Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři oplatili Energii předchozí porážku!

09.03.2018 · Martina Sikorová
V prvním kole skupiny O umístění se Oceláři střelecky trápili a Varům nakonec podlehli 1:4. Dnes tomu bylo naopak. Svěřenci trenéra Muchy se na ledě západočeského celku prosadili hned pětkrát, sami inkasovali jediný gól a domů si přivezou další tři body.
C7, pátek 9.3.2018
Karlovy Vary
Třinec
1:5
KV Arena
Třetiny: 0:0, 0:2, 1:3  Branky a nahrávky: 43. Janata (Tlačil, Bečka) – 31. Peterek (Przybyla, Kofroň), 34. Raška (Kalus, Marguš), 41. Kaukič (Kofroň, Hrachovský), 51. Przybyla (Peterek), 60. Najsar (Kaukič, Plitko). Rozhodčí: Petružálek - Coubal, Korkment. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 21:52. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.  
Bednář – Přibyl, Pajk, Brabec, Kala, Vodička – Horký, Tlačil, Salnikov, Pastyřík, Bečka, Hudečka, Janata, Hotěk, Habr, Procházka
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Marguš, Adámek, Bartko – Strakoš, Kaukič, Plitko, Mach, Puzoň, Kofroň, Przybyla, Peterek, Raška, Kalus, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině se nepodařilo ani jednomu z celků vstřelit gól, ačkoli měla obě mužstva několik početních výhod. Jako první byl v páté minutě vyloučen Radzienciak za držení, s udržením pásma však měla Energie problém a tak se dlouho hrálo ve středním nebo obranném pásmu domácích. Následně přišlo vyloučení na karlovarské straně, Přibyl si jel odpykat dvě minuty za nedovolené bránění a na ledě se začala odehrávat přesilovka jako z učebnice.

Oceláři si úspěšně drželi pásmo, vyvíjeli v něm tlak a zároveň se třineckým hráčům dařilo zastavovat pokusy o vyhození. Minutu po Bečkově vyloučení přišlo po napadení karlovarského hráče a menší bitce k vyloučení na obou stranách. Z Třince odjel na trestnou lavici za napadení a hrubost Kalus a na straně Energie to byl Vodička, který vyfasoval dvojitý menší trest za hrubost. První třetina tak byla pestrá na vyloučení, ale branku nepřinesla žádnou.

Z druhé dvacetiminutovky dokázali gólově těžit pouze hosté. Chvíli před první brankou měl Třinec obrovskou šanci při přečíslení tři na dva. Plitko dostal nabito přímo před gólmana, Bednář ale na celou situaci viděl a tento pokus zlikvidoval. Až po třiceti odehraných minutách se jako první v zápase prosadil Jonáš Peterek, když po několika střelách překonal Bednáře přesnou ranou těsně nad beton.

Další třineckou šancí byl Przybylův pokus o střelu z velkého úhlu, když se ale jeho hokejka dotkla puku, tak se zlomila a bylo po příležitosti. Jako druhý skóroval v čase 33:31 Adam Raška, který po obdržení přihrávky zpoza brány zblízka trefil odkrytou část a navýšil tak vedení svého týmu na dva góly.

V poslední dvacetiminutovce padly hned čtyři branky, tři třinecké a jediná karlovarská. Už dvanáct sekund po startu poslední třetiny slavili hosté první branku zásluhou Lukáše Kaukiče. Hostující útočník po úvodním vhazování ujel domácím obráncům a svým blafákem překonal Bednáře. Následně se jako jediný energetik prosadil kapitán Jiří Janata, který v rychlosti zamířil a trefil přesně prázdné místo u vzdálenější tyče Loubalovy klece.

V jednapadesáté minutě se z gólu radoval Dan Przybyla. Hráč Ocelářů se okamžitě po vhazování přesunul před bránu a puk pěkně zavěsil pod horní tyč. Poslední gól padl pouhých čtyřicet vteřin před koncem utkání. René Najsar po obdržené přihrávce napálil kotouč přesně pod Bednářovu ruku a definitivně tak potvrdil dominanci Třince v dnešním klání.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnes jsme měli špatný vstup do utkání. První třetina nebyla z naší strany vůbec optimální. Ve druhé třetině jsme trochu odskočili a pak jsme začali být lepším týmem. Mrzí mě ten obdržený gól. Když jsme dali na 3:0, tak jsme přestali hrát. Matěj Loubal si dnes zasloužil vychytat nulu. Týmu už jsme poděkovali a jsme rádi, že jsme dnes vyhráli za tři body.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice