Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vybojovali proti Litvínovu tři body!

20.01.2018 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Mladí Oceláři předvedli v sobotním utkání rychlý nástup a už po jednatřiceti sekundách šli do vedení zásluhou Poruby. Hosté sice ve druhé části srovnali, vzápětí se ale prosadil Peterek a stejný hráč poté upravil na 3:1. V závěru utkání svěřenci trenéra Muchy ustáli dlouhé dvojnásobné oslabení a nakonec mohli oslavit těsné vítězství.
34.kolo, sobota 20.1.2018
Třinec
Litvínov
3:2
mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 1. Poruba (Peterek, Hrachovský), 31. Peterek (Kaukič, Rufer), 52. Peterek (Kaukič) – 30. Helt (M. Havlík, Franc), 59. Bárdoš. Rozhodčí: Fiala - Adamec, Poruba. Vyloučení: 8:8, navíc Raška (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 27. Střely na branku: 47:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.  
Loubal – Hrachovský, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Papaj, Najsar, Molin
Š. Havlík – Macháč, Franc, D. Havlík, M. Havlík, Dvořák, Starý – Kučera, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Helt, Krsek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší začátek si snad ani Oceláři přát nemohli. Po nahození Hrachovského ještě Havlík stačil zasáhnout, vzápětí ale Peterek předal puk Janu Porubovi a nejproduktivnější hráč Třince jej zvedl pod horní tyč. Odehraný čas? Jednatřicet sekund. Hosté se snažili o rychlou odpověď, Drašar si ovšem z mezikruží na Loubala nepřišel.

A radovat se nemohl ani Kučera. Litvínovský útočník se v přesilové hře na malý moment ocitl před odkrytou částí klece, poslat puk za čáru se mu ale nepodařilo. Neúspěchem o chvíli později skončila také třinecká akce. Po přihrávce Poruby byl v dobré šanci Kaukič, který ovšem bekhendem branku o pár centimetrů přestřelil. V závěru třetiny si ještě velkou šanci vypracoval Strakoš, který se ale z brejku neprosadil a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

V osmadvacáté minutě dostali Oceláři skvělou možnost na upevnění náskoku, ve dvojnásobné přesilové hře ale příliš nevymysleli a vzápětí přišel trest. Po faulu Loubala si v početní výhodě zahráli hosté a Filip Helt z dorážky srovnal skóre. Vyrovnaný stav ale v mini WERK ARENĚ příliš dlouho nevydržel.

Třinečtí mladíci po inkasovaném gólu vrhli své síly do útoku, Jonáš Peterek se protáhl až do mezikruží a odtud překonal Havlíka v brance Litvínova. Další gól mohli Oceláři přidat ve vlastním oslabení, Plitko se ovšem z brejku prosadit nedokázal. V posledních sekundách druhé části ještě stačil vypálit pořádnou dělovku Helt, domácí brankář ale zachytil puk v lapačce a udržel Třinec ve vedení.

V padesáté minutě se do úniku dostal Papaj, ani třetí brejk ale Oceláři nedotáhli do úspěšného konce. Krátce nato už se ovšem Třinec radoval. Jonáš Peterek se s kotoučem natlačil před branku a poté neomylně trefil odkrytý kousíček litvínovské klece. V čase 52:34 vyfasoval pětimininutový trest Raška a jen o chvíli později Ocelářům celou situaci zkomplikoval Mach, který vyhodil puk mimo hřiště.

Třinecká trojice ale v dlouhém dvojnásobném oslabení předvedla heroický výkon a hosty k ničemu nepustila. Litvínov se ale nakonec snížení přece jen dočkal. Ve vlastním oslabení se Jan Bárdoš protáhl až k Loubalovi a přesnou střelou snížil na rozdíl jediné trefy. Více už ale hosté nestihli a tři body zůstaly v Třinci.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice