Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři uhájili domácí led a postupují do semifinále play off!

25.03.2018 · Michal Samiec
Třinečtí Oceláři dokázali na sto procent využít výhodu domácího ledu, vyhráli čtvrtý domácí zápas série a mohou se radovat z postupu do druhého kola vyřazovacích bodů. Hattrickem se blýskl Ondřej Kovařčík, druhý třinecký forvard David Cienciala byl téměř u všech třineckých branek jako asistent.
ČF7, neděle 25.3.2018
Třinec
Pardubice
8:1
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 5:0, 3:1  Branky a nahrávky: 21. Marcinko (Rákos, M. Doudera), 26. O. Kovařčík (Cienciala, Linhart), 29. Adamský (Krajíček, Cienciala), 36. Svačina (Cienciala), 38. Roman Vlach (Cienciala, O. Kovařčík), 44. Polanský (Cienciala, Krajíček), 54. O. Kovařčík (Cienciala), 56. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Cienciala) – 59. S. Treille (Rolinek, Trončinský). Rozhodčí: Hodek, Pešina – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Linhart – D. Tomášek oba 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 200. Střely na branku: 37:20. Střely mimo: 7:9. Zblokované střely: 10:9. Hity: 17:9. Vhazování: 41:44. Průběh utkání: 8:0, 8:1. Konečný stav série: 4:3.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart – J. Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, Roman Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Kvasnica.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl (36. Klouček) – Wishart, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hrabal, Ščotka – Rolinek, Tomášek, Beran – S. Treille, Marosz, P. Sýkora – Perret, Poulíček, M. Kaut – T. Svoboda, Dušek, J. Sýkora.

Komentář k zápasu

Oceláři do úvodu sedmého čtvrtfinále Generali play off 2018 nastoupili aktivněji než jejich soupeř z Pardubic. V první třetině měli jednoznačnou střeleckou převahu, ale nedokázali ji proměnit v branku. Již po několika desítkách sekund mohla Werk arena, která zažila rozhodující sedmý zápas série vyřazovacích bojů podruhé ve své téměř čtyřleté historii, vidět první velkou příležitost, když si vyměnil puk Krajíček s Petružálkem a první jmenovaný z kruhu na levém křídle nechal pouze vyniknout schopnosti brankáře Kacetla. První výraznější okamžik Dynama byl k vidění v šesté minutě. To měl trochu prostoru mezi modrou čárou a kruhy Kaut. Jeho střela z první pouze orazítkovala zadní tvrzené sklo. Dvě nadějné příležitosti si vyrobili Oceláři ještě v 17. minutě. Nejprve Marcinko tečoval Rothovu pobídku od modré do sítě za pardubickou brankou, následně posunul puk Michal Kovařčík na Ciencialu, který objel branku a následně poslal touš do brankoviště, kde jej přikryl Kacetl. Několik desítek sekund před koncem první části hry mohli skórovat hosté. Wishart nahazoval od levého mantinelu, před Hrubcem stál Tomášek. Pardubické jedenáctce se podařilo tečovat a následně dostat i k dorážce. Neuspěl, stejně jako o pár chvil později Linhart s nahozením z velkého úhlu od mantinelu. Kacetl zasáhl sice nejistě a nadvakrát, ale také nedopustil puk ve své síti. První třetina gólovou radost nenabídla fanouškům ani jednoho ze soupeřů.

Zatímco Třinečtí v první třetině nedokázali svou převahu vyjádřit gólově, ve druhé hrací době si to plně vynahradili. Již po 36 sekundách načal brankový účet této pasáže zápasu Tomáš Marcinko, který se vydal ač bez rukavice clonit Kacetlovi, tedy do míst, kde to většinou hodně bolí. Slovenský olympionik na hraně brankoviště se nejlépe zorientoval a vyražený puk poslal za pardubického gólmana. Hned pár sekund nato měli hosté možnost vyrovnat, když za katr putoval David Musil. Hostům se přesilovku nepodařilo využít, byť si vyrobili šance po střele Hrabala z jízdy nebo po uvolnění čekatele na draft Martina Kauta. V polovině šesté minutě třinecký stadion vybouchl nadšením podruhé – Cienciala našel volného Ondřeje Kovařčíka, který své pozice mezi kruhy využil k navýšení skóre. Na začátku osmé minuty rozpáral holí v obličeji Milana Douderu pardubický forvard Svoboda. Oceláři nejprve přečkali nebezpečnou střelu Mojžíše v oslabení, aby poté sami skórovali. Zhruba po minutě ustálili svůj přesilovkový deštník a Martin Adamský tečoval Krajíčkovo nahození od modré. To, že Adamského hůl v okamžiku teči byla zvednuta do té míry, kterou dovolují pravidla, ještě muselo posvětit video.

Oceláři neutuchali v útočení. Jak v úvodní hrací době nebylo k vidění moc brankových příležitostí, v této pasáži se útočná fáze hry naopak velmi dařila. Blízko skórování ale byli i hráči Dynama. Ideální příležitost vrátit se do zápasu měli hosté po vyloučení Polanského. Nebezpečnou střelu vyrobil Rolinek, hosté mohli ale sami inkasovat – stříleli Marcinko a Petružálek. Na začátku 36. minuty šel ven extřinecký obránce Hrabal a fanoušci domácích byli na nohou už počtvrté. Jen 17 sekund trvalo Třineckým navýšit vedení, když se trochu překvapivou střelou na bližší tyč z pravého kruhu prosadil Vladimír Svačina a vyhnal Kacetla z brány. Do konce periody měl ještě dvě dobré šance agilní Kaut, ale kotouč síť napnul na druhé straně za pardubickým gólmanem. Z pravého křídla se prosadil Roman Vlach a dal i Kloučkovi pocítit, jaké to je inkasovat v sedmém zápase série play off. Vlachovi na gól přihrál už počtvrté ve druhé třetině Cienciala. Prostřední hrací doba tak vyšla Ocelářům ukázkově a do závěrečné dvacetiminutovky normální hrací doby si přenesli nadějný náskok.

Na začátku třetí tercie sice Dynamo Pardubice zvedlo otáčky, neboť čelilo zcela reálné hrozbě vyřazení. Hned v první minutě Svoboda orazítkoval horní tyč Hrubcovy branky. Na konci třetí minuty trefil Dušek vysokou holí Matyáše a Oceláři využili potřetí v utkání početní převahu. Svou už pátou přihrávkou v zápase našel Cienciala od modré před Kloučkovým brankovištěm stojícího Jiří Polanského a ten pardubického gólmana vyšachoval. Třinečtí vedli 6:0 a posunuli šance hostů se zápasem ještě něco udělat do roviny teorie. Pardubické Dynamo sice na ofenzivu nerezignovalo a připravilo si pár výborných šancí. Diváky rozradostnila vítězná bitka třineckého Linharta s hostujícím forvardem Tomáškem a další dvě branky v síti Kloučka. To se dvakrát během 107 sekund prosadil Ondřej Kovařčík, nejprve o tyč proměnil nájezd na pardubického brankáře a podruhé byl na vrcholu rychlé akce tří proti dvěma. Hosté se nakonec přeci jen dočkali čestného úspěchu – 67 sekund před koncem Sacha Treille využil přesilovku a snížil na konečných 8:1 z pohledu domácích. Oceláři tak vyhráli i počtvrté domácí zápas série a postupují do semifinále!

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsem rád, že stým po tom úderu, který jsme obdrželi v šestém utkání, vzchopil. Kluci si šli od začátku za vítězstvím. Zlomila to ta první branka, kdy Tomáš Marcinko i bez rukavice před brankou dorazil puk. Ten gól nám dodal patřičné sebevědomí. Jsem rád, že nás fanoušci hnali a kluci k tomu přistoupili, jak k tomu přistoupili. Pardubice nám to udělaly ohromně těžké. Ale tím to pro nás nekončí a budeme se připravovat na další sérii."

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): "Sportovně musím pogratulovat Třinci, jak zvládl sedmý zápas. Domácí prostředí hrálo velkou roli. I když to pro nás dnes nebylo zpočátku špatné, herně to nebylo ono. Asi na hráče dolehla tíha zodpovědnosti, možná nezkušenost. S prvním gólem, který dal Třinec, se nám všechno totálně rozsypalo. Ale nebudu nikoho hanit. Prohráli jsme sérii a chtěl bych hráčům poděkovat, pro mě to jsou hrdinové. Určitě by na nás nikdo nevsadil, že budeme hrát s Třincem sedm zápasů."