Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost se musel opět spokojit jen s jedním bodem

06.03.2010 · Růžena Raszková
V posledním kole nástavby se utkali starší dorostenci se stejně starými hráči z Pardubic. I když hosté vyslali v prvních dvou třetinách na Chvostka třikrát více střel, stav utkání byl nerozhodný. Ve třetí třetině se Pardubičtí dostali do vedení, ale Oceláři dokázali vyrovnat. Rozhodnout se muselo až na samostatné nájezdy, který jako jediný proměnil pardubický David Březina a udělal tečku za dnešním výsledkem 2:3.
II.A, sobota 6.3.2010
Třinec
Pardubice
2:3sn
Třetiny: 0:0, 0:0, 2:2 - 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 55. D. Bezuška (Bumbál , T. Franek), 57. Pisarik (Chvostek M.) - 43. Nosek (Havlík, Půhoný), 52. Nosek (Půhoný), 65. Březina . Rozhodčí: M.Šeděnka - M.Tuizal, M.Řezáč. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 30:45. Průběh utkání: 0:2, 2:2,2:3 .  
Chvostek D. - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, Běhal, Sklenář V., Pisarik - Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek D., Franek T., Bezuška D.
Langhamer (Bernart) - Škvor, Havlík, Lenoch, Rychlík, Starý, Beneš, Voženílek - Vachutka, Šťastný, Březina, Zrůst, Chlupáč, Nosek, Tomín, Vlček, Hemský, Půhoný, Moučka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu třetiny se ozvalo z pardubické střídačky „Kluci a jedem od začátku“ a mladí Perníkáři to vzali doslova, když hned z buly zamířili do útočné třetiny a nechtěli ji opustit. Daniel Chvostek ale předváděl neskutečné výkony a šance Půhonýho, Březiny či Škvora přišly nazmar. V polovině třetiny se domácí otřepali z velkého tlaku hostí, ale Tomáš Franek ani Michael Chvostek se neprosadili. Po vyloučení Slováka hosté neopustili celou přesilovou hru útočné pásmo, ale domácí brankář čelil perfektně všem pardubickým střelám. I když hosté měli jasně navrch, do šaten odcházeli hráči za nerozhodného stavu 0:0.

V úvodu druhého dějství se opět hosté pustili do třineckého brankáře s velkou vervou. Hemský , Šťastný i Havlík zůstali po zásazích Chvostka hodně zklamaní. V polovině utkání v přesilové hře zazvonila konstrukce třinecké brány po střele Beneše. V závaru před třineckou bránou Škvor, Březina ani Nosek si na skvěle chytajícího třineckého muže v masce nepřišli. V závěru třetiny jsme sledovali také dvě velké šance Třince, ale nerozhodné skóre se na světelné tabuli nezměnilo.

Teprve ve třetí třetině začaly padat branky. Autorem dvou pardubických branek byl Tomáš Nosek. Nejdříve dorazil do třinecké branky odražený puk a pak s Půhoným vyšachovali třineckou obranu a Noskovi už nedělalo problém zasunout puk do třinecké branky. Domácí nečekali na dlouho na odpověď a třinecké trio Franek, Bumbál, Bezuška se rozjeli proti Langhamerovi. David Bezuška pak z pravého úhlu snížil na 1:2. O dvě minuty později Alex Pisarik prostřelil pardubického brankáře mezi betony a bylo vyrovnáno – 2:2.

V prodloužení jsme sledovali vyrovnanou hru. Po vyloučení Havlíka, který hákoval Bumbála, hrál Třinec do konce prodloužení v početní převaze. Jelikož prodloužení nepřineslo rozuzlení zápasu, došlo až na samostatné nájezdy. Jediný samostatný nájezd proměnil David Březina a zajistil Pardubicím bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (Třinec):
Kluky bych chtěl za dnešní výkon pochválit. Ve druhé třetině předvedli takový výkon, který bychom chtěli předvádět v play - off. Důrazná hra, dohrávali jsme soupeře. Pardubice měly problém s rozehrávkou. Už z minulých zápasů se nás držela smůla, kdy jsme neproměnili několik vyložených šancí. Utkání šlo do prodloužení a nájezdy jsme opět nezvládli. Neproměnili jsme už posledních jedenáct nájezdů za sebou. Na tom musíme zapracovat, protože v play - off rozhodují tyto maličkosti.

Vladimír Šťastný (Pardubice):
Dnes jsme přijeli do Třince v plné sestavě a bohužel jsme nepodali takový výkon, jaký jsme si představovali. Soupeř nás zaskočil svým obětavým a nadšeným výkonem. Byli jsme rádi, že jsme vyhráli alespoň na penalty.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec