Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři šťastným závěrem udolali Slavii

23.01.2010 · Michal Samiec
Domácí v zápase se Slavií Praha dlouho tahali za kratší konec. Avšak díky trefám ze samotného závěru kapitána Tepera a šťastné dorážky RADKA FAKSY, který usměrnil vyraženou Kurzokovu střelu za záda brankáře Slavie, dokázali Třinečtí zápas vyhrát poměrem 3:2.
II.A, sobota 23.1.2010
Třinec
Slavia Praha
3:2
Třetiny: 0:0, 1:2, 2:0  Branky a nahrávky: 25. Kalus (Bumbál, Teper), 57. Teper (Kurzok, Kalus), 60. Faksa (Kurzok) – 24. Hellar (Kadlec, Jeník), 31. Jaškin. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2. 
J. Sklenář - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, V. Sklenář, Repe, Teper, Běhal - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek, Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Bazgier.
Mouček - Jeník, Moravanský, Löbl, Knot, Hruška, Růžička, Nedomlel - Cikánek, Nejezchleb, Vacek, Kotyra, Tomek, Jaškin, Patočka, Moravec, Kadlec, Hellar, Hlinka.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině zápasu Ocelářů s pražskou Slavií mnoho vyložených příležitostí ke skórování k dispozici věrným fandům třinecké mládeže nebylo. Slávisté působili hokejovějším dojmem, věděli o sobě, dobře kombinovali, aktivně forčekovali a byli schopni rychle přejít střední pásmo. Domácí tyto přednosti hostů kompenzovali velkou bojovností a aktivitou. Více příležitostí skórovat měli hosté. Nejvíc se otřásala svatyně Jiřího Sklenáře v základech po střele Jeníka z vrcholu kruhů, po které následovala série dorážek. Domácí Třinec měl šancí sice menší počet, když se však do nich dostal, stálo to zato. V obou případech byl v hlavní roli čtrnáctigólový Marek Kalus. Nejprve nevyužil zaváhání sešívaných v rozehrávce, následně v přesilovce v obrovské šanci trefil jen boční síť. I proto byl po první třetině spravedlivý nerozhodný stav, hrálo se 0:0.

Domácí začali druhou třetinu dohrávanou přesilovkou, aktivita Slavie v oslabení však ukázala, jak budou ve druhém dějství přesilové situace Třince vypadat. Když se poprvé do početní nevýhody dostali Oceláři, hned z toho byla branka. Bezouškovo vyloučení průnikem do obranného pásma domácího Třince potrestal přesnou střelou mezi Sklenářovy chrániče Michal Hellar - 0:1. Třinec však odpověděl velmi rychle. Již po 35 vteřinách svižnou akcí po ose Teper (obranná modrá) – Bumbál (útočná modrá) a mezi kruhy najetý a zakončující Marek Kalus srovnal Třinec krok – 1:1. Třinec měl následně dvě přesilovky. Vytěžit z nich však nic nedokázal, naopak první z nich Oceláři sehráli tak mizerně, že jim upláchl Dmitrij Jaškin a střelou do podobného místa, které si vybral předtím jeho kolega Hellar, propálil Sklenáře podruhé – 1:2. Ve zbytku prostřední třetiny byli hosté lepší, zejména v přesilovkách byl poznat diametrální rozdíl.

V posledním dějství hra dlouho plynula celkem poklidně. Na začátku dostali domácí možnost hry v přesilovce, avšak tahle disciplína dnes nebyla jejich silnou zbraní. Hosté měli několik dobrých příležitostí zápas rozhodnout, neujala se však ani Kotyrova rána do horní tyčky ve 47. minutě, ani obrovská šance Hlinky, který ve 49. minutě stál u pravé tyče Sklenářovy branky a nikým neatakován napálil jen zadní mantinel. Když byl v 57. minutě vyloučen Slávista Tomek, zdálo se, že to bude poslední šance pro domácí, jak alespoň vyrovnat stav zápasu. A povedlo se. Poté co se hosté několikrát osvobodili, vyhrál buly v útočném pásmu Kalus, poslal na modrou na Kurzoka, který potáhl po modré na kapitána Jakuba Tepera a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2. Když se zdálo, že se budou body dělit, ujala se 50 sekund před koncem dorážka Radka Faksy, který zametl za Moučka střelu Kurzokovu – 3:2. Hosté již odpovědět nedokázali, domácí si tedy připisují šťastné, avšak o to cennější body do tabulky.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Kometa Brno