Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři promrhali dvoubrankový náskok a opět padli

20.12.2017 · Martina Sikorová
Černá série Ocelářů pokračuje. Svěřenci trenéra Wojnara si sice v Pardubicích vypracovali dvoubrankový náskok po trefách Lukáše Kaukiče, o něj ale přišli. Domácí poté našli odpověď i na trefu Jonáše Peterka a čtyřmi góly v poslední části rozhodli o svém vítězství.
27.kolo, pátek 22.12.2017
Pardubice
Třinec
6:3
Tipsport Arena
Třetiny: 0:2, 2:1, 4:0  Branky a nahrávky: 22. Zídek (Pochobradský, Matýs), 33. Matýs (Zukal, Pochobradský), 46. Zídek (Syrovec), 51. Zídek (Pražák, Faltys), 52. Syrovec (Kubišta, Petrus), 58. Matýs (Pochobradský) – 12. Kaukič (Poruba), 15. Kaukič (Flok, Poruba), 39. Peterek (Plitko, Hrachovský). Rozhodčí: Ondráček - Rampír, Roupec. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 42:11. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:6.  
Jánský – Faltys, Javůrek, Mert, Pražák, Žouželka, Zukal – Antoníček, Černý, Dušek, Hoskovec, Kubišta, Matýs, Petrus, Pochobradský, Syrovec, Zídek
Štěpánek – Homola, Hrachovský, Krzak, Marguš, G. Radzienciak, Rufer – Cháňa, Flok, Irgl, Kaukič, Molin, Najsar, Papaj, Peterek, Plitko, Poruba, Puzoň, Strakoš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí se mohli ujmout vedení již ve druhé minutě hry. Do útoku se vydal Hrachovský a jeho střela ze středu pravého kruhu se odrazila od zadní tyčky. Poprvé se skóre měnilo ve dvanácté minutě. Oceláři jeli dva na jednoho, Kaukič sice ještě nahrával na levou stranu, ale Pražák přihrávku zablokoval a puk skončil zpět u Lukáše Kaukiče, který už měl snadnou práci.

O tři minuty později Třinec rychle využil početní výhodu. Pohotovou kombinací hosté připravili dobrou pozici pro Lukáše Kaukiče, jenž si najel před branku, dostal přihrávku od Floka a stačilo mu jen nastavit hokejku.

Dynamu vyšel vstup do druhé části. Pochobradský našel svou přihrávkou mezi kruhy si najíždějícího Václava Zídka, který z první prostřelil Štěpánka. Východočechům se vůbec nedařily přesilovky, neproměnili ani jednu z šesti. Dušek v jedné z nich nebezpečně vypálil zápěstím a k nadějné dorážce se v předbrankovém prostoru dostal Antoníček, jenže puk za beton gólmana neprocpal.

Až po konci další přesilovky Dynamo přetavilo svou aktivitu ve vyrovnávací branku. Zukal vypálil příklepem od modré, puk se z chumlu hráčů odrazil k Ondřeji Matýsovi, jenž ho poslal do branky mezi betony přesouvajícího se Štěpánka. Jenže v závěru druhé části Třinec odpověděl a vzal si své vedení zpět. Odražený puk od zadního mantinelu dojel Jonáš Peterek a podařilo se mu ho dostat u pravé tyčky do branky.

Na další srovnání si domácí museli počkat do šestačtyřicáté minuty. Pěknou akci předvedl Václav Zídek, který se z pravé strany natlačil před Štěpánka, položil si ho a poté poslal puk do odkryté části branky. Těsně po konci šesté přesilové hry Pardubic se skóre otočilo ve prospěch domácích. Pražák vypálil příklepem z levé strany a rychle letící kotouč ještě dokázal tečovat přesně mezi tři tyče Václav Zídek.

Na další přesnou trefu stačilo Pardubicím pouhých patnáct vteřin. U pravé tyče se dostal k puku David Syrovec, který rozvlnil síť třinecké branky popáté. O snížení se mohl postarat Peterek, který ale z úniku trefil pouze horní tyčku a na konečných 6:3 poté dvě minuty před koncem upravil Ondřej Matýs.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice