - N 1:0  Branky a nahrávky: 9. Klímek (Frimel, Lukačka), 29. Frydrych (Krupa), 35. Jindra (Klímek), 47. Krupa (Lašák, Frimel), 63. Frydrych – 1. Havránek (Indrst, Čmiel), 2. Čmiel (Rufer), 7. Michálek (Pastor, Mikler), 10. Krzak (Tomanek, Plandor), 24. Mikler (Urban, Pastor). Rozhodčí: Velčovský - Pospíšil, Blažek. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 4:5.  
Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Frimel, Frydrych, Šánek
Švehlák – Radzienciak, Krzak, Rufer, Šulák, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Plandor, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo bez větších skrupulí, když se již po osmadvaceti sekundách hry trefil třinecký kapitán Marek Havránek. Hosté byli i nadále velmi aktivní a chtěli využít zaskočené vsetínské defenzivy. Sachr si zvýšil sebevědomí zásahem lapačkou a hra mohla pokračovat. Přerušena však byla vyloučením Frydrycha, které z úniku trestal Matouš Čmiel. Neuplynuly tak ani dvě minuty a Oceláři byli ve dvoubrankovém vedení.

A v sedmé minutě už byl náskok Třince třígólový, a to, když se na pravém kruhu sám uvolnil Jakub Michálek, který nastřelil pravý beton domácího gólmana a následně zvedl kotouč nad něj. Tři inkasované branky v prvních šesti minutách a pětačtyřiceti sekundách donutily domácí sáhnout pod oddechovém čase. A dá se říci, že se vyplatil. Marco Lukačka vybojoval u mantinelu kotouč pro Kryštofa Šánka a Daniela Klímka. Nejdřív zakončoval první jmenovaný. Trefil betony a poté se mu puk nepovedlo zvednout tak šikovně, jako Michálkovi při třetí třinecké brance.

Za ním však stál připravený Daniel Klímek, který puk poslal mezi Švehlákovy betony. Valaši se ze snížení neradovali dlouho. Do horního rohu vsetínské brány se trefil Filip Krzak. Na druhé straně vybojoval útočné pásmo Jenáček a puk držel na své hokejce dlouho, hledajíc správnou pozici pro střelbu. Od modré pálil nakonec Jindra. Ten byl také na konci další slibné vsetínské šance, kterou zablokoval Homola. Nadějné akce byly v dalším průběhu hry k vidění na obou stranách, ty vyloženě gólové musel řešit spíše Švehlák. Například když se v přečíslení ocitli Lašák s Šánkem. Vsetínský útočník zakončoval mezi betony, úspěšný ale nebyl. Stejně tak Geidl s Krčem a Králíkem na druhé polovině kluziště. Ti všichni se snažili procpat kotouč okolo betonů brankáře Sachra, ale marně.

Třinečtí se usadili před brankou i na začátku druhého dějství a v jeho čtvrté minutě vyslal ránu od modré Šimon Mikler. Tuto střelu ukryl Sachr mezi betony, ale ne dost důkladně. Puk mu vypadl a skončil za brankovou čarou. Za stavu 1:5 z pohledu domácích se Valaši vydali okupovat soupeřovo pásmo. Všechny kombinace ale končily na betonech pozorného Švehláka, pokus Lukačky z vrcholu pravého kruhu pak v jeho lapačce. Při vyloučení Veselého otestoval Sachrovu pozornost jen Indrst a po skončení početní nevýhody se do situace jeden na jednoho dostal Tomáš Krupa. Po přechodu modré čáry vyčkal na spoluhráče, což se ukázalo jako nejlepší možný nápad.

Nakonec totiž od levé tyčky nahrál na hokejku Lukáše Frydrycha, a ten dostal kotouč za přemisťujícího se Švehláka. Další snížení ze strany Vsetína přišlo v minutě pětatřicáté, když nejprve Daniel Klímek nastřelil hostujícího obránce, od kterého se puk odrazil na hokejku Lukáše Jindry. Autor třetí vsetínské branky si kotouč stáhl a po ledě jej poslal za Švehlákova záda. Do šance se po návratu z trestné lavice dostal i hostující Tománek, napoprvé však Sachra nepřekonal a v dalších pokusech mu zamezila obrana. Minutu a půl před koncem druhé třetiny se v přečíslení tři na dva ocitlo vsetínské trio Klímek, Lukačka, Jenáček. Právě poslední jmenovaný z mezikruží vypálil směrem k pravému hornímu rohu třinecké brány. A přestřelil. Devětatřicátá minuta byla na šance opravdu bohatá, ale netrefil se Indrst a přestřelil také Krupa.

Třetí třetina se dlouho obešla bez větší gólové šance a až v její šesté minutě vsetínským fanouškům zatrnulo, když se Čmiel snažil využít první třinecké přečíslení. Úspěšněji svou ofenzivní akci zakončili domácí. Kotouč zavezl do pásma Martin Lašák a poslal jej na pravé křídlo Tomáši Frimelovi. Ten bekhendem zakončil pouze do betonů a z houfu hokejek to byla ta Tomáše Krupy, která nakonec zametla puk mimo Švehlákův dosah. Do konce základní hrací doby zbývalo třináct minut a náskok Třince už byl jen jednobrankový. Vyrovnat mohl ze své rány Klímek, hostující brankář byl ale v zákroku lapačkou jistý. Deset minut před koncem to s domácími vypadalo ještě nadějněji, když se na trestné lavici sešli hned dva hráči Třince.

Tuto početí výhodu ale domácí nevyužili. A tak si i osm minut před koncem třetí třetiny drželi hosté svůj vybojovaný náskok. V závěru zápasu se po přerušení odebral Sachr na střídačku. Domácí hráli v šesti a hned zkraje power-play se dostali do velké šance a další příležitost přišla po vyloučení z řad Ocelářů. To Klímek trefil spojnici břevna a levé tyčky. Šedesát minut zápasu uplynulo. Kromě prvních šesti minut byl zápas vyrovnaný a jisté tři body už byly na kontě Třince.

Čtvrtý bod ale vybojovali Vsetínští. Lukáš Frydrych se dostal do brejku. Švehláka nejprve nepřekonal zblízka, nepovedla se mu ani první dorážka na bližší tyč, kterou stačil hostující gólman svou levou bruslí včas ochránit. Napotřetí už se to ale domácímu útočníkovi povedlo a kotouč pod levý beton ležícího gólmana dostal.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Myslím si, že jsme dneska byli šťastnější než lepší. První třetinu ano, ta se nám teda povedla a v ní jsme lepší byli. Od druhé třetiny to ale z naší strany nebylo ono. Vsetín se zvedl, neměl co ztratit, ale od nás to bylo špatné. Bylo to podcenění, které nakonec dospělo až do toho, že v power play Vsetín nastřelil břevno. Nadstavba už je pak u nás ohraná písnička. Pět prodloužení a 0 bodů.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec