Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost proti Porubě se třemi body i první nulou!

14.10.2017 · Martina Sikorová, Gabriela Juříková
Po nepříliš povedeném utkání se Šumperkem zavítali mladí Oceláři na led Poruby. Proti nedalekému soupeři záhy vedli o dva góly, svůj náskok postupně navýšili až na rozdíl šesti branek a získali plný počet bodů do tabulky. Svěřenci trenéra Raszky navíc mohli oslavit také první letošní čisté konto, které vychytal Matěj Halouzka.
9.kolo, sobota 14.10.2017
Poruba
Třinec
0:6
RT TORAX ARENA
Třetiny: 0:2, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 6. Kašpárek (Chovaniak), 14. Wardas (Jurzyca), 26. Petrovský (Kyselý), 37. Wardas (Jurzyca), 40. Ramik (Kašpárek), 41. Králík. Rozhodčí: Cabák – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 8:44. Průběh utkání: 0:6.  
Hurčík – Elbl, Gelnar, Hlaváč, Machů, Kacper Macias, Dobeš, Grendziok – Foldyna, Bukovjan, Boguaj, Kotásek, Fojtík, Halata, Chovanec, Barčák, Pavlík, Spurný, Krzystof Macias, Krčmarský
Halouzka – S. Cienciala, Hrůzek, Kyselý, Mituchovič, Chovaniak, F. Cienciala – Procházka, Králík, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Hykl, Ramík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Jen krátce byla ze hry cítit opatrnost na obou stranách, ale jakmile Oceláři vycítili, že mají Porubští až moc velký respekt a tak trochu strach, začali ledu vládnout a od šesté minuty po gólu Alexandra Kašpárka v přesilovce i vést. Druhou početní výhodu hosté nevyužili, ale v druhé části třetiny dokázali Oceláři zhodnotit několikaminutový tlak a Tommy Wardas zařídil dvoubrankové vedení. Domácí se do své útočné třetiny taky dostávali, jenže Halouzku vyrušili z rozjímání jen sporadicky, respektive jen dvakrát.

Po přestávce se domácí chvíli snažili hrát svůj hokej, ale gólově to nepotvrdili. Oceláři si hráli dál to své a trpělivě čekali na šance, které přišly v šestadvacáté, sedmatřicáté a čtyřicáté minutě. Servác Petrovský získal pro Třinec třígólové vedení, Tommy Wardas se trefil podruhé v utkání při hře čtyři na čtyři a v posledních vteřinách druhé periody, kdy to vypadalo už jen na dohrání třetiny, se z vyhraného buly zrodila pátá třinecká branka v podání Michala Ramíka.

Po druhé výměně stran se Oceláři radovali z gólu již v první minutě, když kapitán Lukáš Králík nachytal porubského gólmana. Lehká střela byla, jak se později ukázalo, posledním gólovým počinem Třince. Pak už domácí další inkasování nepřipustili a všechny své síly vrhli do obrany. K Halouzkovi se ale občas přece jen taky dostali a pokusili se jej připravit o čisté konto. Jenže buď zasáhl nějaký obránce nebo si se samostatným únikem soupeře poradil gólman sám.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec