Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dynamo srovnalo krok

18.03.2018 · Daniel Ježek
Ocelářům se nepovedl ani druhý čtvrtfinálový duel hraný v pardubické Tipsport aréně. Dlouho bezbrankový zápas nabídl první přesnou trefu až v třiatřicáté minutě, domácí pak v závěrečné periodě přidali dvě další branky a zvítězili 3:0. Série se tak do Třince vrací za stavu 2:2.
ČF4, neděle 18.3.2018
Pardubice
Třinec
3:0
Tipsport arena
Třetiny: 0:0, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 33. Treille (Marosz, Trončinský), 50. Treille (Trončinský, Tomášek), 52. Tomášek. Rozhodčí: Hradil, Kika – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 9:10, navíc Holland (PCE) - Kovář (TRI) 10 min. OT.. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 9 632. Střely na branku: 28:15. Zblokované střely: 4:4. Hity: 5:7. Vhazování: 40:31. Průběh utkání: 3:0.  
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava (A), Ščotka, Mojžíš, Holland – Beran, Tomášek, Rolinek (C) – P. Sýkora (A), Marosz, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (od 53. min. Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), Roth, D. Musil, L. Kovář, Linhart – Martin Růžička (A), R. Vlach, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Mikulík – Martynek, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, Cienciala, Rákos – Kvasnica.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili o něco lépe Oceláři. Hráči s drakem na hrudi se do slibných příležitostí dostali již ve druhé minutě úvodního dějství, Marcinko ale po přihrávce Martynka minul branku, po pokračující akci se neujala střela Polanského. Domácí odpověděli hned vzápětí, protiútok Perreta ale na Hrubce nestačil. Rychlé tempo pokračovalo i v dalších minutách, Dušek neuspěl v sólu, Svoboda napálil Hrubce, v osmé minutě pak třinecký brankář ve spolupráci s obránci ustál i dotírání Cardwella.

Mezi osmou a desátou minutou si Slezané zahráli první početní výhodu, kromě nepovedených pokusů Doudery a Adamského ale Oceláři Kacetla pořádně nezaměstnali. Ve dvanácté minutě pak při Třineckých stálo štěstí, to když Hrubcovi propadl pokus Hollanda, kotouč se ale odkutálel těsně vedle pravé tyče třinecké branky. V následující minutě domácí nevyužili svou přesilovku.

Další průběh dvacetiminutovky byl rozkouskován častým vylučováním. V devatenácté minutě se do sebe pustili Musil s Hollandem, obránce Ocelářů oplácel tvrdý atak pardubického defenzora na Polanského. Třicet vteřin před koncem pak Slezany od oslabení tří proti pěti uchránil domácí Beran, který přiznal podražení spoluhráče Marosze.

Do druhé periody vstoupili Oceláři s přesilovou hrou, hned v jejím úvodu se ale do protiakce řítil Rolinek, Hrubce však nepřekonal. Hráčům s drakem na hrudi se početní výhoda moc nepovedla, kromě nepřesného Vlachova zakončení Slezané Kacetla nijak neohrozili. V dalších minutách trochu opadlo tempo hry, šance se sice vyskytovaly na obou stranách, ani jeden z brankářů ale nemusel předvádět složité zákroky.

Rozruch tak vyvolala až dvaatřicátá minuta a přečíslení domácích dvou proti jednomu. Poulíček celou situaci řešil střelou, dojíždějící Beran pak nedosáhl na Hrubcem vyražený puk. V téže minutě pak Rákos vyhodil kotouč mimo hrací plochu a Východočeši svou přesilovku využili. Marosz z levé strany kluziště předložil kotouč volnému Sachovi Treillemu, francouzský útočník trefil horní růžek Hrubcovy branky.

Oceláři mohli na úvodní trefu Dynama zareagovat v početní výhodě z pětatřicáté minuty, Rothovo sólo však k dokonalosti dotaženo nebylo. Do poslední dvacetiminutovky tak domácí vstupovali s jednobrankovým náskokem a početní výhodou. Po provinění Mikulíka Pardubičtí drželi kotouč v útočném pásmu, Hrubce ale nepřekonali.

Oceláři po ubráněném oslabení začali myslet na útočení, Slezané se ale dlouho nemohli dostat do útočného pásma. Dynamo se trochu zatáhlo, začalo bránit své území a hrozilo především z rychlých protiakcí. Ty ale spolehlivě likvidoval Hrubec. Před uplynutím poloviny závěrečné části se Oceláři dostali do souvislejšího tlaku, větší ohrožení Kacetla to ale neznamenalo.

Udeřili tak domácí. Tomášek ještě ve velké příležitosti napálil jen Hrubcův beton, v pokračující akci ale Sacha Treille ideální pas od Trončinského do předbrankového prostoru a z první se nemýlil. Za další dvě minuty pak David Tomášek využil Krajíčkova zaváhání a v sólové akci potřetí překonal brankáře Hrubce.

V třiapadesáté minutě se do třinecké branky postavil Peter Hamerlík, hned v minutě následující musel brankář Ocelářů čelit samostatnému nájezdu Jána Sýkory. Domácí útočník dostal po Krajíčkově faulu druhou možnost, trefil ale jen tyč třinecké branky.

Zbývající minuty se už pouze dohrávaly, Dynamo dokráčelo k vítězství 3:0 a srovnání série. Čtvrtfinále se tak za stavu 2:2 ve středu vrátí zpět do WERK ARENY.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): „Na hráčích bylo vidět, že nás ta včerejší výhra fyzicky i psychicky posílila. Zápas byl vesměs o jednom gólu. I když šance byly v první třetině na obou stranách, tak jsme byli rádi za bezbrankový stav, protože jsme chtěli hrát poctivou obranu na hraně svých možností, což jsme ve druhé třetině přetavili ve vedoucí branku. Hráli jsme velice dobře, pak už jsme byli i lepším týmem, podařilo se nám skórovat v přesilovce a dýchalo se nám lépe. Poděkování si zaslouží celý tým a velmi nás zdobí ubráněné přesilovky. Vůbec nic to ale pro nás neznamená, teď jedeme do Třince.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „V první třetině jsme hráli velmi dobře, začali jsme se prezentovat hokejem, jaký si od našeho týmu v play off představujeme. Ve druhé třetině jsme nešťastným vyloučením a z přemíry snahy vyrobili hrubku, po které dali domácí gól. Do konce druhé části jsme měli šance s tím něco udělat, hlavně Rothova možnost volala po gólu, ale Pardubice to přestály a až na dvě nebo tři naše dobrá střídání ve třetí třetině si výsledek pohlídaly. Navíc jsme udělali další individuální chybu, po které domácí odskočili na vyšší rozdíl ve skóre. Jedeme domů za stavu 2:2, což není scénář, který jsme si představovali, ale věřím, že ten pátý zápas zvládneme.“