Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři na Hané remizovali, Olomouc lepší v nájezdech

09.08.2018 · Martin Stebel
V rámci prvního utkání letní přípravy se třinečtí hokejisté představili na ledě Olomouce, kde svěřenci Václava Varadi nastoupili se třemi útočnými formacemi. Domácí tým začal lépe, po druhé třetině vedl už dvoubrankovým rozdílem, ale třetí část hry patřila Ocelářům. Ti skórovali díky premiérovému gólu v třineckém dresu Robertse Bukartse, vyrovnal ve vlastním oslabení Erik Hrňa. Prodloužení vítěze nenabídlo, rozhodly nájezdy, ve kterých se víc dařilo Hanákům.
příprava, čtvrtek 9.8.2018
Olomouc
Třinec
3:2sn
Zimní stadión Olomouc
Třetiny: 0:0, 2:0, 0:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 25. Holec (Kolouch, Jergl), 27. Irgl (Vyrůbalík, Galvas), rozh. nájezd Strapáč - 46. Bukarts (Chmielewski, Smetana), 51. Hrňa. Rozhodčí: Dědek, Kašík – Lukš, Novák. Vyloučení: 2:4 Využití: 1:0. v oslabení: 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.  
HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Švrček, Hlaváč, Houdek, Rutar, Staněk, Ondrušek – Jergl, Kolouch, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Mráz, Ostřížek, Galvas – Matiaško, Pěcha, Kořenek.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Loubal) – Musil, Roth, Smetana, Doudera, Kovář, Bartko, Zahradníček – Bukarts, Vlach, Chmielewski – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký, Hladonik, Hrňa – Adamský.

Komentář k zápasu

Do prvního utkání přípravného období vstoupili aktuální vicemistři v notně kombinovaném složení, několik klíčových opor nechal trenérský tým odpočívat mimo sestavu. Poprvé se na ledě objevil testovaný obránce Smetana, v brankovišti kryl Šimonu Hrubcovi záda junior Matěj Loubal.

V úvodních minutách se málem prosadil Michal Kovařčík, který ve výhodné pozici nezvolil správné řešení a olomoucký gólman Lukáš ho vychytal. Ve vlastním oslabení nechybělo mnoho ke gólu Davidovi Ciencialovi, proti jehož rychle střele švihem taky zasáhl domácí brankář.

Na druhé straně hřiště se vydatně snažil extřinecký Ostřížek, který si dokázal položit na led gólmana, ale ve finální fázi mu kotouč sjel z čepele. V závěru první části měli více ze hry Hanáci, ale nadějné pokusy Jergla, Koloucha či Irgla nedopadly podle představ výše zmíněných pánů.

Prostřední dějství začalo aktivitou Kohoutů a první gól na sebe logicky nenechal dlouho čekat. V pětadvacáté minutě se ujala kombinace mezi Petrem Kolouchem a Miroslavem Holcem, kdy druhý jmenovaný procedil puk mezi betony třineckého brankáře. Začátkem 27. minuty už Mora vedla dvoubrankovým rozdílem. V ten moment seděl na trestné lavici Martin Adamský, do zakončení si najel bývalý kapitán Ocelářů Zbyněk Irgl, který dokázal skórovat z dorážky.

Největší příležitost Ocelářů se zrodila až po polovině základní hrací doby, kdy se před brankovištěm zjevil poměrně nekrytý Erik Hrňa, ale v dobré pozici bylo jeho zakončení na poslední okamžik zblokováno domácím obráncem.

Oceláři ukázali pravou sílu a potenciál ve třetí třetině, kdy dokázali svého rivala díky nesmírné aktivitě přetlačit. Nejprve se dočkal první branky v třineckém týmu Roberts Bukarts, kterému ve 46. minutě předložil ideální pas zpoza branky Aron Chmielewski. Lotyšský kanonýr už neměl problém puk umístit do olomoucké sítě.

Srovnáno bylo devět minut před závěrečnou třetinou. Hosté sice hráli po Zahradníčkově faulu v oslabení, jenže domácí obraně ujel Erik Hrňa a střelou švihem dokázal olomouckého brankáře pokořit. Taky poslední minuty přinesly několik zajímavých situací na obou stranách ledu, ale duel nakonec dospěl do prodloužení.

V nastavení se v olomoucké "Plech aréně" nic podstatného neudálo a tak rozhodnutí přišlo teprve v samostatných nájezdech. V těch měli více štěstí svěřenci Jana Tomajka. Rozdílovou "penaltu" měl na svědomí hned v první sérii Petr Strapáč.

Další přípravný test čeká třinecké hráče v úterý 14. srpna, kdy se od 17:00 hodin představí na ledě vítkovické Ridery.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Olomouc): "Panovaly nepříznivé klimatické podmínky. Myslím si, že hráči toho musí mít hodně. Doufám, že se fanoušci zchladili, a že jsme je snad zahřáli výkonem. Vyzkoušeli jsme si zase nějaké herní situace, které bychom chtěli aplikovat do hry. Nato, že šlo o přípravu, to podle mě byl slušný zápas. Vzít Třinci v uvozovkách dva body je příjemné. Chyb tam bylo poměrně hodně, dvě soupeř potrestal. Nemůžu říct, že bychom byli úplně spokojeni, ale účel to splnilo. Bylo to navíc lepší než v Jihlavě."

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): "Velice těžký zápas. My jsme do něj šli z plného tréninku. První půlka zápasu z našeho pohledu nebyla ideální, hodně jsme se hledali, bylo tam hodně nepřesností. Myslím si, že od druhé poloviny a zejména ve třetí třetině kluci zvýšili obrátky a začali plnit to, co chceme v naší hře mít. Začali jsme dohrávat soupeře, vyhrávali jsme osobní souboje, v útočném pásmu jsme se udrželi na kotouči, z toho padly branky. Myslím si, že v této části přípravy můžeme být s naší hrou spokojeni, kluci to opravdu zvládli, oba celky to stálo spoustu sil, my jsme šli na tři pětky, neboť přípravu takto chceme hrát, aby kluci byli v tempu, takže co se týká hry a nasazení, tak jsme s výkonem spokojení."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice