Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři předvedli na Slavii parádní obrat!

26.01.2018 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci v Edenu nastoupili ve značně okleštěné sestavě a už v úvodní minutě inkasovali. V zápase ale byli po celou dobu aktivnějším týmem a díky třem brankám v závěrečné části vybojovali tři body!
35.kolo, pátek 26.1.2018
Slavia Praha
Třinec
3:5
Zimní stadion Eden
Třetiny: 1:1, 1:1, 1:3  Branky a nahrávky: 1. Furch (Šergl, Hejda), 33. Furch (Šergl, Kohút), 44. Kohút – 19. Hrachovský (Rufer, Kaukič), 31. Raška (Irgl, Peterek), 48. Peterek (Raška, Irgl), 50. Molin (Krzak, Strakoš), 59. Hrachovský (Rufer). Rozhodčí: Škrobák – Kotlík, Žídek. Vyloučení: 5:5, navíc Nedorost (SLA) osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 25:45. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:5.  
Šorf – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Štibingr, Valík – Furch, Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Hradil, Nedorost, Martínek
Loubal – Hrachovský, Krzak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sešívaní vstoupili do utkání fantasticky. Už po sedmatřiceti sekundách hry totiž Šergl vysunul na pravé straně Aleše Furcha, který ještě hledal z vrcholu kruhu před brankou najíždějícího Kohúta. Nahrávku sice jeden z třineckých obránců zblokoval, jenže tak nešikovně, že puk zamířil přesně mezi betony hostujícího gólmana.

Oceláři ovšem s přibývajícím časem přidali na aktivitě a to se jim nakonec vyplatilo. Minutu před přestávkou nabil Rufer z první na modré čáře kapitánovi Ondřeji Hrachovskému, který nic nevymýšlel a bez přípravy tvrdou ranou prostřelil bezmocného brankáře Šorfa.

Krátce před polovinou základní hrací doby si Pražané vypracovali v početní výhodě velký tlak. Furch nabil Šerglovi před odkrytou klec, ale Loubal dokázal puk udržet před čárou, a tak se nakonec radovali z branky hosté. Po skončení přesilovky Slavie se Třinečtí natlačili do útočné třetiny.

Irgl předložil kotouč mezi kruhy Adamu Raškovi, který neměl problém překonat bezmocného Šorfa. Sešívaní ale s odpovědí moc dlouho nečekali. O dvě minuty později totiž Šergl nahrál Aleši Furchovi, jenž si udělal prostor na brankovišti a nakonec dotlačil kotouč za záda hostujícího gólmana.

Třetí třetinu začali opět lépe domácí. Parádní sólovou akci předvedl David Kohút, který nejprve vyhrál buly v útočném pásmu směrem k brance. K puku se následně sám propracoval, položil si brankáře a zasunul kotouč ke vzdálenější tyčce. Pak už se ale radovali jen hosté a to hned třikrát.

V osmačtyřicáté minutě našel Raška u pravé tyčky volného Jonáše Peterka, který bez potíží doklepl puk do prázdné klece. A ani ne tři minuty nato už Oceláři vedli, když se puk po několika odrazech dostal k levé tyči k úplně volnému Strakošovi. Jeho ránu sice domácí brankář skvěle vykryl, jenže kotouč mu z výstroje vypadl, čehož si nejrychleji všiml Dominik Molin a bez problémů zakončil.

Pražané zkusili v závěru utkání hrát v šesti bruslařích bez brankáře, ale risk se jim nevyplatil. Oceláři se totiž nakonec dostali ke kotouči a kapitán Ondřej Hrachovský trefil přes celé hřiště prázdnou domácí branku. Všechny tři body si tedy z Edenu odvezli Třinečtí.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Hned z první střely jsme dostali gól, i když byl hodně nešťastný, protože jsme si sami ztečovali kotouč do brány. V průběhu první třetiny jsme ale byli aktivnějším týmem a vyrovnání jsme si zasloužili. Možná jsme mohli i odskočit, což se nestalo, ale jsem rád, že jsme celý zápas vydrželi hrát kompaktně. Odehráli jsme solidně přesilovky a hlavně oslabení, takže si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Klukům musím poděkovat, protože pro nás je vzácnost, že vezeme body z venku.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice