Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třetí střetnutí čtvrtfinále těsně pro Pardubice

17.03.2018 · Martin Stebel
Čtvrtfinálová série Generali play off mezi třineckými Oceláři a pardubickým Dynamem se přesunula na východ Čech. Domácí tým vstoupil do utkání lépe, po úvodní části vedl dvoubrankovým rozdílem. Ocelářům se povedlo snížit začátkem třetího dějství kdy skóroval Tomáš Linhart. Pardubice si ale brzy vzaly dvoubrankový náskok zpět. V závěru ještě zápas zdramatizoval Jakub Petružálek, ale domácí už s vypětím všech sil nejtěsnější výhru uhájili.
ČF3, sobota 17.3.2018
Pardubice
Třinec
3:2
Tipsport arena
Třetiny: 2:0, 0:0, 1:2  Branky a nahrávky: 2. Treille (P. Sýkora, Rolinek), 18. M. Kaut (Perret), 47. Beran (Rolinek) – 42. Linhart (Svačina, Polanský), 59. Petružálek Rozhodčí: Bejček, Bulanov – Pešek, Hynek. Vyloučení: 9:9 Využití: 1:0 V oslabení: 0:1 Diváci: 10 077 Střely na branku: 27:35 Střely mimo: 8:8. Zblokované střely: 10:13 Hity: 15:12. Vhazování: 25:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2. Nejlepší hráči: Ondřej Kacetl – Tomáš Linhart. Stav série: Oceláři - Dynamo 2:1 

HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Čáslava (A), Trončinský, Mojžíš, Ščotka, Holland – Beran, Tomášek, Treille – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Perret, Poulíček, M. Kaut – J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda.

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Rákos, Mikulík, Cienciala – Kvasnica.

Komentář k zápasu

Do třetího utkání čtvrtfinále Generali play off vstoupilo domácí mužstvo s obrovským apetitem. Po 41 vteřinách se provinil faulem Erik Hrňa a Dynamo svou výhodu dokázalo rychle gólově zhodnotit. Petr Sýkora z osy hřiště přesně načasoval pas na pravý kruh pro Sachu Treilleho a jeho ostrý projektil z první si našel cestu do sítě.

Oceláři mohli poměrně brzy srovnat krok, jenže bekhendový pokus Romana Vlacha postrádal přesnost. Slezané i v dalším minutách diktovali tempo hry, střílet zkoušel Hrňa či Linhart, ale Kacetl byl pozorný. Pardubický brankář úspěšně vyřešil i tvrdou ránu Milana Doudery, po které se strhla menší potyčka.

V jedenácté minutě vypadala nadějně možnost Davida Tomáška, hostující strážce svatyně ovšem efektně zasáhl betonem. Největší třinecká příležitost se zrodila v minutě třinácté. Jakub Petružálek zpětnou nahrávkou oslovil mezi kruhy zcela volného Milana Mikulíka, jenže ten střelou zápěstím trefil jen mohutné tělo Ondřeje Kacetla.

Pardubický náskok narostl v čase 17:30. V signalizované výhodě trefil Perret tyč, po odrazu od zadního mantinelu si zbloudilý puk našel mladičký Martin Kaut a nikým neatakován dokázal skórovat.

Druhá perioda odstartovala aktivitou třineckých hokejistů. Krajíčkovo nahození od modré tečoval Svačina, ale puk těsně prosvištěl okolo tyče. Východočeši poté hráli početní výhodu, ve které stojí za zmínku možnost exOceláře Jána Sýkory. Z mezikruží ale nezamířil přesně. Skórovat se nepovedlo ani krátce poté Tomáši Svobodovi, proti jeho střele sklapnul Hrubec své betony včas.

V dalším průběhu byla hra oboustranně vyrovnaná. Na straně domácích stojí za pozornost možnost Antonína Duška, kterou Šimon Hrubec zlikvidoval díky velké elastičnosti. Pár okamžiků poté zahrozil domácí veterán Petr Sýkora, kterého Hrubec parádní zákrokem vychytal. Před koncem druhého dějství byl blízko David Cienciala, jehož rána se jen velmi těsně nevešla mezi tři tyče.

Oceláři vstoupili do třetí dvacetiminutovky s obrovským apetitem a kontaktní branka na sebe logicky nenechala dlouho čekat. Svačina našel ve druhé minutě před brankou Tomáše Linharta, jenž si na noze zpracoval kotouč a následně jej už hokejkou pohotově přizvedl do branky. Krátce nato mohl srovnat Daniel Rákos, který měl před sebou poloodkrytou branku, ale Kacetl se prezentoval efektním zákrokem.

Dynamo si dvoubrankový náskok vzalo znovu zpět začátkem sedmačtyřicáté minuty. Když už se zdálo, že třinecký brankář má puk u své tyče pod kontrolou, přijel důrazný Matěj Beran a s velkým úsilím a notnou dávkou štěstí dotlačil kus černé gumy do sítě.

Mimořádně velká šance se Ocelářům naskytla na konci 52. minuty, kdy hned dva domácí hráči usedli na trestnou. Šimon Hrubec navíc opustil branku a hosté tak téměř dvě minuty hráli v šesti proti třem. Puky létaly okolo branky, Kacetl byl v ohni střel, ale díky nesmírné bojovnosti domácí tento krizový moment přežili bez ztráty kytičky.

Oceláři ovšem nesložili zbraně a byli po zásluze odměnění. Dvě minuty před koncem v hektickém závěru a dokonce při hře v oslabení ještě utkání zdramatizoval Jakub Petružálek, který vystihl špatnou rozehrávku domácího Ty Wisharta a precizní střelou do horní části snížil na 3:2. Vyrovnat už ale hostující hokejisté navzdory značnému úsilí nestihli a Dynamo tak snížilo stav série na 1:2. Zápas číslo čtyři je na programu v pardubické Tipsport aréně neděli od 16:40 hodin.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): "Uvědomovali jsme si, že je to strašně důležité utkání po těch dvou prohrách v Třinci, které přišly, i když jsme tam nezahráli špatně. Kluci si to hodně vzali za své, hnala nás dopředu fantastická atmosféra a podařilo se nám, co jsme si předsevzali - chtěli jsme dát první gól a využít některou z přesilovek. Základ úspěchu jsme udělali hned v první třetině, stav 2:0 byl velice dobrý, byl to až luxusní náskok. Ve druhé třetině jsme se snažili hlavně nedostat gól, což se nám i podařilo, ale pak jsme individuální chybou v nástupu do třetí třetiny dostali soupeře trošku do hry. Musím pochválit všechny hráče, včetně Ondry Kacetla, za skvělou práci v oslabení."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Zápas se nám nevydařil podle našich představ. Nalomil nás ten brzký gól, a i když si myslím, že jsme bojovali a tahali se zpátky, domácím dnes přálo štěstí více než nám. Nachystáme se poctivě na nedělní utkání, které bude z našeho pohledu jistě odlišné, než byl ten dnešní začátek."